Re: Komputery,programy,sprzęt itd. - temat ogólny
Cytat:
Zamieszczone przez kirlan
Jak by to zadziałało to bys byl mistrzem...virus zablokował mi dostęp do internetu, jak wkładam pena albo kome przez usb to musze formatować, czyli moich ważnych plików nie skopiuje...moge sciagnac to na kompie mojego taty i sprobowac przez plyte, ale wątpię...jakies pomysly?
Ludziska to już jest szczyt. Po ponad 2 tygodniach problemów ze smogiem i wrzutą. pl zarówno pierwsze jak i drugie zaczęło działać - bez mojej ingerencji. Tak samo z siebie- no brak słów.
Cytat:
Zamieszczone przez Łycha
Ludziska to już jest szczyt. Po ponad 2 tygodniach problemów ze smogiem i wrzutą. pl zarówno pierwsze jak i drugie zaczęło działać - bez mojej ingerencji. Tak samo z siebie- no brak słów.
W takim razie wygląda na to, że problem nie leżał po Twojej stronie ;)
Witam,
planuję niedługo zmienić komputer, a dokładnie go ulepszyć, i chciałbym zapytać się was co i jak. Zacznę od tego, że muszę i to koniecznie wymienić obudowę, bo mój Radeon (5770) tak się grzeje, że jajka można by smażyć. Nie myślcie sobie, że przesadzam, bo to jest prawda. Podczas grania w bardziej wymagającą grę komputer nie wytrzymuje i resetuje się a nie chcę zwiększać maksymalnej temp. bo już jedna karta mi się spaliła. W związku z tym poszukuję obudowy z bardzo dobrym chłodzeniem. Chcę na nią wydać około 200zł, max to 250. (elementy dekoracyjne typu neony mile widziane :D ) Wymiary max to 50 cm długości i 20 szerokości. Wysokości nie liczę bo mam teraz i tak 30 cm luzu. :D Bez zasilacza bo mam bardzo dobry 620W.
Chcę również zmienić procesor. Teraz mam Intel Core 2 Duo 2,2Ghz E4500 i niedawno zauważyłem, że te najnowsze gry mają wymagania już wyższe niż mój stary i wysłużony procek. Interesuje mni 4 rdzeniowy ale za cholerę nie wiem jaki, bo po prostu się na tym nie znam. :oops: :) Byłoby fajnie gdybyście podali cenę tych dobrych i w miarę tanich.
Karty nie mam zamiaru wymieniać, bo ta którą posiadam jest bardzo dobra z obsługą Directx 11 i pamięcią 1 Gb.
Oczywiście KUPIĘ sobie (żeby nie było :lol: ) Windowsa 7, bo słyszałem że jest lepszy od mojego ukochanego XP.
Doradzicie coś?