-
Dobra, dodatek na dziedzica frakcji dodany i działa - wielkie dzięki Aravenie. Dodałem też 3 tytuły dla kolejno 3 frakcji tj, księcia Walii dla następcy Anglii, delfina dla następcy Francji i księcia Asturii dla następcy w Hiszpanii i też działa, tylko jest jeden problem a mianowicie - następca tronu np Anglii tj książę Walii po śmierci władcy, kiedy obejmuje władze, niestety z przyczyn technicznych, oprócz tytułu króla Anglii dalej posiada tytuł ks Walii, oczywiście można go przekazać, jednak komputer nie przekaże następcy tego tytułu:confused:, więc tu jest mały problem. Jeśli uważacie, że to jest ciekawe rozwiązanie z tymi tytułami to może ktoś wie czy w innych państwach były podobne tytuły dla następców? Z tego co mnie pamięć nie myli to tak było, jednak musiałbym trochę poszperać. Mam jeszcze jedno pytanie - czy ktoś orientuje się jakie były wtedy tytuły parów Anglii i Francji (Skandynawia też mile widziana) coś co było następstwem tzw średniowiecznych tytułów prowincjonalnych (książę Normandii, hrabia Anjou itp). Z tego co się orientuję było one w jakimś luźnym sensie przywiązane do jakiegoś okręgu z którego dany markiz, hrabia, książę mógł brać udział w izbie parlamentu. Potem te tytuły stały się dziedziczne, ja pamiętam tytuł księcia de Rohan z Bretanii, księcia Argyll ze Szkocji. Jakby ktoś miał na ten temat wiedzą to proszę wypisać te tytuły, ale tak żebym mógł je chociaż w przybliżeniu przypisać do prowincji które występują w modzie.
-
1 załącznik(ów)
EliminatorT
EDB ma "obsłużyć" Sadam. Dołączył jako pierwszy, więc wie o wiele więcej i trzeba będzie mu dużo mniej tłumaczyć, więc sam rozumiesz...
Ale chętnie przyjmę twoją pomoc w robieniu skryptów. Nawet nie będziesz musiał przechodzić tu jakiegoś szczególnego kursu, bo twoja pomoc przydała by mi się bardzo przy multiplikowaniu skryptów dla poszczególnych frakcji. Oczywiście dam ci informacje co i gdzie trzeba zmienić.
Mam też prośbę dla osób zainteresowanych wojskowością 2 połowy XVII w. Chodzi mi o kolorystykę mundurów artylerzystów. Potrzebuję większości frakcji dostępnych w grze i wiem, że będzie źle jeżeli dam im kolorystykę mundurów muszkieterów. Muszkieterowie tego okresu wyglądają tak (karta jednostki hiszpańskiej):
-
Przepraszam, że jeszcze głowę zawracam ale id jutra mam niezły młyn, więc muszę teraz:
Czy ktoś przypadkiem zachował ostatnią uploadowaną wersję moda? Chodzi mi o pliki z katalogu ui/soutchern_european/interface
Będę wdzięczny za uploadowanie tego i podanie linki :)
-
EDB? Mi chodziło o EDU :).
-
1 załącznik(ów)
Sadam
Dziękuję za pliki :)
A tu nowy model kozaka konnego. Nie zrobiłem mu jeszcze muszkietu na plecy ale to drobiazg. Mam nadzieję, że teraz nie będziesz nosem kręcił, bo zrobiony na bazie zalinkowanego przez ciebie obrazka :)
-
-
-
1 załącznik(ów)
Mam pewien Problem. Robiłem wczoraj model petyhorców (a właściwie przerabiałem istniejący model jazdy kozackiej). W pewnym momencie komputer wyraźnie mi zwolnił i zwolnił na tyle, by praca stała się niemal niemożliwa. Najgorzej jest gdy dokonuję mapowania tekstur na model. Po restarcie sprzętowym wszystko przez chwilę chodzi dobrze ale za niedługi czas zaczyna mi wszystko wariować jak poprzednio. Sprawdziłem wirusy ale system był czysty. Wie ktoś co może się dziać z tą cholerną windą? :(
I w konsekwencji modelu nie skończyłem. Macie jakieś pomysły?
Teraz model wygląda tak, ale mapowanie tekstur nie jest zakończone.
-
Znowu zmieniłem dragonów :) Dowiedziałem się, że walczyli kontrmarszem, więk kontrmarsz im zafundowałem :) Na próbę. No i teraz wyraźnie widać ich przewagę nad normalną piechotą liniową. Zwłaszcza w pościgu. Ich modyfikator ruchu 1.5 przy braku biegu u piechoty liniowej robi swoje. Nawet przy prawie dwukrotnej przewadze liczebnej regimentów pieszych (150:80).
Z tą windą to chyba był problem ze zbyt małym plikiem wymiany. W każdym razie taką mam nadzieję...
-
Cześć jestem nowy i mam pytanie. Czy można już pobrać potop tw?