Re: Jaka wersja gry po patchu?
No właśnie być może to jest wina moda, którego chciałem przetestować. Ale wcześniej zanim tu pisałem, to usuwałem wszystkie te pliki od moda i przywróciłem oryginalne tam gdzie to trzeba było zrobić. Ale dalej jest ten sam problem czyli wszystko na czerwono w multi. Być może ten mod nie działa na oryginalnej grze :) To mod odblokowujący wszystkie frakcje. Jak to jego wina to chyba czeka mnie reinstalka bo sprawdzenie spójności plików nic nie daje.
Re: Patche - temat zbiorczy
Raczej wina, że część ludzi ma betę patcha 3/ma tylko patch 2 lub/i mody, których nie masz Ty.
Jaki jest numer najnowszego patcha ?
Numer z górnego prawego rogu jak jesteś w menu gry !
Rano zanim wyszedłem do roboty włączyłem kompa i zaczęło mi ściągać patcha ale musiałem wyłączyć bo kierowca autobusu ma w dupie czy w nim jestem czy nie :/
Mam wrażenie że wersja się zmieniła ale pewności brak więc pytam.
Po wgraniu tego patcha 3 beta masz wersję 1.3.0. Natomiast u mnie po jego wgraniu w multi fakt kilka gier jest gdzie mogę zagrać, ale malutko. Bez tego patcha to wszystko jest na czerwono. Co gorsze podczas szybkich bitw cały czas mam desynchronizacje albo ten drugi koleś. Muszę ponownie zainstalować tę grę bo nie pogram. Same problemy. W Empire nie przypominam sobie żeby tak było. Z resztą do tej pory gram na multi i jest ok.
Mam wersje v1.3.0 Build 7275.458729 -choć nie mam pojęcia kiedy się zainstalowała skoro wyłączyłem komputer w połowie instalacji ?
Jak nie jesteś pewien, zrezygnuj z beta testów, gra wróci do ostatniego pełnego patcha. Po czym wróć do beta testów, steam ściągnie betę na nowo.
Ciekawa ile jeszcze musi musi wyjść patchów, aby rozgrywka była pozbawiona bugów, a grafika zoptymalizowana. Kiedy pojawi się patch 3 wersji finalnej (nie beta)?
To gra dalej jest niezoptymalizowana wedlug was? Ja zaczalem dwa dni temu kampanie Rzymem i jest to niebo a ziema w porownaniu do kampanii ktora prowadzilem od wyjscia gry, osobiscie nie mam juz nic do zarzucenia optymalizacji.
Mi jakieś 28mb zassało. Trzeciego beta mam, dziwne.
ja mam cały czas ogromne zastrzeżenia do optymalizacji. i7, 16 gb Ram, GTX660 a dalej tnie w 1440x900 (NIE NIE LAPTOP), dlatego koniec z Rome aż do grudnia przynajmniej. A jak dalej nic nie ruszy to ja już podziękuję CA, ale więcej razy się nie dam zrobić na frajera.