-
W Divide and Conquer nie można odtworzyć Arnoru, North Dunedain mogą za to rekrutować jednostki Arnoru i wolnych ludów Śródzeimia w ich rdzennych prowincjach np.: jednostki Gondoru, na terytoriach Gondoru, to samo z Rohanem. Oczywiście najpierw te regiony trzeba podbić nie ważne czy od orginalnych właścicieli czy od ich wrogów. A nazwę państwa można zmienić w którymś z plików tekstowych, jeśli aż tak to przeszkadza.
-
Taa
z tego co widziałem to nacja Northern Dunedain w ogóle jest jakoś dziwnie zrobiona w D&C 1.01
Religię mają "dunedain" taką jak gondor
natomiast kulturę mają taką jak klany z Enedwaith oraz Dunland
Jednostki werbuję się w obozach dunedainów a nie w koszarach (nie wiem jak po reformie jest)
Ich jednostki to głównie dunedainy oraz cardolan + kilka innych np. Tharbad Guard
Jest to jakieś rozwiązanie. Czy lepsze sami oceńcie. Ja osobiście wolałem takie opcje jak w mos'e były.
Już nie mówię nawet o odrodzeniu Arnoru, ale powiedzmy żeby po reformię można było jakieś wojska tego typu robić.
I te obozy zamiast koszar to też mi trochę nie leży.
Oczywiście można się bawić w zmianę nazwy nacji (jak napisał August II Rex) a nawet nazwy kultury/religii
no tylko trzeba mieć chęci i umiejętności do tego, a z tym to już różnie:d
-
Czy Dunedainowie z Północy budowali koszary? Wątpię. Małe oddziały działające w ukryciu nie budują wielkich stajni czy strzelnic, tylko obozy. W Divide & Conquer jest około 4 systemów rekrutacji. W MOS-ie tylko 1.
Jaką kulturę mają mieć Gondorczycy? Taką jak Dunedainowie z Północy, ponieważ dzielili jedną krew. System rekrutacji jest bardzo fajny. Obozy są tylko na ziemiach ojczystych i przygrsnicznych, a w pozostałych koszary z lokalnymi oddziałami . Czy warto jest poświęcić obecny stan rzeczy dla Arnoru? Zdecydowanie nie teraz. Czas pokaże, plany były. Teraz powiedzcie mi: jakich jednostek Arnoru nie ma w Divide & Conquer, a które są aż tak niezbędne? :D
-
Dunedainów było zwyczajnie za mało żeby odradzać królestwo Arnoru, co się wydarzyło ale to dopiero za panowania Telcontara i to nie od razu.
W DaC nie ma religii, jest kultura, nie ma takiego wyznania jak Ludzie z Północy czy tym podobne.
Stałych osad nie posiadali po za tą jedną, a o odbudowie miast takich jak Fornost czy Annuminas nie było mowy.
DaC lepiej odzwierciedla sytuację panującą w Śródziemiu niż MoS.
-
Witam mam zwariowane pytanie czy dalo by sie zamienic jednostki rhunu a clan of endewaith ? :D
-
Po pierwsze: da się.Duuuużo pracy. Łatwiej byłoby pozamieniać im startowe prowincje. Po drugie: ciekawi mnie dlaczego wpadłeś na taki pomysł?
-
To by sie nazywał rozpiernicz gdyby Rhun musiał walczyć w rejonach Bree xD
-
lajtowo, wystarczy podbic wszystko po drodze xd
-
Nie wiem czy ktoś ogląda głównodowodzącego projektem DaC, Arachîr Galudirithon ale u niego z kampanii gondorem można zauważyć nowe jednostki takie jak " Dunedain Hunters" pytanie czy on nagrywa z nowszej wersji 1.2 :3
-
Tak, nagrywa, na wersji 1.1. Regularnie oglądam jego filmiki. Będzie rework dla Doliny Anduiny.