-
Re: MEGASUBMOD (Wino+Mietek77+Aramegil+Araven+Kam2150)
Nie wiem czy poprostu nie zwiekszyć odległości floty od stolicy w campaign_script. Może jeszcze coś być w export_descr_characters_traits ale jeszcze nic tam nie znalazłem. Gdy pisaliście spolszczenie do submoda zmienialiśćie informacje dotyczące ładunku i kwot przewożonego towaru , gdzie to można znaleźść?
-
W export_descr_aniciliaries w text, są floty, o ile dobrze pamiętam. Próbowałem zmieniać odległość, ale nie zadziałało. Spróbuj może się uda. Zagraj np. Bizancjum i sprawdź czy zadziałało, tam można mieć szybko floty handlowe.
-
Moge prośic o reupload albo jakis alternatywny link do Megasubmoda V, bo dziadostwo nie chce mi się ściągnąć :P
-
Pisząc dziadostwo, wyrażasz lekceważenie dla Autorów.
Użyj Google Chrome, powinno się udać. Megasubmod jest duży, wątpię by wino miał czas robić ponowny upload, około 500 Osób pobrało. Teraz może i więcej.
-
Niestety lipa jest i nie chce nawet chrom ruszyc :P Nikt z ludu total war nie wrzucał se kopii na chomiku ?
-
Cytat:
Zamieszczone przez arcyżużel
Moge prośic o reupload albo jakis alternatywny link do Megasubmoda V, bo dziadostwo nie chce mi się ściągnąć :P
a po co reupload jak obecny link działa???
-
Arcyżużel, czekasz kilkadziesiąt sekund, potem wpisujesz kod z obrazka i pobierasz.
Ew. poproś jakiegoś znajomego by Ci pobrał.
-
No wiesz,potrafię pobierać pliki :P ale ad rem, czekam, wpisuje kod, informuje mnie ze zaraz rozpocznie się pobieranie i lipa :P
-
Megasubmod ma 767 pobrań.
Sprawdziłem przed chwilą, wpisałem kod z obrazka po odczekaniu kilkudziesięciu sekund i zaczęło mi pobierać od razu. Mam Google Chrome, jak pisałem.
Może masz ustawioną blokadę niektórych stron przez program antywirusowy, albo coś w ustawieniach przeglądarki.
-
WItam
POMOCY! Gram sobie w BC 6.3+Megasubmod i w turze 113 wrobi się czarny ekran i po naciśnięciu ESC wywala do pulpitu, dzieje się to jak się rusza Sycylia. Próbowałem parę razy i za każdym razem to samo. Wszystko instalowałem tak jak w instrukcji, POMÓŻCIE bo gram Polską na VH/VH i nie chce zaczynać od początku...
Pojawia się jakiśnapis że "Mediewal Total War napotka" i za każdym razem to samo....
-
Witaj. Jest temat o błędach poczytaj.
Generalnie należy robić savy co kilka tur, pod różnymi nazwami.
Usuń plik map.rwm z kampanii w jaką grasz i spróbuj wczytać.
Rusz agenta, albo armię, zmień coś i zapisz i próbuj puścić turę.
Włącz na moment toggle_fow.
Wczytaj wcześniejszy save.
Generalnie kombinuj i próbuj przejść tą turę w/w sposobami.
-
Błędy z Sycylią - co mi przychodzi na myśl, to pierwsza rzecz to zmiana Mietka, czyli usunięcie jakiejś prowincji z Sycylii i wrzucenie jej Polsce jako bodajże Podlasie, a druga to dodanie jakiegoś buntu chyba w Sycylii (też chyba przez Mietka). Najlepiej daj loga.
P.S. czemu mamy różowe nicki? Jestem rycerzem walczącym ku chwale kraju miodem i mlekiem płynącym, a nie jakimś propagatorem gender :)
-
On nie gra Sycylią.
Różowe nicki to raczej żart na dziś.
Ale daj loga z katalogu logs w głównym katalogu Bellum.
-
To że nie gra Sycylią nie znaczy, że te zmiany nie spowodowały błędu :) Nie znam się, ale być może log wychwyci jakiś błąd.
-
Ok, udało mi się pobrać submoda na stary komputerze:P Mam pytanie, o co pyta się bellum crucis zaraz po starcie przy kampanii full? Nie znam włoskiego, a mam nadzieje ze to jest jakaś pierdoła, bo jak akceptuje wywala mi błąd ze medek napotyka itp. a poza tym to mod działa dobrze :P
-
To jest wprowadzenie do kampanii. Komp pokazuje posiadane i okoliczne miasta, które jego zdaniem warto zaatakować. Czyli pierdoła, całkiem fajna, no ale niestety nie działa na megasubmodzie. Trzeba wybrać czerwony krzyżyk.
-
Witam, strasznie sie napaliłem na tego Submoda, bo podobno jest świetny, a samo Bellum Cruscis już mnie nudzi... widziałem ten błąd 3 strony dalej, i nie został rozwiązany...
Chodzi o właśnie to https://imagizer.imageshack.us/v2/12...90/20/5lpp.png Uprzedzam pytania czy usunąłem map.rwm tak, usunąłem, przeinstalowałem sterowniki, przeinstalowałem całego Total War'a... moda przeinstalowywałem jakieś 3-4 razy... no i w końcu sie poddaję... nie mam pojęcia co z tym zrobić... Możecie pomóc panowie? :(
-
zmniejsz ustawienia grafiki, ot tyle.
-
Zmniejszenie ustawień grafiki nie pomaga... zresztą komputer mam na tyle dobry że mogę grać na najwyższych... Oczywiście na samym Bellum Crucis sie to nei dzieje... i zapomniałem dodać że nie chodzi o bitwę, tylko nawet kampania nie chce się uruchomić + Sprawdzałem czy to może chodzić o grafike... i na najniższych ustawieniach to samo.
-
Prawie 800 Osób gra na Megasubmodzie. Sporadycznie miałem taki error, ale jednorazowo.
Zmniejsz skalę jednostek. Może to coś da.
-
Ale to właśnie nie chodzi o grafikę, przykładowo bitwy mi działają na najwyższych ustawieniach graficznych na tym submodzie... po prostu gra mi wyrzuca mi taki błąd jak wybieram frakcję i przechodzę do gry... jednym słowem chodzi o mape kampanii...
-
A klikasz na czerwony krzyżyk jak się pojawia ekran powitalny moda? Witamy w Bellum Crucis?
Bo jak klikasz na zielone oznaczenie to zawsze wywali.
Ew. pobierz submoda ponownie, może coś się nie pobrało jak należy.
-
Pobierałem już dwa razy... a nie jest to tak że mapa sie włączy i jest wszystko ok... Wygląda to bowiem tak : Wybieram frakcje, te ładowanie - Filmik - Następne ładowanie i w tej częsci w połowie ładowania jest ten błąd... Instalacja została wykonana poprawnie, strasznie dziwna sytuacja...
-
A jaki masz system operacyjny?
Podaj lokalizację moda dokładną.
-
Windows'a mam 7 64 bitowego
a lokalizacja to : D: Medieval total war > mods > Bellum Crucis 6
Chciałbym dodać że dysk D nie jest moim dyskiem na którym mam zainstalowanego windowsa... ale to raczej niczego nie zmienia
Przed chwilą sprawdziłem czy zadziała mi Megasubmod III i tak samo jest ten błąd.
-
Nie wiem. Czekaj na nowe sterowniki do karty graficznej.
Nie mam pojęcia o co biega.
To nie kwestia Megasubmoda a grafiki.
Kingdoms odpala? masz inne mody? działają.
Usuń ponownie map.rwm z kampanii full i light, wyłącz kompa. Włącz i spróbuj odpalić kampanię?
Może antywirus coś zablokował podczas instalacji?
-
Araven, kilka osób to ma, czyste Bellum i inne mody im działają, wywala błąd grafiki tylko na Megasubmodzie. Coś więc megasubmod musi powodować. Za dużo nagrzebane w nim jest, przy 7.0 nie można tak mocno ingerować w moda, bo potem takie babole są.
-
Sterowników nowych jak narazie nie ma... ostatnie zostały wydane w 2013 roku
I właśnie to jest kwestia czegoś w Megasubmodzie... bo Kingdoms odpala, Bellum Crucis odpala... Ale gdyby chodziło o samo Bellum Crucis to bym tutaj nie pisał przecież, Antywirusa nie używam... najwyżej poczekam do wydania nowszej wersjii Bellum Crucis i prawdopodobnie nowego Megasubmoda...
-
Owszem jest nakombinowane, ale gra się super.
Problemy są ale rzadko. Jak reinstall nie pomógł to nie wiem.
Do 7.0 zmiany będą dużo mniejsze w Submodzie, a może żadne jak będzie hulało ładnie.
Edit: Azar993 jednak zainstalował, problemem nie był Megasubmod a brak wgranego bugfixera do BellumCrucis 6.3, co wyszło dopiero na PW.
Miłej gry życzę.
-
Jest możliwość ściągnięcia Megasubmoda z innej strony ?
-
Nie ma.
Google chrome spróbuj.
-
Jak w V megasubmodzie bez submoda Exara można rekrutować braci dobrzyńskich? (kampania light, bo komp za słaby i nie chcę mi się czekać 5min na przeskok tury).
-
Od 1216 roku można. III poziom kościołów w mieście i II poziom kaplic zamkowych i wyżej.
-
-
Cytat:
Zamieszczone przez Araven
Witojcie - pokożcie co potroficie.....
Kombinowałem na wszystkie sposoby i nie dało rady tej tury przeskoczyć. Musiałem zacząć wszystko od nowa ale może to i lepiej bo zastosowałem inną strategię i dużo lepiej mi poszło. Wkrótce opiszę moją rozgrywkę.
Obecnie jestem w 190 turze i problem z crashem miałem jak zdobywałem jakąś twierdzę na samej północy należącej do Nowogrodu - nie można było rozegrać bitwy bo od razu wywalało tylko trzeba było wybrać rozstrzygnięcie automatyczne.
ALLE PANOWIE UWAŻAM ŻE BC + MS JEST GRĄ KOMPLETNĄ. TAK POWINNY WYGLĄDAĆ GRY STRATEGICZNE. NOWY ROM W PORÓWNANIU Z BC TO JAKIŚ PRYMITYW. MOIM ZDANIEM 10/1O. OD KILKU TYGODNI CHODZĘ NIEWYSPANY JAK ZOMBI BO SIĘ NIE MOGĘ ODERWAĆ.
Zastanawiam się tylko czy można dodać do odtwarzanych utworów muzykę Clannad z Robin Hooda (Robin of Sherwood) tego prawdziwego Robina a nie debila w rajtuzach. :)
Trzeba przyznać że twórcy BC zrobili coś niemożliwego a kolesie od MS (MEGASUBMODA) BC uszlachetnili.
UFF... tom się napisał :)
-
Cytat:
Boś Szczodry...:P
-
Cytat:
Zamieszczone przez Szczodry
Cytat:
Zamieszczone przez Araven
Witojcie - pokożcie co potroficie.....
Kombinowałem na wszystkie sposoby i nie dało rady tej tury przeskoczyć. Musiałem zacząć wszystko od nowa ale może to i lepiej bo zastosowałem inną strategię i dużo lepiej mi poszło. Wkrótce opiszę moją rozgrywkę.
Obecnie jestem w 190 turze i problem z crashem miałem jak zdobywałem jakąś twierdzę na samej północy należącej do Nowogrodu - nie można było rozegrać bitwy bo od razu wywalało tylko trzeba było wybrać rozstrzygnięcie automatyczne.
ALLE PANOWIE UWAŻAM ŻE BC + MS JEST GRĄ KOMPLETNĄ. TAK POWINNY WYGLĄDAĆ GRY STRATEGICZNE. NOWY ROM W PORÓWNANIU Z BC TO JAKIŚ PRYMITYW. MOIM ZDANIEM 10/1O. OD KILKU TYGODNI CHODZĘ NIEWYSPANY JAK ZOMBI BO SIĘ NIE MOGĘ ODERWAĆ.
Zastanawiam się tylko czy można dodać do odtwarzanych utworów muzykę Clannad z Robin Hooda (Robin of Sherwood) tego prawdziwego Robina a nie debila w rajtuzach. :)
Trzeba przyznać że twórcy BC zrobili coś niemożliwego a kolesie od MS (MEGASUBMODA) BC uszlachetnili.
ACHA I ZAPOMNIAŁEM NAPISAĆ, ŻE PRZY PIERWSZEJ BITWIE JAKĄ ROZEGRAŁEM, WOJSKA USTAWIONE, A Z GŁOŚNIKÓW POPŁYNĘŁA BOGURODZICA I MYŚLAŁEM ŻE SIĘ POPŁACZĘ NORMALNIE GĘSIA SKÓRA, HEHE BARDZO DOBRA ROBOTA PANOWIE...
UFFF... NO TERA TOM SIĘ DOPIERO NAPISOŁ... :)
-
Tak z ciekawości, która sztuczna inteligencja jest lepsza, moja z megasubmoda, czy ta z Rome2 :)
-
A jak myślisz :) ? Przy twoim AI to z R2 to całkowity jego brak ;)
-
Jest chyba jakiś błąd w MEGASUBMODZIE. Wywala mi grę przy próbie stoczenia bitwy z grupką rebeliantów (patrz screeny). Nie pomaga przeczekanie tury, zrobienie wcześniej innej akcji, atak z innej strony itd. Za każdym razem wywala podczas ładowania bitwy. Oczywiście wszystko zainstalowane dokładnie według instrukcji > viewtopic.php?f=367&t=12871
http://s12.postimg.org/n2r1o9ftl/kin..._02_44_410.png
http://s12.postimg.org/z5wdbtqvt/kin..._02_49_094.png
Tutaj spakowana tura jakby ktoś chciał sprawdzić w czym problem > http://sh.st/wowVf