Panowie, czyli jeśli zakupię pierwszą część Warhammera, to prawdopodobnie nie zobaczę tych nowych ras u siebie na mapie, w przeciwieństwie do wcześniej wydanych elfów czy zwierzaków? :(
Wersja do druku
Panowie, czyli jeśli zakupię pierwszą część Warhammera, to prawdopodobnie nie zobaczę tych nowych ras u siebie na mapie, w przeciwieństwie do wcześniej wydanych elfów czy zwierzaków? :(
Wszystko będzie tylko sobie nie pograsz chyba :P
Tak jak przedmówca - rasy te będą zaimplementowane w grze, ale nie będziesz miał do nich dostępu bez posiadania tego samodzielnego dodatku.
Dzięki za odpowiedź. Na początek wystarczy, że będę mógł z nimi walczyć i prowadzić politykę. Czy poza Zwierzoludźmi i Wojownikami Chaosu istnieją jeszcze jakieś hordy? Nie ukrywam, że nie podoba mi się ta mechanika z Attili i będę tego typu rasy omijał szerokim łukiem (no chyba, że będzie jakaś obniżka 70 % :P).
Z możliwych do wprowadzenia to Demony mogą być i nie jestem pewien, czy również Ogry.
Śledzę i czytam różne źródła, komentarze twórców jak i osób które odwiedzały ich studio.
Z tego co wiem, twórcy dystansują się od dawnych zapowiedzi o 3 grach w 1, mówiąc, że będzie to coś innego.
Bardzo możliwe, że 2 część Warhammera nie będzie miała połączonej mapy z 1 częścią.
Idąc dalej, istnieje spore prawdopodobieństwo, że połączony świat dostaniemy dopiero w przyszłości.
Niemniej są to tylko spekulacje.
Więcej dowiemy się w piątek.
Strzał w stopę to byłby. ;)
Ale gdyby tak miało nie być, to po co to zostawione miejsce na mapie OW?
Bitwy morskie obecnie nie mają żadnego sensu, bo mapa jest taka, a nie inna, więc rozgrywki na morzu nie mają żadnej strategicznej wartości. Pomijam casus Attyli i Charlamagne, gdzie to było już w ogóle zbędny mechanizm.
Wszyscy przewidują 3+1, a może CA nas zaskoczy i da 4+1 :/ Jutro już zapowiedź!!! :D
Sorki, ale jestem nie w temacie. Co mają ogłosić jutro?
Nową część Warhammer TW.
https://comingsoon.totalwar.com/
Macie bobki transmisje na żywo ze strony:
https://www.youtube.com/watch?v=0TfTdqqjbW0
No jestem ciekaw kto miał rację odnośnie "An Old Friend" i ras jakie ujrzymy w 2 odsłonie TWW.
Były jakieś przecieki/aluzje dotyczące przybliżonej daty premiery nowej części?
EDIT:
Ha, Jaszczury, Mroczne i Wysokie elfy i Skaveni :D
http://store.steampowered.com/app/594570/ A tu link do Steama.
Z LL'ów:
Mazdamundi - Jaszczury
Tyrion - HE
Malekith - DE
Druga odsłona trylogii i sequel nagradzanego Total War: WARHAMMER. Total War: WARHAMMER II daje graczom nową, niesamowitą kampanię fabularną, której akcja rozgrywa się na 4 kontynentach: w Lustrii, Ulthuanie, Naggaroth i na Południowych Ziemiach. Kampania Wielkiego Wiru powoli nabiera tempa, a jej kulminacją będzie intensywny finał, całkowicie odmienny od rozgrywki z innych gier z serii Total War.
Grając jako jeden z 8 legendarnych lordów 4 znanych ras ze świata Warhammer Fantasy Battles, musisz wykonać serię potężnych magicznych rytuałów, które mają wzmocnić lub osłabić Wielki Wir, krzyżując jednocześnie plany wrogów. Każdy legendarny lord rozpoczyna grę w innym miejscu, a każda rasa zapewnia zupełnie nowy styl gry, wyjątkowe mechaniki, wątki fabularne, metody prowadzenia wojny, armie, potwory, domeny magii, legendarne postaci i możliwość ostrzału pola bitwy.
Niedługo po premierze posiadacze pierwszej części oraz Total War™: WARHAMMER II otrzymają dostęp do ogromnej, nowej połączonej kampanii. Obejmować ona będzie zarówno Stary Świat, jak i Naggaroth, Lustrię, Ulthuan i Południowe Ziemie na jednej, niesamowitej mapie i pozwoli graczom rozegrać kampanię dowolną posiadaną rasą z obu gier.
EDIT: 4 Rasa to Skaveni najprawdopodobniej. W DLC być może Demony i TK. Z dodatkowych LL'ów najprawdopodobniej: Teclis (HE), Morathi (DE), Kroq'Gar (Jaszczuroludzie).
https://s.cdaction.pl/obrazki//TWW2_...3489_178kz.jpg
"WARHAMMER II daje graczom nową, niesamowitą kampanię fabularną, której akcja rozgrywa się na 4 kontynentach: w Lustrii, Ulthuanie, Naggaroth i na Południowych Ziemiach(...)
Niedługo po premierze posiadacze pierwszej części oraz Total War™: WARHAMMER II otrzymają dostęp do ogromnej, nowej połączonej kampanii. Obejmować ona będzie zarówno Stary Świat, jak i Naggaroth, Lustrię, Ulthuan i Południowe Ziemie na jednej, niesamowitej mapie i pozwoli graczom rozegrać kampanię dowolną posiadaną rasą z obu gier."
No proszę, jednak się myliłem :)
Dostaniemy więcej, niż było przewidziane, bo dojdą również Południowe Ziemie (czyli Arabia, tereny Tomb Kings itp).
To wiadomo jakie rasy do DLC pójdą :)
Mnie cieszy to, że połączą mapy w jedną całość. Opis gry sugeruje że nie od razu będzie taka możliwość, więc pewnie zrobią to przy okazji jakiegoś dodatku.
Ciekawostki, fakt dodanie Południowych Krain oznacza, że dojdą potencjalne startowe pozycje dla HE i Lizzardmenów, ponieważ obie nacje posiadają miasta na tym terenie.
Pytanie tylko jacy lordowie są związani z tymi terenami?
https://www.totalwar.com/blog/total-...i-coming-soon/
A tu FAQ - bitew morskich nie będzie, ale planowane jest być może dodanie później.
@Arroyo
Teclis był w trailerze, Tyrion będzie dodatkowym Lordem.
Trochę wtopa ze strony CA, ponieważ problemy techniczne i przerwany trailer...coś poszło nie tak. Cieszy mnie niezmiernie to, że będą Skaveny, z resztą tak jak przewidziałem i nie widzę innej możliwości jak dostanie samego słynnego Szarego Proloka. Coś wiadomo a pro po "An Old Friend" ?
Niestety jeszcze nie. Wiadomo za to, że możliwie Demony i TK dojdą. O Teclisie wiem, ja napisałem z tych, co zapowiedzieli na stronie + połączyłem Teclisa z trailera i Kroq'Gara.
Nic nie wiadomo o "An Old Friend". Cisza w eterze póki co.
Mnie ciekawi jak zrobią Arabię, bo jakby nie patrzeć, chcą dodać ich tereny.
Pobawią się ambitniej czy dostaniemy kolejną kalkę Imperium?
Aha ^^
Widzę, że znów zegar zaczął odliczać. Czy to ma być replay nieudanej prezentacji czy CA będzie miało nowe ciekawostki ?
Nie, to zapisany live od 2h przed premierą.
Ciekawi mnie czemu nazwali to Warhammer II skoro to coś na kształt wielkiego dodatku (nie jakiegoś byle dlc, tylko dodatku, przez co rozumiem rozszerzenia jak te z wiedźmina), no i przecież te gry jakby będą połączone.
Bo zapowiadali, że to ma być jak trylogia już wiele miesięcy temu.
Zwiastun jeszcze bardziej umocnił mnie w tym co mówiłem: na start 3 rasy: HE, DE, Lizardmen a w pre-order dlc Skaveni. Skaveni byli pokazani na szybko, na końcu i nie ma ich na okładce.
Dwójka brzmi poważniej i się lepiej sprzeda.
Nie pisz postu pod postem... jest opcja edytuj. Arr.
Aryann, teraz bzdury piszesz. Czytałeś wyraźnie, co jest na Steamie napisane co do produktu? 4 rasy i 8 LL'ów. Skaveni będą w podstawce, a w DLC Demony/TK.
Czyli pierw osobna kampania z 4 rasami i 8 LL (ale każdy w innym miejscu czyli osobne sub rasy) a później (koło miesiąca) połączona kampania (jaka osobna). Całkiem nieźle.
Podobno jest nowy świat, cztery rasy i masa nowości. Wiadomo jak zawsze. Ale mam pytanie, nowy świat oznacza ameryki? Do fantastycznego podboju? :)
http://store.steampowered.com/app/594570/
https://comingsoon.totalwar.com/
Gdyby to było DLC wrzuciłbym to tutaj. Gra ewidentnie ma II w tytuly. Albo jestem ślepy.
Dodałeś do działu multi... a ta gra to ewidentnie wygląda jak zwykłe rozszerzenie. W sumie to jest samodzielne rozszerzenie.
Co do tego - tak, "obie Ameryki i Afrykę".
To na ile to rozszerzenie a na ile nowa gra wyjdzie po premierze. Moim zdaniem jeśli różnice między nowymi rasami będą takie jak między rasami w pierwszej części a do tego nowe tereny i kampania to nie widzę problemu dlaczego nie mielibyśmy tego traktować jako normalny sequel. Pewnie, gdyby dokładnie to co zapowiadają wyszło nie teraz, tylko w 2020 roku a w między czasie wyszłyby dwa inne total wary to nikt by się nawet nie zająknął.
To było bardziej niż pewne że Skaveni będą 4 rasą. I ten news też jakoś mnie nie zaskoczył bo co oni mogli by ogłosić innego ? Teraz ciekawe co będzie jako DLC rasa, i bardziej mnie ciekawi kogo dostaniemy prócz 4 głównych.
Kurcze niepokojąca ta informacja o Pułudniowych Ziemiach połączona ze szczurkiem. Liczyłem na to, że żadna z głównych ras nie zostanie już wypchnięta do roli dlc, a tak albo Skavenów, albo Królów Grobowców może czekać marny los Wojowników Chaosu.
Dobrze, że łączona mapa ma zostać wydana później, bo może pogrzebią w warunkach zwycięstwa, tak aby miała ona faktyczny sens, a nie stanowiła zlepek dwóch kompletnie olewających siebie światów.
By nimi móc grać, na to wychodzi.
Uważam, że akurat tutaj nie będzie żadnych niespodzianek. DE wiadomo - Malekith i Morathi + Malus i Crone. Może światło dzienne zobaczy Lokhir. HE - Tyrion i Teclis + Alarielle. Lizardmen - Mazdamundi i Kroq-Gar. Przy jaszczurach to się wstrzymam co.do wytypowania dodatkowych LL, ponieważ za bardzo nie przepadam za tą rasą i muszę najpierw przejrzeć ich AB aby cokolwiek więcej wnioskować na ich temat. Skaveni - Thanquol (bez szarego proloka jakoś nie wyobrażam sobie tej rasy) i Lord Skrolk (najbardziej pasuje jego klan do tej lokalizacji. Dodatkowo może to być Lord Nurglitch o ile go reinkarnują.) + Queek i Throt. Takie są moje typy co do LL. Nadal mnie zastanawia kim lub czym będzie "An Old Friend". Trochę to irytujące jest, że tak mało informacji jest zapodawanych na temat ich planów.
SaperHeart, ja wolałbym 5 klanów Skavenów tj. 4 główne + Klan Mors od Queeka. Poza tym to szef od Moulderów, Skrolka, Thanquola i Snikcha by dodali i byłoby fenomenalnie. A u HE to jeszcze o Eltharionie nie wspomniałeś, również dobry LL.
U Lizaków to obstawiam jeszcze Tiqtaq'to, Tehenhauin.