Hej. Może ktoś podać linka dom aktualizacji moda GEM? mam go jakiś czas i nie aktualizowałem go. Nie ściągałem go z workshop tylko z TWC...
Albo jak go usunąć żebym mógł pobrać z workshopu.
Wersja do druku
Hej. Może ktoś podać linka dom aktualizacji moda GEM? mam go jakiś czas i nie aktualizowałem go. Nie ściągałem go z workshop tylko z TWC...
Albo jak go usunąć żebym mógł pobrać z workshopu.
Nareszcie to żyje. Podam przykład poprawy dyplomacji.
Grając Rzymem miałem wojnę z barbarzyńcami posiadającymi dwie prowincje i jakąś armię. Jedną prowincję zdobyłem z marszu, armię pobiłem w polu. Została im jedna prowincja z niedobitkami. Zadowolony puszczam turę, aby w następnej rundzie ich dobić, a tu niespodzianka. Barbarzyńcy z jedną prowincją przystąpili do konfederacji celtyckiej. Po prostu genialny ruch. Dzięki temu automatycznie nie mieli ze mną już wojny, a gdybym chciał ich zaatakować to czeka mnie wojna z połową państw barbarzyńskich.
ja problemu z agentami nie mam. Na jakieś 50 tur jeszcze nie widziałem wrogiego agenta. natomiast sam mam jednego szpiega i
też jakoś super nie wymiata.
edit
Trochę czar prysł. Mam buga. Na początku nowej tury, gdy wyskakują powiadomienia, przycisk pozwalający je zamknąć jest nieaktywny. Nic nie da się zrobić. Eh...
Czy ten cały DEI dodaje jakies nowe frakcje ? Zalezy mi na sparcie etc
Da sie je pozyskac za free?
Frakcji z DLC nie możesz legalnie otrzymać za free, to chyba logiczne. Dodaje inne frakcje.
Nie nie da się, ewentualnie możesz samemu próbować odblokować ale to nie jest legalne.
da się trzeba bardzo szybko nacisnąć jak jest jeszcze aktywny musisz się po prostu przygotować :)
Poza tym to nie bug z moda, a z patcha 1.8.
Stalowy Karaluch usuwanie moda jest zależne od tego jak go instalowałeś. Jeżeli wklejałeś do folderu data to go tam odnajdź i po prostu skasuj - wyrzuć ten pliczek.
Co do GEM to jest z nim mały problem - pobiera się i instaluje nie GEM ale Radious Total War a on podobno krzaczy się z DEI.
Parę postów wyżej jest dobrych kilka wpisó na ten temat - przeczytaj je i będziesz już niemal wszystko wiedział.
Od siebie dodam, żę mod który zainstalowałem z podanego linka chyba poprawił sytuację, mam wrażenie, że mikroprzycinki wyraźnie się zmniejszyły.
a to viewtopic.php?f=577&t=14051
jakie frakcje odblokowywuje ?
HatiTheManagarmr Przedstawił Gem chyba jako pierwszy Zainstalowałem go zgodnie z instrukcją jaką przedstawił. Po prostu instaluje się go w Folderze Rome2 total war.Cytat:
Zamieszczone przez Gnejusz
No i jeszcze pytanko wystarczy że usunę plik SweetFX_settings i będzie po sprawie?
W tej chwili mam GEM zainstalowany przez steam i z TWC to który działa?