Musisz sprawdzić to w plikach gry. Tam na pewno będzie o statach broni
Wersja do druku
Musisz sprawdzić to w plikach gry. Tam na pewno będzie o statach broni
Lance lub kopie na broń przebijającą pancerz zamieniają: Weneccy Stradioci, niemieccy Rycerze Gotyccy, Imperialni i Krzyżacy, Rycerze Angielscy, bizantyjscy Katafrakci, egipscy Mamelucy (zwykli i królewscy), ruskie Drużyna, Synowie Bojarów i Dwór, tureckie Qapukulu. Od początku taką bronią walczą duńscy Huskarlowie i Kapłani Wojny To tyle ze zwykłych jazd dostępnych do rekrutacji.
Z najemników: Jazda Albańska i Najemni Rycerze Niemieccy.
U Mongołów i Timurydów: Mongolscy Ciężcy Łucznicy, Mongolscy Ciężcy Lansjerzy, Chańska Gwardia
Mam nadzieję, że nic nie przegapiłem.
O dzięki SirZielarzu, ale już sprawdziłem w plikach gry ;d Innym może się przydać.
PS. Zrobiłem sobie turniej konnicy w finale Qapukulu pokonali królewskich mameluków.
EDIT: E, że jaka drabinka bo nie qmam ;d
Wynik pewnie zależy od drabinki...
Wyjaśni mi ktoś czy normalne jest to ,że mongołowie siedzą w antiochii i robią sobie za wasalów turcje i egipt bo jak raz grałem to mi się zdarzyło i jeszcze dziwnijsze było to co robili a mianowicie tłukli się z tatarami
Tu nie ma nic do wyjąśniania, w medku nie ma krzty historii więc się nie dziw że przykładowo Polska ląduje w Ameryce ;)
Witam was,
mam ogromną prośbę. Powiedzcie mi czy mozna łączyć oddziały w M2TW kingdoms? Zeby mieć np 300 ludzi w oddziale a nie 60. widziałem na jakimś screenie ze tak było ale nie wiem jak to się robi. Proszę o pomoc jestem świeżym graczem.
pozdrawiam
W ustawieniach gry (bodajże w "kamera") musisz ustawić skale jednostek na olbrzymią, a gdy zaczniesz kampanie od nowa to oddziały będą większe.Cytat:
Zamieszczone przez maccool
To akurat jest zgodne z historią, jeśli tylko pamięta się że Tatarami tłumacz nazwał Timurydów. Timur zorganizował dwie wielkie wyprawy na Złotą Ordę. Obydwie zwycięskie.Cytat:
Zamieszczone przez Drakensang
Nie da się łączyć oddziałów by np. podwoić ich ilość w oddziale w odniesieniu do tej ustawionej( jak kolega wyżej napisał) na początku w opcjach.Cytat:
mam ogromną prośbę. Powiedzcie mi czy mozna łączyć oddziały w M2TW kingdoms? Zeby mieć np 300 ludzi w oddziale a nie 60. widziałem na jakimś screenie ze tak było ale nie wiem jak to się robi. Proszę o pomoc jestem świeżym graczem.
Jest możliwość, jeszcze zmodowania plików pod tym względem by w ogóle w oddziałach było tyle ludzi(owych 300), ale tego raczej nie radzę. ;)