Re: Broken Crescent 2.3.2
Zacznę od słodzenia :D
wudang_clown - ludzie, co tu dużo gadać, Dzięki wielkie za tą interaktywna wycieczkę po świecie nie mniej ciekawym niż teatr europejski.
Na początku obawiałem się spamu armii który tak mnie zniechęcił w 1.5. Jednak Araven mówił prawdę, że balans jest już o wiele lepszy i ilość armii komputera nie jest już taka zniechęcająca. Na początku usunąłem skrypt z tymi armiami dla kompa po pierwszej turze :D . Panowie ja rozumiem, że komp to maszyna, działa na zasadzie algorytmów, skryptów ale nie każdy jest wielkim strategiem, hardcorowcem, komputerowym masochistą ;) . I bez tych armii np turcy w anatolii stali się agresywną potęga i napsuli mi krwi atakując mnie (bizancjum) i kąsając swoimi janczarskimi armiami. Dopiero razem a Armenią udało mi się ich podbić. Mam także pytanie odnośnie cech generałów, kieruje je głównie do wudang_clown'a, czy waszym założeniem bylo, żeby bizantyjscy benerałowie byli w ogromnej większości oszustami, złodziejami, alkoholikami? ;) Ogromna większość moich generałów taka jest i jedyne na co się mi przydali to do zorganizowania z nich sporej samobójczej armii, która przyznam rozniosła kilka armeńskich armii :lol: . W miastach, tych generałów nie miałem po co trzymać jako namiestnicy bo mi skarbiec okradali z przychodu. Wybudowałem nawet dla nich uczelnie ale i tak te skurczybyki nie chciały się uczyc :D. Jeśli jednak prześledzimy historię bizancjum to korupcja była na porządku dziennym, więc taka sytuacja miałaby historyczny sens. Nie wiem jednak jak wygląda rozwój generałów grając innymi nacjami bo do tej pory gram rozpoczęta kampanie bizancjum. Modyfikacja jest świetna i gra mi się wyśmienicie :).
Czy ten mod nadpisuje oryginalne pliki gry?? Czy jest w nim duzo wywalen do pulpitu??
Nie nadpisuje oryginalnych plików gry i jest bardzo stabilny i zajebisty oraz niedoceniany. 8-)
Ta ale grając tą nacją na południe od egiptu (chwilowo zapomniałem nazwy) można zdobyć Egipt bez żadnego oporu, dopiero przy morzu natrafiłem na większą wrogą armię, nie wiem czy komp zbankrutował na starcie, czy cóś. Grałem już kiedyś w tego moda, ale ostatnią wersję porzuciłem po tym rajdzie :P
Klikam na te linki part1 itd. na pierwszej stronie (te na samym dole) i pojawia mi sie jakies ostrzeżenie i fbi :)
Cytat:
Zamieszczone przez Pan Toranaga
Klikam na te linki part1 itd. na pierwszej stronie (te na samym dole) i pojawia mi sie jakies ostrzeżenie i fbi :)
Tu masz link do Broken 2.3 na pierwszej stronie są Linki nowe http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=448564 poprzednie były na serwerze Megaupload jaki został zamknięty przez FBI za piractwo. Pozdrawiam.
Dzieki za te linki, juz udalo mi sie to sciagnac. Mam tylko pytanko, czy ten hotfix do tego ostatniego patcha duzo cos zmienia albo czy cos waznego wprowadza, bo jakos tego hotfixa nie mogę sciągnąc.
Czytalem na tej stronie moda, ze maja kolejna wersje jeszcze bardziej urozmaicić, zwlaszcza podoba mi plan zrobienia jeszcze lepszej mapy. Pozdrawiam
Koniecznie pobierz patch 2.3.2 i hotfix do niego 2.3.2.2 tu masz linki na pierwszej stronie http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=520801
Zaczelem grac w moda, mam nadzieje ze wszystko dobrze poinstalowalem- tego hotfixa po rozpakowaniu, to tylko wrzucic do katalogu gdzie mam moda???(pytam sie zeby sie upewnic). Druga sprawa jest moze gdzies napisane jak sie gra zaczyna, jaka to wersja modu??
Na razie bardzo mi sie podoba, takie gry koncentrujace sie na jakims wybranym obszarze z duza iloscia prowincji mi sie podobaja najbardziej. Pozdrawiam i dzieki za pomoc.
Hotfiksa 2.3.2.2 do patcha 2.3.2 wypakowujesz i będzie to plik campaign_script wrzuc go do data/world/maps/camaign/custom/imperial_campaign i nadpisz ten plik co tam jest. potem koniecznie zacznij nową kampanię po podmianie campaign_script. Pozdrawiam.
Edit: przed instalacją hotfiksa wypakuj i zainstaluj patch 2.3.2 do katalogu głownego w jakim masz Medka i nadpisz wszystko. Potem dopiero fiksa jak opisalem wyżej.