Autorzy zapewne chcieli zapobiec bezsensownemu podbijaniu całego świata jak w medku się to robiło. Wyszło jak wyszło.
Wersja do druku
Autorzy zapewne chcieli zapobiec bezsensownemu podbijaniu całego świata jak w medku się to robiło. Wyszło jak wyszło.
No i wyszło całkiem nieźle, nie rozumiem o co chodzi. Bunty, zamieszki? Czyż nie było tego w Medku, czy Romku? Po zbytnim zwiększeniu populacji nie było innego wyjścia niż wyrżnięcie buntującej się osady. W Empire jest dużo lepiej, zawsze możemy zdjąć obowiązek płacenia podatków z danego miasta, czy skierować do garnizonu dragonów, którzy raz dwa uśmierzą zamieszki, nie mówiąc już o tym, że buntownicze nastroje występują zazwyczaj w świeżo podbitych prowincjach i po kilku, kilkunastu turach sytuacja się normalizuje i można zmniejszyć lub całkowicie zlikwidować garnizon bez obaw, że zaraz wyskoczą rebelianci.
Boszz, jakie pretensje... coś nie tak z główką? :roll: po co te wykrzykniki...
I tak Napoleon i Empire są za łatwe a tobie jeszcze się nie podoba i tak zminimalizowane dążenie niepodległościowe? W medku 2 też niezadowolenie rosło i dobrze. Ogólnie twórcy powinni iść w takim kierunku że np podbicie takiego kraju jak Austria Habsburgów, czy Rosja jest niemożliwe, tzn, podbicie militarne tak, ale utrzymanie tego już nie. a ty się burzysz... śmiech na sali :lol:
Ty w medka 1 w ogóle grałeś? Chyba nie... Tam to byś chyba przegrał w pare tur.... Powinni twórcy wrócić do korzeni i robić powstania narodowościowe jak właśnie w medku1. A to co tu jest to betka, pare tur i już społeczeństwo oswojone na zawsze.
Widać jedni wolą iść na łatwiznę i podbijać sobie cały świat w pare tur.
A polityka nie jest rozwinięta, jest wręcz biedna w swoich założeniach.
"Koleś coś nie tak z główką?" -Zapytaj o to sam siebie.Ja wyrażam opinie a wam wara od niej.Cytat:
Zamieszczone przez mefisto7
Nie wiem czemu kasa w dół jak podbiłem spore państwo mogołów.Fakt że armie rewolucjonistów
są słabe ale denerwuje.W medku były zamieszki i wtedy wystarczy zmniejszyć podatki i git.
A w empire zamieszki na całe państwo więc nie zwolnię ich wszystkich z podatków.Kasa w D Ó ł.
Raz mi się grało dobrze prusami.Aleeeeeeeeeeeeeee Amsterdam bunty za buntem!
ehe, pogadaj sobie... Holendrzy to mają być ,rozumiem, bezwolne golemy którzy nie myślą o niepodległości..
A co chcesz sobie zrobić armię i podbijać wszystkie panstwa po kolei na easy? Nie ma tak ,ze podbijesz miasto i ruszasz dalej...podatki zrob normalne, najwazniejsze zeby byla dobra religia i jedzenie...zawsze po podbiciu zostaw 1 oddzial niech siedzi z 3 tury...Jak nie lubisz nowozytnosci, to nie potrzebnie kupiles ta gre [ja srednio lubie, ale obejzalem pewien film i kupilem xP]Cytat:
Zamieszczone przez SanSanus
w XVIII w. to normalka że zamieszki i bunty, zresztą co to za przyjemność z gry jak wszędzie względny spokój? Ja tam się lubie bawić w nawracanie na każdego typu "słuszną wiarę".
No pare tur to pare lat, moze i wiecej trzeba niz paru lat na pełny spokój ale wzgledny osiaga sie w miare szybko (w real) No a podbici austryjacy to juz austryjacy podbici i niewiele maja srodków na podźwigniecie. Gdyby hitler nie zwariował i nie starał sie utrzymac całego swiata dzis moglibyśmy być dumnymi patriotami niemieckimi. Zwykle rewolty idą na podobnej fali - na fali koalicji przeciw okupantowi z innym którzy mogliby miec podobne interesy. Inaczej "nie ośmielałyby sie" powstawac. Jesli juz przekładamy gre na rzeczywistość bo w istocie jest to rodzaj symulatora rzeczywistosci to mysle ze tak jak jest w tej czy tej czesci total war jest wzglednie dobrze to poodwzorowywane i w miare mozliwosci najlepiej jak sie da.
Witam !!
Mam takie pytanko:
Czy jak już podbiłem np.w kampanii Polską określoną liczbę terenów i wyznaczone miasta i gra pogratulowała mi,że ukończyłem kampanie to muszę dalej trzymać te tereny czy mogę je oddać w chorobę ??
zastanawiales sie nad sensem swej wypowiedzi? jesli skonczyles kampanie to mozesz NAWET zaczec nowa, a tym bardziej "oddac tereny w chorobe"Cytat:
Zamieszczone przez hubcio.671