Czy submod muzyczny można samodzielnie zainstalować bez megasubmoda ? Rozumiem, że pliki rmv trzeba usunąć...
jesli tak , to jak sprawdzić ,czy się poprawnie zainstalował ?
Wersja do druku
Czy submod muzyczny można samodzielnie zainstalować bez megasubmoda ? Rozumiem, że pliki rmv trzeba usunąć...
jesli tak , to jak sprawdzić ,czy się poprawnie zainstalował ?
Poprawiam to.Cytat:
Zamieszczone przez wino
tomrwt submod muzyczny w wersji instalacyjnej nie zadziała poprawnie bez instalacji megasubmoda. Jeśli chcesz mieć sam submod muzyczny musisz wziąć ten z osobnego wątku. Tam jest instrukcja jak się go instaluje.
Kam2150 ja mogę sprawdzić plik.
Eutyches zgłoszenie Włochom, ew. Darius_d może zrobić ale ostatnio zrezygnował z tej opcji pogadam z nim.
Też się zgłaszam Kam.
Instalka.... - nie lubię słowa profesjonalizm ale to co zrobiliście jest zawodostwem - nie jedna gra nie ma takiej instalki jak ten megasubmod i te opcje wyboru... - 10/10.
Pograłem dość ostro ostatnie dwa i pół dnia i napiszę Wam o wrażeniach i napotkanych problemach.
Gra działa jakby płynniej, nowe kursory są świetne, tury przewijają się też jakby szybciej choć mogę się po prostu zapędzić w takiej opinii.
Trafiają mi się dość często artefakty ale przed tą wersją megasubmoda też je miałem.
W turze 137 niestety zniknęła mi możliwość rekrutacji Braci Dobrzyńskich i księżniczek. - Wróciłęm do wcześniejszego sawa i rekrutacja była ale w 137 niestety już tych jednostek nie ma. Potem dograłem ponownie do tej tury i nic się nie zmieniło. Wiązałem to na początku z pojawieniem się zarazy w Pradze ale po zarazie rekrutacja już nie powróciła. Bez Braci gra się jakoś mniej swojsko ale można jeszcze kontynuować plany, niestety bez księżniczek moje rody skazana są na wymarcie. - Kto wie jak przywrócić rekrutację proszę o pomoc bo mam już 146 turę i szkoda mi rozgrywki.
Teraz kilka uwag odnośnie samej rozgrywki - sojusze na starcie znacznie ułatwiają grę, trzeba tylko mądrze wydawać za mąż księżniczki i mamy zabezpieczone granice a przynajmniej ich część. Na AI Pitera komputer nie rzuca się na gracza jak sfora psów, według mnie teraz można sobie pograć, choć przez kilka - kilkanaście tur nadal miałęm kradzieże pieniędzy (opisywałęm problem wcześniej). Polecam to AI - zwłaszcza dla początkujących w Bellum choć czytałęm na forum opinię odwrotną, ja jednak wolę grać Polską na AI Pitera bo nie mam pozamiatane w pięćdziesiątej którejś turze i wojen na wszystkich granicach. Bywa jednak, że komputer nawet z b. wysokim współczynnikiem relacji z sojusznikiem zaatakuje - ja miałem tak z Węgrami. Rada na to jest taka - nie kuście lusu i nie przebywajcie w pobliżu wojsk sojuszniczych z malutką armią własną a jak widzicie, że szwędają się przy granicy to obsadzajcie mocno miasta. Dużo dzieje się w dyplomacji - wojny, sojusze, zawieranie pokoju, wasalizacje.
Bizancjum jest za mocno osłabione - pada a w zasadzie upada szybko, przed całkowitą zagładą ratuje je to, że ma 2 miasta na wyspach. Póki co u mnie zostało jeszcze tylko przy nich.
Miałem chyba jakieś buga z Pisą i Papiestwem bo przez kilka - kilkanaście tur miałem w każdej raporty o zawarciu pokoju, pod spodem o wojnie i jeszcze o wasalizacji - nie wpływało to jednak na moją rozgrywkę.
Mongołowie póki co zachowują się dziwnie - wysypali się jak zwykle i łażą po stepowych częściach mapki, oblegną jakieś miasto i... po kilku turach je odstępują choć przewaga oblegających był często olbrzymia. Mają wojnę z Chanatem Połowców i Węgrami, już myślałęm, że będę z nimi sąsiadował bo oblegli Halicz Madziarom ale porzucili oblężenie ku mojej uldze.
Czasami wyrzuca mnie z bitew na mapkach - już się wczutuje bitwa i nagle - ciach i CTD. Jest to jednak rzedka przypadłość i podobnie jak z Pisą i Papiestwem nie psuje rozgrywki.
Trochę rozczarowała mnie rekrutacja Braci bo czytałęm, żę mają być z 3-go poziomu kaplic i kościołów a tutaj przychodzi rok i... - są obie jednostki w stajniach. Za szybko mam też jednostkę gwardii konnej w Krakowie. To pełna płyta i jeszcze w dodatku z opancerzeniam dla koni, chyba za wcześnie o jakieś 150 lat.
Kto może pomóc w odzyskanie rekrutacji Braci i księżniczek niech proszę napisze co zrobić bo bez tych rodzicielek moi Piastowie wymrą jak dinozaury i gra straci urok. Braci chyba mogę dopisać do jakiegoś budynku bez konieczniśći zakładania gry od nowa ale z księżniczkami nie wiem co zrobić.
Póki co wrażenia są więcej niż dobre a problemy chyba będzie można rozwiązać, ja dopiszę Braci do kapitularzy bo to jednaostak zakonna a więc związana z religią - możę dam rady to zrobić.
Oj... - nie mam sprawdzania pisowni w przeglądarce a piszę w pośpiechu więć nie napadajcie na mnie za błędy.
Megasubmod Panowie - mistrzostwo świata, dajcie go Włochom - jeżeli nie skorzystają choćby z poprawionej mapki to będą frajerami, reszta też powinna im się przydać.
Z księżniczkami może nie wydałeś ostatniej za mąż, wtedy nie da się rekrutować niekiedy kolejnej. Bracia dobrzyńscy powinni być dopiero od 1216 roku i w trakcie trwania krucjaty tylko. Jak nie ma krucjaty, to i Braci nie da rady rekrutować. Będzie krucjata wrócą Bracia.
Edit: Czy uważacie, że Bracia powinni być rekrutowani bez krucjaty?
Jeśli chodzi o to że zanika możliwość rekrutacji księżniczek to w moim przypadku pomaga wyjście z gry i ponowne uruchomienie i księżniczki znów dostępne:) a jeśli nie chce mi się znów odpalać Bellum to rekrutacja powraca po kilkunastu turach. Co do Braci nie mam zdania gdyż przywracam potęgę Bizancjum
Araven, pisałeś, że przerzuciłeś dobrzyńców do kaplic, więc jak to jest? Co do rekrutacji (krucjata/bez krucjaty)- powinni być rekrutowani tak samo jak mają to inne frakcje.
Dobrzyńcy są w kościołach i w kaplicach. Obecnie są rekrutowani jak w innych frakcjach. No ale się zastanawiam bo region bałtycki, to też region stałych krucjat i dlatego myślę, czy nie dać Polsce stałej rekrutacji Dobrzyńców, bez trwającej krucjaty. Już miałem tak zrobić w Instalce nr 2, ale zapomniałem.