Czy to nie jest jakiś błąd ? albo ja nie wiem o Historii Rosji i amazonek .
http://img155.imageshack.us/img155/1771/amazong.jpg
Wersja do druku
Czy to nie jest jakiś błąd ? albo ja nie wiem o Historii Rosji i amazonek .
http://img155.imageshack.us/img155/1771/amazong.jpg
To było poruszane nie raz.
Nie jest to błąd, a rzecz występująca u wszystkich tylko w tamtym terenie. Najwyraźniej smaczek od twórców dla tej kobiecej części gry - w końcu nie jeden raz walczyłem z wielką ilością rydwanów Amazonek. Bezwzględnie mi wybijały żołnierzy jeśli nie przygotowałem odpowiednich jednostek. Ale kto wie? Może w Australii mało wiedzą o historii Europy i dopiero w Empire się douczyli i nie dali Polsce Eskimosów.
Hej jak przenieść świtę do innego generała ? :geek:
Trzeba mieć wybranych generałów w jednym miejscu armii/osadzie. Otworzyć opis jednego z nich i przytrzymując lewy klawisz myszki przeciągnąć danego członka świty na portret innego dowódcy.
Wie ktoś może czy jest możliwość zmiany w którymś z plików żeby wojska kartagińskie liczyły 100 żołnierzy (skala duże) a nie 82? Jeśli tak to jak to zrobić?
Raczej się nie da ponieważ taki jest silnik gry .
Da się jakoś uzupełnić szeregi najemników? Mam kilka doświadczonych oddziałów kreteńskich łuczników, których bym chciał uzupełnić.
EDIT:
Pytanie dodatkowe. Mam reformę Mariusza. Co mogę zrobić z oddziałami sprzed reformy? Liczba osób w doświadczonych oddziałach spada, a ja nie wiem jak ja uzupełnić. Mam je rozwiązać? Oddziały, które mają gold/gold??
W pliku export_descr_unit wyszukujesz jednostkę i dajesz im wielkość na 50(zamiast 40). Wtedy na dużych ustawieniach będą mieli 100 żołnierzy + oficer + kapitan(ewentualnie)Cytat:
Zamieszczone przez rafa704
nie da się, koniec kropka, są już przeszłością, nie rozwiązuj oddziałów, tylko masz elitarne mięso armatnie, czas na podboje tymi jednostkami!Cytat:
Zamieszczone przez sefko1
Mam pytanie: czy gra pozwala na to ze mozna dodawać jednostki z moda do podstawki? i w jakich plikach trzeba wprowadzić zmiany? tzn chodzi mi o to czy zmiany trzeba zrobic tylko w pilkch w descr_buildings i descr unit czy gdzies jeszcze?