-
Co do kosztów to 4-5 godziny roboty bo mam w exelu plik ze statami i kosztami z testów EDU do 6.3, mam tam też jakie jednostki miały atrybuty, tzn ściana włóczni, mur tarcz itd to tylko na zasadzie analogii trzeba lecieć. W EDU od 7.0 w porównaniu z 6.3 jedyna różnica oprócz atrybutów to że w 6.3 2 hits point miał tylko gienek i jednostki zakonne, w 7.0 już jest większe zróżnicowanie. I tu jest kwestia do ugadania, czy przy poprawie cen i atrybutów ignorować hits point czy w EDU z 7.0 obciąć analogicznie do 6.3. Jak coś to mogę pomóc, a jak się zmobilizuję i ustalimy coś odnośnie hits point to i może sam jutro ogarnę:)
-
Nie chodzi o same koszty, ale pancerz, atak, obronę i inne takie.
Wg mnie hit points trzeba jak 6.3 z Megasubmoda od Kama2150. poniżej pierwsza konnica z EDU z Megasubmoda, to co pogrubiłem trzeba przeklejać wg mnie do EDU z BC 7.0. Wtedy powinno być ok, bo nowe tekstury i oficerów dali w większości jednostek. Soldier ich liczba też raczej do przeklejenia, ale tu się powinno raczej zgadzać
type Border Horse
dictionary Border_Horse ; Border Horse
category cavalry
class light
voice_type Light
banner faction main_cavalry
banner holy crusade_cavalry
soldier Border_Horse, 32, 0, 1
officer BC_EURO_captain
officer northern_captain_early_seaforth
mount fast pony
mount_effect elephant -4, camel -4, horse -2
attributes free_upkeep_unit, sea_faring, hide_forest, hardy, can_withdraw, can_formed_charge
move_speed_mod 1.1
formation 2, 4.4, 3, 6, 4, square
stat_health 1, 3
stat_pri 6, 7, no, 0, 0, melee, melee_blade, piercing, spear, 25, 1
stat_pri_attr no
stat_sec 6, 0, no, 0, 0, melee, melee_blade, piercing, sword, 25, 1
stat_sec_attr no
stat_pri_armour 6, 4, 3, leather
stat_sec_armour 0, 0, flesh
stat_heat 3
stat_ground 0, -2, -4, 0
stat_mental 9, normal, untrained
stat_charge_dist 45
stat_fire_delay 1
stat_food 60, 300
stat_cost 1, 950, 270, 105, 84, 950, 4, 90
stat_stl 4
armour_ug_levels 1, 2
armour_ug_models Border_Horse, Border_Horse
ownership scotland, slave
era 0 scotland, slave
era 1 scotland, slave
era 2 scotland, slave
recruit_priority_offset 15
;unit_info 9, 0, 9
Jak będzie nowy EDU, się ew. ograniczy rekrutację w EDB, bo teraz to spam jest wielki.
-
type Border Horse
dictionary Border_Horse ; Border Horse
category cavalry
class light
voice_type Light
banner faction main_cavalry
banner holy crusade_cavalry
soldier Border_Horse, 32, 0, 1 tu raczej zmiany są symboliczne
officer BC_EURO_captain
officer northern_captain_early_seaforth
mount fast pony
mount_effect elephant -4, camel -4, horse -2
attributes free_upkeep_unit, sea_faring, hide_forest, hardy, can_withdraw, can_formed_charge tu jutro popatrzę czy dawać im przebijanie zbroi, czy atrybut kusza dla strzeleckich, a w pliku odpowiedzialnym za pociski itp itd dać kuszom przebijanie pancerzy
move_speed_mod 1.1
formation 2, 4.4, 3, 6, 4, square
stat_health 1, 3
stat_pri 6, 7, no, 0, 0, melee, melee_blade, piercing, spear, 25, 1
stat_pri_attr no
stat_sec 6, 0, no, 0, 0, melee, melee_blade, piercing, sword, 25, 1
stat_sec_attr no
stat_pri_armour 6, 4, 3, leather
stat_sec_armour 0, 0, flesh
stat_heat 3
stat_ground 0, -2, -4, 0
stat_mental 9, normal, untrained
stat_charge_dist 45
stat_fire_delay 1
stat_food 60, 300
stat_cost 1, 950, 270, 105, 84, 950, 4, 90
stat_stl 4
armour_ug_levels 1, 2
armour_ug_models Border_Horse, Border_Horse
ownership scotland, slave
era 0 scotland, slave
era 1 scotland, slave
era 2 scotland, slave
recruit_priority_offset 15
;unit_info 9, 0, 9
Sumy wartości na zielono trzeba uwzględnić przy ustaleniu kosztów na czerwono, ale to analogia więc mały pikuś, ale ogarnę to dopiero jutro, jak możemy się wstrzymać trochę. Dziś zrobiłem autem prawie 800 km i słabo myslenie mi idzie. To Araven co pogrubiłeś to trochę bez sensu kopjować:)
-
Ale Kam mocno staty pozmieniał bez ich skopiowania nie będzie balansu jak był w EDU Kama w Megasubmodzie.
Nie wtrącam się, jak chcesz to jutro ogarnąć i zrobisz to prościej niż ja proponuję. Ale takie skopiowanie jak zapodałem przenosi staty z EDU Kama do BC 7.0 mam nadzieję, ze broni za mocno nie pozmieniali, ta jaką walczą jednostki.
Generalnie nie pali się, jak to ogarniesz sensownie to rób to i tydzień, czy dłużej. Wino sie zastanawia wg jakiego klucza to robił, te statystyki jak je modyfikował. Wtedy można by przerobić EDU z 7.0 wg tego klucza.
Trzeba to jakoś ogarnąć by koszty były zależne od skuteczności jak sugerujesz. Nic pochopnie. :cool:
-
Stat raczej nie ruszał z tego co pamiętam, tylko sporo czasu ceny ustalaliśmy i atrybuty, a jakby kopiować to trzeba uważać i na broń bo wiąże się z animacjami i na pancerz i na morale. A nawet jak są zmiany stat to nazwy jednostek są w większości takie same to jakby co różnice wyłapie:) Wezmę się jutro i dam znać jak to wygląda.
-
Mnie się wydaje, że staty są mocno zmienione bo jak porównałem EDU Kama z 6.3 z Megasubmoda z oryginalnym EDU z 6.3 to w tej jednostce były wielkie zmiany, w innych podobnie. Porównasz to ocenisz. Wino ma porównać też.
-
Masz rację Araven staty się różnią, to ilu chętnych by było do kopiowania, tylko trzeba uważać na broń jednostek i jakoś pójdzie.
Ja mogę kopiować:)
-
Wstępnie ja, Wino raczej też dołączy, może HellVard i Ty.
Fakt pozostaje mój patent, ale trzeba dodatkowo uważać czy mają taka samą broń w 6.3 i 7.0, bo i tu mogli coś zmienić.
-
Dobra, to podzielisz robotę? Kto co odkąd dokąd?
-
Poczekajmy na deklaracje Osób jakie wymieniłem. Może Wino coś wykombinuje i raczej Wino będzie kierownikiem, jak się zgodzi.