-
Re: Dyskusja ogólna o grze Total War: Rome II
No i niestety, właśnie w tym momencie spotkała mnie bolączka z premiery jeszcze. Otóż mój przeciwnik który oblega miasto, stoi i się patrzy. A ja w tym czasie mogę sobie przeglądać internet i pisać na forum... jeszcze tylko 30 min( przyśpieszone x3 przynajmniej)...
-
Heh mam zagwozdkę :D. Gram teraz na 3 mini modach radiousa i jest bardzo przyjemnie ( nie mam tych z nowymi jednostkami i bitewnego). Bitwy nie są złe na vanilli, a mini mody radiousa są dużym ulepszeniem. Ale chyba zacznę drugą kampanie z Divide ( chociaż niektóre rzeczy mi się nie podobają ) i zobaczę co mi się bardziej podoba, albo będę grał na zmianę. Ciekawe, że nawet na vanilli bitwę toczyłem 18 minut i nie była jakaś ogromna, chyba to poprawili, ale mało grałem więc nie jestem pewien.
Kam czy grając Rzymem z Divide ta frakcja też jest silna w jednostkach jak w vanilli? Jest jakieś przetasowanie, czy wszystkie frakcje są mniej więcej równe?
-
Pobrałem, zagrałem na szybko. Komp spuścił mi lanie, wyłączyłem. Teraz chciałem zagrać jeszcze raz, ale coś się tam aktualizuje (w pierwszym parcie) i niestety wywala się.
Gdzie jest opcja wyboru między 2/4 turami na rok? Ten mod robi coś z odradzaniem się najemników? Bo chciałem pograć Kartaginą rodziną z większym ruchem armii.
Pomijając mody, to już na czystej wersji gra się dużo ciekawej. Grając Macedonią komp wyciął mi fajny numer. Barbarzyńcy Isubres (lub Boli) zrobili mi szybki atak:
1) tura. zajęli Patavium,
2a) Złupili Ariminum, wyzwolili (przywrócili) Ligurie.
2b) Liguria zajęła Velathari.
3) Liguria zdobyła Rzym.
4) złupili mi Neapolis.
Siedziałem przed monitorem z otwartą paszczą, i skaczącym gulem. Nie udało się jednak im przeżyć.
5) Bo przybyła moja elitarna armia "Tracja", z marszu odbiła Rzym i zniszczyła główną armie Ligurii.
7) Dotarła armia "Macedonia" i już właściwie było po zawodach.
-
Wprowadzili teraz (w paczu 7) limit czasowy dla zadań głównych? Bo grając Kartaginą nie spełniałem warunków np. zajmij 16 portów, czy posiadaj 75 jednostek.
A tu gra wyświetlała mi informacje o spełnieniu 0/4 zadań dodatkowych i odpalało się następne.
-
Poboczne musisz zdążyć chyba przed głównym - czy to teraz wprowadzili nie wiem, bo mało grałem - chyba nie są na czas. Są jakieś oddzielne zadania, chyba na czas, np. zrób jakąś technologie, ale gram 2 dzień po długiej przerwie, wiec nie jestem pewien.
-
Jestem zdemoralizowany po kolejnej nieudanej próbie wznowienia kooperacji, Odechciewa się po raz enty zaczynania tego samego w nadziei, że uda się dograć grę do końca przy robieniu wielu zapisów gry. Creative Assembly: why oh why QQ? Obawiam się, że minie dość dużo czasu zanim będzie można bezpiecznie zagrać całą kooperację (dodając do tego obecne warunki zwycięstwa) i przestanie to być rosyjską ruletką. Jest to chyba pierwsza rzecz co mnie bardzo irytuje, a nie mogę zrobić nic innego jak czekać na patche. Ponoć obecnie frakcja rzymska znowu jest przegięta jeżeli chodzi o piechotę, po wyłączeniu ataku formacją. Zastanawia mnie czy oznacza to dalsze zmiany ataku w formacji i/lub dużych cięć w statystykach i zrobieniu z ataku formacją pseudo falangi z bonusami do stat. Takie rozwiązanie znowu nie rozwiązywałoby problemu bo po włączeniu czegoś takiego jednostki utrzymywałyby bonusy do statystyk nawet w sytuacji totalnego rozbicia formacji.
Swoją drogą przycisk "utrzymania szyku/formacji" to nie to samo co "Utrzymanie pozycji" x]. Czyli cały czas czekamy na tą funkcję :)".
Pozdrawiam
-
http://www.gamespot.com/articles/total- ... 0-6415925/
800 tysięcy. Do 50 milionów sztuk Mario jeszcze daleko. :)
Edit.
Temat o DeI mamy tutaj:
viewtopic.php?f=582&t=14433
;)
Jak rozpiszecie się odpowiednio dużo, to powstanie osobny dział na niego. :)
-
http://www.youtube.com/watch?v=BAjsDrKeFvI
Rome II jaki jest każdy widzi, ale filmiki okołogrowe to CA robi kapitalne :)
-
Jest jakiś mod który ograniczy ilość spamu agentów? W każdej osadzi mam poniszczone budynki na 20+ tur... Kiedyś tak nie było a teraz nawet się rozwijać nie da.
-
Ja jakoś spamu nie zauważyłem. Każda frakcja ma powiedzmy normalną ilość agentów. Fakt że jak biję się z 4 sąsiadami to może się uzbierać ze 3-4 gości pod miastem, którzy próbują naszkodzić w osadzie.
Ale od tego masz swoich agentów. Ja zawsze mam kogoś (jak się imperium większe robi to więcej niż 1 osobę) wyszkolonego w zwalczaniu agentów. Można też postawić budynki pomagające w obronie przed agentami i również ustawić swoich agentów w prowincjach z problemami.
-
No ja pod praktycznie każdym miastem mam po 2/3 agentów, a wojny z Libią i jakimś innym małym śmiesznym państwem. A sam mam tylko Kawałek Afryki, Sardynię, Italię, I część Grecji...
-
Niestety agentów trzeba rekrutować od początku gry. Bo później można napotkać mur ciał nie do przebicia :roll:
Nie wolno dopuścić do dużej ilości wojen z małymi 1 regionowymi państwami, ponieważ to one najbardziej spamią. Duże wysyłają armie.
-
No i szkoda że AI się bunkruje 3 pełnymi armiami pod swoją stolicą przez co ciężko wystawić armię taką żeby potem nie mieć problemów gdzieś indziej w impreium. Te małe państewka przez swoją bierność i spamowanie agentami są najbardziej irytujące
-
Tak z ostatnich ciekawostek dotyczacych AI jakie znalazłem na oficialnym forum gry autorem tego tekstu jest Seal jeden z twórców Divide et Impera:
Cytat:
So, I was working on my mod Divide et Impera and finally found a way to give the possibility to the AI to use Shield Wall and Shield Screen formations behavior with a little workaround, and it is in this way that I discovered this little gem.
Do you wonder why the AI cannot use formations as Shield Wall? I tell you: it's not because the AI is not programmed to use them, CA deliberately didn't have the AI use them because they don't work for the AI.
If you give the Shield Wall behavior to an ability and you use it on the player the unit will after a while take the formation (the one that tightens up, as Hoplite Phalanx in vanilla); if you instead give the same exact behavior to an AI unit and have it use it then the unit instead will never adopt the formation and will simply just stand there immobile.
In little words: the animation behavior of formations (apart Pike Wall) is completely bugged for the AI controlled units and it is for this that CA removed the possibility of them being used by the AI controlled units.
Now, this is really the last drop CA.
I can understand the buggy formations not working properly that you never resolved till now, I can either understand that you seem to don't care about many of the issues they have but this is really incredible. The formations are so bugged that either if you can give them to the AI with some tricks and can have it use them properly you cannot do it anyway because they don't work there because they are totally broken.
In what hell of a state this game is? Is this an alpha engine or what? FFS.
And the worst part is that you understand all these issues only if you mod the game and the majority of people don't know these things: they just think that the AI cannot use those abilities because you just forgot to set the proper calls maybe, when instead you did remove the possibility appositely to not let users discover in which state they really are.
You did know this perfectly, isn't it? And yet we are at the 7th patch and you have done nothing about this. Are you serious?
I posted already 4 threads about the state of formations in this game that I discovered while modding and that you know perfectly but I could never imagine something as bad as this. It is only now that finally I've being able to have the AI use them that I really discover the truth.
If you don't want to fix the formations tell us modders a way to do it or release modding tools. It's impossible that the engine is in this state after the 7th patch. Instead of focusing on the Baktria DLC focus on fixing the engine, that's much more important.
Jeśli to faktycznie prawda to z czym mamy do czynienia w przypadku CA ?: brakiem kometencji, olewatorstwem, czy może....
-
Sztywnym, nieprzesuwalnym terminem wydania gry za wszelką cenę, bo ostateczną datę wydania wrzucili na ogromną ilość materiałów reklamowych (na które poszły pieniądze). Fakt, że to wyłączyli, świadczy o braku wyobraźni i unikaniu problemu. Rozumiem że w każdej grze znajdziemy elementy ostatecznie pozostające poza grą (modele postaci, przedmioty, lokacje), z których niejednokrotnie korzystają modderzy, ale potraktowanie w ten sposób tego elementu jest grubą przesadą.
-
Tak, tylko że od premiery minęło sporo czasu, do tej pory zostało wydanych 7 łatek i ten element nie był tknięty. Coś mi się wydaje, że CA łata tego Romka na łapu capu byle w końcu można było sprzedawać płatne DLC.
-
Co do sprawy z AI i formacjami to też wczoraj czytałem ten temat na oficjalnym forum. Muszę powiedzieć, że jest to dla mnie oburzające. Zastanawia mnie teraz czy zastosowanie takiego rozwiązania można uznać za tymczasowe. Nawet jeśli można to kładzie to cień na intencjach developerów. Skandal :(
Z innych ciekawostek Trish CA odpowiedziała w jednym z tematów (dotyczącego obiecanego poradnika do polityki), że brak komunikacji po patchu 7 jest spowodowany z przygotowaniami i przejściem na okres gwiazdkowy. Gwiazdka z tego co mi świta to ważny okres dla producentów do czynienia zysków więc chyba powinniśmy spodziewać się jeszcze 1 płatnego DLC w tym roku. Dużo osób woła za pakietem kultur celtycko-iberyjskich więc jest jakaś nadzieja, że Kartagina/Pontus/Galowie? dostaną jakieś nowe jednostki co bardzo by im się przydało. Z tematu poradnika do polityki to Trish obiecała przypomnieć odpowiedniemu teamowi o tym i dać odpowiedź w ciągu tygodnia.
Patrząc po oficjalnym forum to najnowszy oficjalny patch położył kampanie multiplayer po całości. Mam nadzieję, że w następnym patchu (niezależnie kiedy się pojawi) dostaniemy jakiegoś hotfixa na to bo jest to dosyć ważna rzecz dla wielu graczy. Możemy jednak trochę poczekać jeżeli patch 8 to będzie tylko Baktria Free DLC. Na marginesie to zaczyna wkurzać to podejście CA by z każdego DLC robić kolejny numerek patcha... W ten sposób zawyżają sobie wyniki w łataniu tej gry. Trochę też śmieszą mnie celtowie z Galacji, których legioniści zostaną wg opisu na wiki dodane do Baktrii. Jeżeli ta jednostka będzie gięta to nic jak tylko czekać na udostępnienie Galacji jako grywalnej frakcji - z egipską Galacką Strażą Królewską i pewnie paroma innymi jednostkami, które jeszcze wyjdą będzie miazga.
Zauważyliście, że w vanilli prawie nie ma jednostek-hybryd? Jedyny przykład jaki przychodzi mi do głowy to konni łucznicy nomadów co nie dosyć, że postrzelają sobie fest to jeszcze mają w miarę wysokie statystyki do walki wręcz. Przykładowo peltaści zwykli i królewscy, jazda tarencka czy numidyjska nie są w stanie przez statystyki spełniać roli więcej jak 1 typu oddziału, a szkoda. Pewnie powiązane jest to z AI, które zachowuje się danym oddziałem w zależności od jego typu. Myślę, że gdyby takich jednostek mieszanych byłoby więcej i byłyby właściwie zbalansowane to gra byłaby ciekawsza.
Pozdrawiam
P.S - nowy2142: To ciekawie z tym Epirem bo patrząc jakie bieda-wybór-jednostek w kampanii ma Epir to Rzymianie naprawdę wtopili mocno :D
-
A może mi ktos wytłumaczyć, dlaczego Mediolan, po tym jak już jest w 100% zromanizowany to cały czas ma barbarzyńskie umocnienia? Zaatakowały mnie właśnie tam 3 pełne armie jakiegoś syfu(matko co to była za rzeź), już pomijając to że wygrałem tracąc bodajże 300 ludzi a oni około 2500, to na barbarzyńców wystarczy wyjść przed mury i nacierać ciężką piechotą... i tak do skutku. Chyba muszę zainwestować w jakiś mod, bo to się robi nudne... szarża, odskok, szarża, uzupłenianie sił, i znowu szarża. :roll:
-
Cytat:
Z innych ciekawostek Trish CA odpowiedziała w jednym z tematów (dotyczącego obiecanego poradnika do polityki), że brak komunikacji po patchu 7 jest spowodowany z przygotowaniami i przejściem na okres gwiazdkowy. Gwiazdka z tego co mi świta to ważny okres dla producentów do czynienia zysków więc chyba powinniśmy spodziewać się jeszcze 1 płatnego DLC w tym roku. Dużo osób woła za pakietem kultur celtycko-iberyjskich więc jest jakaś nadzieja, że Kartagina/Pontus/Galowie? dostaną jakieś nowe jednostki co bardzo by im się przydało. Z tematu poradnika do polityki to Trish obiecała przypomnieć odpowiedniemu teamowi o tym i dać odpowiedź w ciągu tygodnia.
No tak, :lol: trzeba przecież obmyślić jak w końcu wyciągnąć nieco kasy od graczy, a się specjalnie nie napracować.
Cytat:
Spokojnie patch 8 i 9 już zapowiedziany ;)
Minęły prawie trzy miesiące od premiery i prócz optymalizacji, która się sporo poprawiła to reszta dalej czeka w kolejce i mam coraz większe obawy, że sie raczej nie doczeka.Nie obiecuję sobie zbyt wiele po tych zapowiedzianych łatkach. Jedno naprawią, aby co innego zepsuć :( Nowe łatki to z kolei trzeba zacząć nową kampanie i tak wkoło. Troszke to zaczyna irytować.
-
Cytat:
Zamieszczone przez marko1805
Tak z ostatnich ciekawostek dotyczacych AI jakie znalazłem na oficialnym forum gry autorem tego tekstu jest Seal jeden z twórców Divide et Impera:
Nie Seal, a Selea ;D
Tutaj nowy wpis od niego dotyczący tamtego bugu.
Some news on the update:
Cytat:
It seems that finally (finally!) I've found a way to make the AI able to use the formations without causing a complete mess on lines and without the terrible bug with the animations as explained in the last note.
Wow, it has been really a challenge but it seems I've finally got the hang of it (crossing fingers ). I was really at a loss on what could cause the issue and it seems I've found what it is.
If all goes well and these tests are confirmed the next version of DeI will have the AI able to use formations (and it will be the first mod doing it in a proper way and not just with the messy use of Pike Wall behavior given to the formations causing a lot of bugs with lines etc.) and an host of other updates on the battle mod (some bug fixing, some tweaking of archers/slingers and a little revision on the stats of barbarians - that should have lighter armor stats and not defense as in the mod).
The best of the best would be to have the AI enable the formation and then disable it after a while, but this would have to be programmed on the AI code: I could give the formations a fixed time and then they disable themselves (via a cooldown) but in this way the player would not be able to use the formation again during the cooldown period and anyway the disabling of the formation cannot be properly fixed because it has more to do with the enemy being tired or not; however I have not yet decided if to give a cooldown or not because it would help users (maybe) on using the formations more efficiently. So, I'm still pondering about it.
Just have a little of patience please because to incorporate these new changes will take some time as many things are to be reworked to accommodate them. In the meantime continue testing the last version and provide feedback on it so I can resolve the issues while I work on the new update.
I want to thank all the users for continuing giving feedback on the new build (0.4). Your help is really appreciated.
-
A jak teraz, po tych wszystkich, patchach, prezentują się bitwy morskie? Poprawili je?
-
Cytat:
Nie Seal, a Selea ;D
Mea culpa :oops:
Jak sie ukarze, to pozostaje tylko przetestować. :) Zobaczymy czy faktycznie moder zrobił to czego nie potrafili lub o czym zapomnieli panowie z CA.
-
Historia mojego życia
[spoiler:k29408ph]Jeśli chodzi o gry komputerowe, to kiedyś - przez dość długi okres czasu - pobierałem je z torrentów, i nie narzekałem nie traciłem pieniędzy itd...Kilka lat temu postanowiłem odmienić swoje postępowanie i zacząłem zakupywać oryginalne gry itd. Przez ostatnie 2 lata, za każdym razem kiedy zdarzy mi się zapreorderować grę (średnio jakieś 3 tytuły rocznie) i dojdzie do premiery owej gry (Red Orchestra 2, Battlefieldy, Simcity 5...) - dostaje lekkiego plaskacza w pysk...ale spoko - rozumiem, przyzwyczaiłem się.
Po pewnym czasie dokonuje preorderu na Rome 2 Total War, biorę wolne w pracy na premierę...3 września godzina 9:20 rano - odpalam to "cudo" z zamiarem przeniesienia się w starożytność i namieszania w historii. Wtedy nagle znikąd dostaje bejsbolem w pysk i wpadam pod stół. Moja przygoda z RTW2, na 3 miesiące zostaje zakończona.
Jest 29 listopada, postanowiłem przetestować już jak owa gra będzie wyglądała po 7 patchach i 2 DLC....
Po raz kolejny leżąc pod stołem, zacząłem się zastanawiać - jak to coś mogło zostać dopuszczone do premiery....
- Grafika jest dziwna
- AI oblężeń praktycznie nie istnieje ( nie miałem sytuacji żeby AI próbowało oblegać moje miasto - tylko od razu zerg rush z pochodniami - ew 2 drabiny podstawią a później się kręcą dookoła)
- AI bitew w otwartym polu - to w zasadzie jedyna rzecz która naprawdę się poprawiła (z optymalizacją gry nie miałem problemów więc się nie wypowiadam) tutaj śmiało mogę powiedzieć, ze przynajmniej dla mnie jest to chyba najlepsze AI bitewne w Total Warach ever - ale to moja prywatna opinia)
- Dyplomacja dalej jest w 2004 roku.
- Drzewo rodziny nie istnieje
- zamiast ładnych portretów generałów mamy jakieś dziwne 3d facjaty które są wykonane nad wyraz brzydko
- nie ma animacji zabójstw itp
- nie ma animacji w której generał przemawia do armii przed bitwą
- wyszły różne mody które świadczą o niedorobieniu tej gry - jeden z przykładów jest nieco powyżej gdzie jeden z użytkowników forum zacytował modera od DAI odnośnie AI
- różne dziwne DLC z dodatkowymi frakcjami ( które świadczą o pocięciu gry na kawałki)
- gra nie ma klimatu
- gra na dłuższą metę jest nudna
- multiplayer spłaszczony do granic możliwości, a po progresie jaki nastąpił w shogun 2 oczekiwałem przynajmniej tego samego
- gra została wydana we wczesnej wersji BETA a my zostaliśmy okłamani
Dlaczego ??
:(
Pozdrawiam[/spoiler:k29408ph]
-
Cytat:
Zamieszczone przez Pampalinex
A może mi ktos wytłumaczyć, dlaczego Mediolan, po tym jak już jest w 100% zromanizowany to cały czas ma barbarzyńskie umocnienia? Zaatakowały mnie właśnie tam 3 pełne armie jakiegoś syfu(matko co to była za rzeź), już pomijając to że wygrałem tracąc bodajże 300 ludzi a oni około 2500, to na barbarzyńców wystarczy wyjść przed mury i nacierać ciężką piechotą... i tak do skutku. Chyba muszę zainwestować w jakiś mod, bo to się robi nudne... szarża, odskok, szarża, uzupłenianie sił, i znowu szarża.
Jest jakiś bug z przypisaniem miast. Zaczynając nową kampanię jako Suebi i atakując celtyckie miasto na Węgrzech (z palisadą na mapie kampanii) załadowało mi mapę z typowym rzymskim miastem o kamiennych murach, przez co moje drabiny były złe (za niskie, sięgały tylko połowy murów D:), a ja musiałem odwołać oblężenie. Z kolei mój kumpel, który gra sobie Rzymem mówił, że jak odbijał jedno miasto w Italii od greków to załadowała mu się barbarzyńska osada z palisadą.
Pozdrawiam
-
-
Ta gra jest po prostu super :D
Dzisiaj zaatakowałem Genuę, przeciwnik wyprowadził przeciw natarcie miałem chyba 5% na wygraną ale wygrałem, nie wiem jak tego dokonałem ale się udało :D
Potem zdobycie osady było już bułką z masłem,
PS. Dlaczego powtórka przekłamuje, nagrałem powtórkę mojej pierwszej bitwy, i gdy ją otworzyłem żeby nagrać ją FRAPSEM pokazuje że jest "minimalna porażka" ale ja wygrałem te bitwę dlaczego powtórka przekłamuje historie:-)
-
Cytat:
Zamieszczone przez pawelk198604
Dzisiaj zaatakowałem Genuę, przeciwnik wyprowadził przeciw natarcie miałem chyba 5% na wygraną ale wygrałem, nie wiem jak tego dokonałem ale się udało :D
I jest to jeden z wielu powodów dlaczego ta gra właśnie NIE JEST SUPER.Nawet dzisiaj po 7 patchach dla mnie jest to jedna z najgorszych gier TW w całej serii...
-
Cytat:
Zamieszczone przez Memnon[pl
]
Cytat:
Zamieszczone przez pawelk198604
I jest to jeden z wielu powodów dlaczego ta gra właśnie NIE JEST SUPER.Nawet dzisiaj po 7 patchach dla mnie jest to jedna z najgorszych gier TW w całej serii...
Ale udało się w dużej mierze dzięki moim ekwitom, miałem dwójkę własnych i dwóch najemnych, udało mi się ich przemieścić na tyły wroga, i go zajechałem od tyłu, wiem jak to brzmi :D
ale zadziałało.
-
Na AI każdy manewr działa, zwłaszcza jak się gra Rzymem. Gra jest banalna bo można wygrać nawet jak wróg ma 5 krotną przewagę ;)
-
Mody są od tego żeby gra nie była banalna :>
-
Hura! :D Selea jak zwykle w formie :)
Cytat:
Yes, I can finally say this: it works!!!!
I've been able to make the AI use the formations (and the true ones, not the usual trick of giving Pike Wall behavior to them that mess the lines and blocks animations, they use the real Shield Wall/Screen animation behaviors as can be used by the player) and they use them even intelligently, switching them on in melee and off when they have to retreat or charge to throw javelins etc.
Sometimes it can happen that two same formations can mix a bit, but it happened only once to me and it is very very rare (and btw it can happen also for the player if you use two units with Shield Wall and they "merge"), for the most part they work flawlessly.
I cannot wait to publish this new update since DeI will be the first mod to have the AI being able to use truly the formations, however I must first balance the mod for these changes (since the formations are used the balance changes, even dramatically) and I must rework missile weapons and fix some other things.
Tomorrow I will work full time on the new update and I hope to be able to bring it out soon.
-
Przepraszam za mały offtop ale na ten temat wchodzi najwięcej osób.
Jak wygląda sprawa z cenami DLC ( przecenami ) ? Obecnie mamy ten słynny Czarny Weekend i dostępne są DLC na tw za 50%. Czy warto je kupować teraz ? Czy na gwiazdkę jest większa obniżka ?
A co do Rome2 to cieszę się, że jest ciągle rozwijany ( Baktria i jakieś tam patche ). Ciekawi mnie jednak co z większymi rozszerzeniami. Już przed premierą twórcy mówili, że będą dodawane mini-kampanie i bitwy historyczne )
-
Cytat:
Zamieszczone przez K A M 2150
Hura! :D Selea jak zwykle w formie :)
Cytat:
Yes, I can finally say this: it works!!!!
I've been able to make the AI use the formations (and the true ones, not the usual trick of giving Pike Wall behavior to them that mess the lines and blocks animations, they use the real Shield Wall/Screen animation behaviors as can be used by the player) and they use them even intelligently, switching them on in melee and off when they have to retreat or charge to throw javelins etc.
Sometimes it can happen that two same formations can mix a bit, but it happened only once to me and it is very very rare (and btw it can happen also for the player if you use two units with Shield Wall and they "merge"), for the most part they work flawlessly.
I cannot wait to publish this new update since DeI will be the first mod to have the AI being able to use truly the formations, however I must first balance the mod for these changes (since the formations are used the balance changes, even dramatically) and I must rework missile weapons and fix some other things.
Tomorrow I will work full time on the new update and I hope to be able to bring it out soon.
Chyba jeszcze jest nadzieja, że coś będzie dobrze :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez shev441
Przepraszam za mały offtop ale na ten temat wchodzi najwięcej osób.
Jak wygląda sprawa z cenami DLC ( przecenami ) ? Obecnie mamy ten słynny Czarny Weekend i dostępne są DLC na tw za 50%. Czy warto je kupować teraz ? Czy na gwiazdkę jest większa obniżka ?
Możliwe że na Święta będzie -75% na większość rzeczy, ja poczekam, tak czy inaczej nic nie tracisz.
Cytat:
A co do Rome2 to cieszę się, że jest ciągle rozwijany ( Baktria i jakieś tam patche )
Akurat nie rozwijany tylko kompletowany z tego co poucinali przed premierą... a patche to konieczność, chociaż i tak bardziej mieszają niż pomagają, zwłaszcza ten ostatni.
-
Przestańcie cały czas płakać. Żadna z gier totalwar nie nadaje się do gry, bo są trywialne, ale po zmodyfikowaniu to miód,l a romek drugi to arcydzieło. Jeśli jest cos lepszego na rynku to dojcie linka.
-
Cytat:
Zamieszczone przez jantar
Przestańcie cały czas płakać. Żadna z gier totalwar nie nadaje się do gry, bo są trywialne, ale po zmodyfikowaniu to miód,l a romek drugi to arcydzieło. Jeśli jest cos lepszego na rynku to dojcie linka.
Wg. mnie znacznie lepsze:http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=15053
-
A w starożytności? Bo nie każdemu odpowiada klimat XII, XVI czy XIX wiecznej Japonii.
-
Błagam. Chodziło mi o inną grę. Shogun to też total war. Kiedyś wyszło coś podobnego do totala, ale ni chce mi się o tym gadać. Ze trzy tytuły mogę wskazać.
-
Cytat:
Zamieszczone przez jantar
Błagam. Chodziło mi o inną grę. Shogun to też total war. Kiedyś wyszło coś podobnego do totala, ale ni chce mi się o tym gadać. Ze trzy tytuły mogę wskazać.
Seria Age of Empires,Empire Earth I i II,Twierdza:Krzyżowiec i ewentualnie Age of Mythology
-
Nie chce Tobie nic mówić, ale te wszystkie gry to RTS, których schemat znacznie odbiega od tego co mamy w serii TW. :)