Panowie o co chodzi z tymi reformami dla Rzymu?
Wersja do druku
Panowie o co chodzi z tymi reformami dla Rzymu?
Chodzi o to, że po odczekaniu iluś tam tur i podbiciu iluś tam regionów będziesz mógł wymienić jednostki starego typu na nowsze.
Niech tam... Zachowam się jak Frank Carbone... Co z tymi balistami????
Cicho trochę się zrobiło na forum...
Hej. Czy Rome po aktualizacji jest kompatybilne z DEI?
Witam,
jZwracam się do was z małym problemem. W dniu wczorajszym automatycznie ściągnęła mi się aktualizacja do Rome II tj. Emperor Edition. Do dnia wczorajszego grałem na modzie DEI. Po zaktualizowaniu i ściągnięciu DEI (part 1 -4) pod aktualizację (Emperor Edition) , gra mi się zawiesza i pojawia się komunikat, iż program przestał działać. Wcześniej nie miałem takiego problemu. Czy ktoś może pomóc mi w rozwiązaniu zaistniałego problemu?
CA znowu spaprała sprawę falanga jest bez saris. Czyli wracamy do premiery!!!
Witam, czy można grać w DEI już z łatką 096 w kampanii Augusta?
,
DeI jest już kompatybilne z EE. ;)
1) Czy falanga już tak zostanie bez saris. Bo teraz to jest dodatkowa jednostka z mieczami i dopiero jak włączymy przycisk to pokazują się włócznie.
2) Kiedy wyjdzie wersja 1.0?
3) Czy jest jakiś mod który wywalał by wozy z kosami u generałów Egiptu, Pontu itp?
4) Szkoda że mod na rzymskie legiony nie został włączony do DEI. jest tylko jako sub mod.
1. Falanga bez saris? pierwsze słyszę.
2. Wyjdzie kiedy skończą (nie ma pospiechu), myślę, że nie wcześniej niż w listopadzie.
3. Nie ma.
4. Był włączony lecz powodował problemy , tury dla niektórych ładowały sie zbyt długo,a i co niektórzy gracze narzekali , zresztą co za problem, komu zależny instaluje submoda.
Tak nawiasem, wróciłem wczoraj do DeI po dłuższej przerwie. Kontynujac kampanie jeszcze z wersji 0,95, po aktualizcj do EE i wersji 0,96a w końcu na wyższym poziomie imperium nie jest nudno jak w czasach sprzed EE. AI na mapie kampanii jest bardziej agresywne .Teraz mam wojnę z Baktrią oraz Partią których imperium zajmuje prawie całą Azję do granic Egiptu, Swebami którzy panują w Germanii oraz na stepach stepach, a w Afryce toczę wojnę z Kartaginą i Numidyjczykami . Dobrze, że w Galii spokój , bo tu panuje mój sojusznik czyli Massylia. Pozostaje jeszcze skopana wojna domowa, a jakże CA jak zwykle musiało coś spier...ć. ponoć mają to jednak naprawić :confused: W chwili obecnej przerzucam moje legiony z jednego końca imperium na drugi niczym Niemcy swe dywizje na froncie wschodnim :). Obecnie szykuję się do wykończenia Kartaginy pod Tapsus. Później, jeśli Partowie nie najadą mnie w Tracji ruszę pod piramidy.
Jak rozpoczynamy bitwę to stoją z mieczami dopiero jak naciskamy przycisk "falangi" to pokazują się włócznie (pochylone). Tak jest od wersji 0.96 (chyba) z tego co pamiętam to przy 0.95 było normalnie czyli stali z sarisami wzniesionymi do góry, a po kliknięciu przycisku falangi pochylali włócznie.
panowie nie moge pobrać moda linki są nieaktywne :(
Mam zamiar wrócić po kilkutygodniowej przerwie, ściąga mi się aktualizacja - warto zakładać kampanię? Są konkretne zmiany?
"Chodzi o avatar"Kam2150. Nie uchylaj się przed dotknięciem kogoś kogo nie szanujesz a już na pewno nie chcesz zrozumieć.
Pozwalam sobie tylko na to co kilka osób pod kościołem prawi na tyle by to usłyszeć i na tyle by pojęli że ich rozumiesz
w której turze jest kolejna reforma w dei ta z hastati pózni bo dawno nie grałem w dei i zapomniałem :)
Według mojej opinii warto. Zmian jest troszkę, przede wszystkim nowe zasady wojny domowej, teraz można jej uniknąć prowadząc odpowiednia politykę wewnętrzną, z drugiej jednak strony może ona wybuchnąć kilkukrotnie w ciągu całe gry, buntują się Twoje konkretne legiony( co mocno możne zaboleć :) ) a nie jak do tej pory kilkadziesiąt legionów znikąd. AI jest bardziej agresywne w późniejszym okresie gdy masz już mocno rozbudowane imperium . Sugeruje jednak w Twoim wypadku poczekać na nowe spolszczenie Rafkosa do DeI .Cytat:
Mam zamiar wrócić po kilkutygodniowej przerwie, ściąga mi się aktualizacja - warto zakładać kampanię? Są konkretne zmiany?
Vlad to temat o DeI, a nie o postrzegani religii. Od tego jest agora.Cytat:
Vlad"Chodzi o avatar"Kam2150. Nie uchylaj się przed dotknięciem kogoś kogo nie szanujesz a już na pewno nie chcesz zrozumieć.
Pozwalam sobie tylko na to co kilka osób pod kościołem prawi na tyle by to usłyszeć i na tyle by pojęli że ich rozumiesz
A czy to czasem nie zależy od twojego poziomu Imperium? (U mnie się pojawia zawsze, przy przekroczeniu nieco trzeciego poziomu)
Wojna domowa może pojawić się dopiero od 4 poziomu imperium. Tak było w podstawce, nie wiem jak to jest w DeI ( jestem w trakcie nowej kampanii na wersji 0,96d) ale sadzę że podobnie.
Czy ten mod jest kompatybilny z dei?
Kaziel's Romans: Early Republic * V.1.0 *
Nie nie jest, ale dość łatwo można go dostosować we własnym zakresie.
Jak to zrobić żeby pasował?
W pliku "variantmeshdefinitions" zamienić nazwy jednostek Kaziela na te z DeI.
Przykładowo:
w modzie Kaziela jest :"roman_principes.variantmeshdefinition"
a winno być zgodnie z DeI: "rra_roman_principes_late.variantmeshdefinitio n"
Gdzie szukać tego pliku?
Z Twych wypowiedzi wynika, iż do tej pory nie zajmowałeś sie modowaniem. Należałoby pobrać PFM z TWC rozpakować nim mod i wtedy ukaże się powyższy plik w którym należy dokonać zmian a następnie za pomocą PFM z powrotem spakować pliki.
Troszkę brzmi to skomplikowanie , więc sugeruję poczekać na jakiś modzik który dostosuje ten świetny mod do DeI.
Musze pobierać wszystkie party czy wystarczy tylko to - http://steamcommunity.com/sharedfile.../?id=294694062
Jak ze steama to wszystkie cztery, jak standalone ( to polecam) to część jest tylko jedna.
Tylko, że te 4 ze steam'a ważą łącznie około 800mb, a ten standalone z twcenter tylko 220? Mimo wszystko pobrać tylko ten jeden plik?
Jest spakowany,jak go rozpakujesz to też wyjdzie Ci ok. 800mb.
1) Czy jednostki z Ilirii będą jeszcze zmienione?
2) Czy frakcja Massalia dostanie re-skin jednostek?
Bo pracują nad wersją 1.0 która ma wyjść z Bety i zapowiadają dużo zmian.
czy submod na nielimtowane edykty nie działa na kampani cesarskiej bo mi nie działa :(
Mam 2 zapytania. Czy Imperialni legioniści zostali usunięci z głównej kampanii? We "własnej bitwie" mam tylko tych z reformy Mariusza, podobnie jest z pretorianami... nie wiem czy to jakiś bug czy coś. Jeśli chodzi o kampanie Augusta to od razu ma się dostęp do Legionistów Imperialnych? Bo w podstawce pamiętam że na początku miało się tych z reformy Mariusza.
Nie jestem pewien, ale w kampanii powinni występować normalnie. Usunięto ich z bitwy własnej frakcji Rzymu, ale dodano ich do frakcji Oktawiana, Pompejusza, Antoniusza i Lepidusa. W kampanii Augusta są dostępne od początku.
Aha, dzięki wielkie za odpowiedz:)
Na wersję 1.1 przyjdzie mi jeszcze pewnie długo czekać. ;)
Lista zmian wersji 0.96e (cała seria 0.96):
Spoiler:
Z tego co czytałem na oficjalnej stronie moda Kam powoli kończy nowy system walki do DeI i jest spora szansa iż DeI w wersji 1.0 ujrzymy jeszcze przed świętami.
Samick wiecej optymizmu:)