Jaka wersja gry po patchu?
Witam. 2 dni temu instalowałem ponownie Rome 2 na koncie. Ale Steam sam nie pobrał żadnych aktualizacji i moja wersja gry to cały czas v1.0.0. Przez to nie mogę grać online (ze względu na inną wersję gry). Jaka ma być wersja po wgraniu patcha? Czy mogę samemu go wgrać? gdyby to była wersja z crackiem to bym się nie pytał :)
Re: Jaka wersja gry po patchu?
Masz zaznaczone aktualizacje automatyczne? Jeśli nie to zaznacz tą opcję a steam sam pobierze wszystko co trzeba. Możesz też wejść w właściwości Rome w bibliotece gier i w zakładce BETA pobrać najnowszy patch.
Tak. aktualizacje automatyczne są zaznaczone. Pobrałem nowego (Steam pobrał) patcha w wersji beta. Teraz moja wersja gry to 1.3.0. Ale w multi dalej mam wszystko na czerowno bo inna wersja gry. Czyli mam rozumieć, że ta wlaściwa to będzie v 1.2.0 tak?
Właściwa wersja to 1.3.0 to 3 oznacza że już 3 patch został wprowadzony do gry. Jeżeli jest u cb niezgodność z hostem to zobacz czy przypadkiem jakiegoś modu nie wgrałeś czy cuś bo różnie to bywa.
Ja mam wersję 1.0.0 i aktualizacje automatyczne są włączone. Dlaczego więc mi nie pobrało patchy? Zauważyłęm że jest jeszcz zakładka BETA i tam są patche. Trzeba to zaznaczyć żeby ściągało? A skąd wziąć kod na te patche bo rząda jakichś?
Re: Patche - temat zbiorczy
Panowie skąd mogę ściągnąć beta patcha 3:)?
Ze Steam.
Biblioteka gier/rome2/prawym na rome/włąściowości/Beta.
Pierwsze 2 patche nie zmieniały wersji gry tylko numer builda. Po 2 patchu build to 7018.
Do pobrania bety nie trzeba żadnych kodów, po prostu wybierasz betę w której chcesz wziąć udział i kod zostawiasz pusty
Cytat:
Zamieszczone przez Zakapior-san
Ja mam wersję 1.0.0 i aktualizacje automatyczne są włączone. Dlaczego więc mi nie pobrało patchy? Zauważyłęm że jest jeszcz zakładka BETA i tam są patche. Trzeba to zaznaczyć żeby ściągało? A skąd wziąć kod na te patche bo rząda jakichś?
Ależ pobrało - pierwsze dwa. Trzeciego nie pobrało, gdyż 3 patch jest wciąż w wersji beta. Jeśli beta nie będzie zawierała więcej błędów, to po tym weekendzie wypuszczą 3 patch jako oficjalny.