@syroppp
Dzięki za wskazówki z tymi fortami i zamkami dla generałów. Je jednak po śmierci mojego króla w wieku 92 lat otrzymałem beznadziejnego następce (zero autorytetu) i teraz to zostało mi już tylko 2 generałów zdolnych do walki :( Muszę się "okopać" tak jak radzisz i spróbować królem podnieś autorytet. Na szczęście zdążyłem odbić Antiochię, a Turków wykańcza za mnie Bizancjum i nie stanowią już oni zagrożenia, gorzej jak Bizancjum postanowi podbić moje królestwo...
Mam jeszcze jeden problem tzn. kupowałem w dużych ilościach najtańsze jednostki wojskowe i zauważyłem, że w zamkach nie mogę kupić tych droższych i lepszych - czy jest w BGR IV jakieś ograniczenie na liczbę jednostek, czy mam "odesłać do rezerwy" wszystkich tanich łuczników, aby móc w końcu kupić jakieś porządne jednostki w zamkach (np. templariuszy)?
@Rōnin
Dzięki za wskazówki do cech generałów, faktycznie nie zwracałem na to uwagi, będę musiał to dokładnie przeanalizować.
Co do trwania tury komputera to jest to ok. 10 minut, mam Core 2 Duo i 4 GB RAM (systemy 32-bitowe widzą 3 GB).
Milo włączenia BGR IV w 50 turze mam 30.000 dukatów (florenów, czy jak to zwał) na plusie, ale pewnie dlatego, że nie produkują mi się w zamkach te drogie jednostki templariuszy i nie wiem dlaczego?