Czy ja wiem, w takiej Arabii to mężczyźni chodzą ze sobą za ręce i jest to normalne.
Chodź z drugiej strony, to nie dziwię się dziewczynom :lol:
Wersja do druku
Czy ja wiem, w takiej Arabii to mężczyźni chodzą ze sobą za ręce i jest to normalne.
Chodź z drugiej strony, to nie dziwię się dziewczynom :lol:
Nie za ręce, tylko pod rękę. Zupełnie tak jak w Europie jeszcze 300 lat temu.
Czyli za łokcie, że tak to ujmę? A Ty co myślisz o tym biseksualizmie?
Arabowie witają się wszyscy przytulaniem i całusami w policzek, oni mają tam trochę inną mentalność. Ale ogólnie szkoda, że przez tą całą aferę z homo, nawet przy wyjściu do knajpy z kumplem we 2 pogadać są rozbawione spojrzenia... Zobaczcie, np. taki Władca Pierścieni napisany był kilkadziesiąt lat temu, i wtedy nie budził żadnych moralnych podejrzeń - czytając to dzisiaj, gdyby to była współcześnie napisana książka, doszukiwalibyśmy się wielu kontekstów.
Wiedziałem, że to pokolenie tego nie zna. ;) Teraz chodzi się już tylko za rękę.Cytat:
Czyli za łokcie, że tak to ujmę?
Co ja o tym myślę? Nie jestem seksuologiem. Słyszałem jedynie, że jeśli kobieta ma do tego predyspozycje, to kluczowy jest okres dojrzewania. Wtedy jakiś szok, czy zawiedzenie mężczyznami może spowodować taką konwersję. Choć oczywiście, jak w przypadku mężczyzn, nie przeszkadza to we współżyciu z osobnikami przeciwnej płci. To raczej kwestia umysłowa i emocjonalna.
Czik, w całej Południowej i Wschodniej Europie mężczyźni również się tak witają. W Polsce wśród Kresowiaków również jest to normalne.
Składajcie Lenie życzenia na priw.Zagląda ktoś na główną stronę forum w ogóle?
Hehe wiedziałem prawie same geje ;)
Nigdy w życiu nie widziałem mężczyzn, którzy sobie dawali całuska na powitanie. U mnie na południu Polski widać także widoczną różnicę witania się na wsi i w mieście. W mieście nikt do dziewczyny dopiero co poznanej nie wyciągnie ręki, chyba że ona to zrobi pierwsza, a na wsi jest to norma. W mieście jak się z laską znasz to się przytulasz, albo całus w policzek, a na wsi podajesz zazwyczaj rękę. Będe musiał przeprowadzić obszerniejsze badania nad tym zjawiskiem. :DCytat:
Zamieszczone przez Rapsod
;) A mnie zawsze irytował taki 'savuavivr'. Ludzie mają tendencję do schematycznego działania i dopasowywania się na siłę w pewne narzucone społecznie ramy. Ja nie zwracam uwagi czy witam się z kimś tak, czy inaczej, czy znam go od kilku minut, czy kilku miesięcy. To jest tak jak z podawaniem ręki kumplom. Jak przychodzisz na zajęcia i widzisz 20 chłopa, to latasz po wszystkich i macasz się po rękach ? ;) Mi się nie chce.
w ogóle się nie witasz? ;>Cytat:
Ja nie zwracam uwagi czy witam się z kimś tak, czy inaczej, czy znam go od kilku minut, czy kilku miesięcy.
tu bardziej chodzi o zachowanie odruchowe- przecież mało kto analizuje taką sytuację i zamiast tego postępuje zwyczajowo.
i wolę przytulic sie na powitanie do dziewczyny niż jak ostatnio obserwuje kolesi co sie tak witają i tego samego oczekują chociaż człowieka pierwszy raz widzę :D niby taki luz...
A mnie dziwi zachowanie mężczyzn gdy nie chcą podać kobiecie ręki. Osobiście mam kolegę, którego oduczałam tego przez 3 miesiące :)
Kiedy spotykam się z kimś biznesowo, naturalnym jest dla mnie, że podaję mu dłoń na powitanie. Tak samo gdy poznaję jakiś facetów. Przecież nie będę się nikomu rzucać na szyję...