Zarabiasty mecz ;) Brozek,Grosicki i Franek(oczywiscie :lol: ) i Jaga prowadzi
Wersja do druku
Zarabiasty mecz ;) Brozek,Grosicki i Franek(oczywiscie :lol: ) i Jaga prowadzi
Takie mecze ekstraklasy chcę się oglądać, wysokie tempo, piłka jak po sznurku, mnóstwo sytuacji i pięknych akcji, fajne gole, dobre interwencje bramkarzy itd. Pierwsza bramka (w 3 minucie!) z niezłej akcji wiślaków, parę podań, wrzutka i gol z główki. Już za minutę akcja Jagielloni, fantastyczne dośrodkowanie Lato (nie wiem, jak to odmienić :lol: ), jak rzucone z ręki i chyba 1 bramka Grosickiego z główki ;) a potem karny i profesor Frankowski tak zwiódł bramkarza, że morda sama się cieszy :D ale te sytuacje, zwód Grosickiego, który jednym zagraniem położył na murawę 3 wiślaków :lol: genialne podanie do Grosickiego, który przelobował Pawełka i został przez niego sfaulowany, czerwona kartka i wchodzi rezerwowy bramkarz z kontuzją :lol: gol byłby pewny, gdyby nie te przewinienie. Potem ten minimalny spalony debiutanta Jagi, parę bomb blisko okienka, jak ta Małeckiego i Lato, strzał Małeckiego i na końcu ten słupek po strzale bodajże Brożka (ale mogę się mylić), eh. I pochwała dla Wisły za grę w dziesiątkę. Ale Jaga zasłużyła na zwycięstwo, twierdza Białystok nie do ruszenia. Jak Jaga poprawi skuteczność, to będzie bardzo godnie prezentowała nas w lidze mistrzów - pucharach. Wisła w sumie też odżywa, zaczyna grać lepiej, Polonia wiadomo, szalony prezes klubu, zobaczymy jej kolejny mecz. I czekam cały czas na zgranie Legii. Ogólnie szykuje się ciekawy sezon, liga chyba rośnie w siłę.
http://www.youtube.com/watch?v=Qb4piINF_xk - 4 kolejki + 4 mecze, a już tyle fajnych bramek, ta pierwsza wymiata :D ale niektóre główki też miażdżą.
i tak przy okazji, bo wzięło mnie na sprawdzanie bramek ekstraklasy - http://www.youtube.com/watch?v=xU19tB62 ... re=related 2 strzelona przez Marka Garncarczyka to po prostu :shock: ciekawe, co tam bramkarz mówił do siebie, ale na pewno był zszokowany.
Bardzo mnie cieszy, jak Wisła Kraków przegrywa, wiem, to złe :lol: tyczy się, to także Legii Warszawa, każdy pogromca, tych zespołów, jest dla mnie sympatycznym klubem...Jagiellonia pokazuje, już drugi sezon, podobnie jak wiele lat temu, gdy wychowała sobie pokolenie Frankowskiego ( jest przecież Frankowski z tamtej szkoły), że można bez szarpania pieniędzmi, z mądrym trenerem, i zespołem ludzi, którym się chce :)
No i mamy prawidłowego lidera. Meczu nie oglądałem ale na pewno nie odmówię sobie zobaczyć bramek w jakimś programie ew. na youtub`ie :) Jeszcze tylko Lech i będziemy mieli ładną tabelę ;)
Każdy to Powie
TORCIDA rządzi w Krakowie
Każdy to Powie
TORCIDA rządzi w Krakowie
No z niczego żeście mecz wygrali hehe , jak Cracovia coś nie zrobi z tą swoją obroną to rekord jakiś pobiją hehehe no tak fajniegrać z przodu a gdy tylko piłka wpada w ich pole karne to ... XD dobrze że kończą gre na suchych stawach i sie przenoszą na swój nowiutki stadion. Jop znowu dał popis na mało co a znowu by na nim wszyscy psy wieszali coś chyba tego stadionu nie trawi :lol:
No a dziś Zieliński wyrzucony, coś patrzę że sędziowie jakby zaczęli się nieźle bawić ze sztabem i zawodnikami Lecha ostanio Arboleda z kimś tam ze sztabu dziś Zieliński hehehe choć oczywiście nic nie dodając sędziemu bo dziś jak amator sędziował.
Barcelona przegrała na Camp Nou z Hercules 0:2 :lol: :lol:
http://img808.imageshack.us/img808/8168/fuckyeaq.jpgCytat:
Zamieszczone przez dawid96
A Real skromnie: 1:0, ale do przodu 8-)
Piękna i skuteczna gra ale wygrana 1-0 ;) Ahh ten Real...
Nie ogarniam tego, co robi Higuain... W tamtym sezonie ładował bramy za bramą teraz z 3 sam na sam w meczu nie potrafi skończyć choćby jednej.Cytat:
Zamieszczone przez Krzyzak
Higuain w tamtym sezonie mógłby strzelić i 100 bramek gdyby nie to, że marnował większość. Zdarzały mu się i będą mu się zdarzać takie mecze jak z Osasuną. Nic nowego jeśli chodzi o Higuaina.Cytat:
Zamieszczone przez odi.profanum
Ale na mistrzostwach grał jako tako dobrze :P
Barcelona dostała kubeł zimnej wody, po tych wszystkich sukcesach klubowych i udanych mistrzostwach świata spodziewali się, że zmiotą Herculesa... Na dobre im to wyjdzie IMO.
Mi w fifie też nie może trafić do bramki :lol:Cytat:
Ale na mistrzostwach grał jako tako dobrze :P
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ekstra ... omosc.html
Jestem zachwycony, moje podłe, małe ego się cieszy. Legia do 1 ligi... :lol: Z kolei mój ulubiony klub zremisował, brakuje im szczęścia, ale jak już zapewne znają wynik, to też mają radochę :)
Cytat:
Ruch Chorzów pokonał Legię Warszawa 1:0 (1:0) w meczu 5. kolejki piłkarskiej Ekstraklasy. Legia przegrała w ten sposób już trzeci mecz w sezonie, a Ruch u siebie pozostał bez straty punktów.
No to już można kończyć lige po co mamy dalej grać :mrgreen:
taki podniecony dawno nie byłem , jeszcze 3 laata temu walka o ektraklase wchodząc do niej mysląć jedynie o utrzymaniu a tu bęc hehe jak to Probierz teraz w lidze+ekstra mówi celem tylko mistrzostwo ^^
ciekawi mnie jak teraz wygląda Wojciechowski i co jutro usłyszymy w mediach bo ten człowiek działa jak wulkan.
Popieram ta wielce madra propozycje :lol:Cytat:
Zamieszczone przez Milanos
Brawo dla Korony za wypunktowanie Dyskopolo bo My mamy Lidera do nastepnej kolejki lecz jesli to sie przedluzy do konca obecnego sezonu nie mam nic przeciwko takiemu scenariuszowi ;)
Mozna powiedziec ze ta kolejka byla "czarna kolejka" dla ekip z Krakowa i Warszawy...jak widac pieniadze to nie wszystko(no Cracovia to juz co innego) :lol:
Wole nie być w skórze Bakero ;)Cytat:
ciekawi mnie jak teraz wygląda Wojciechowski i co jutro usłyszymy w mediach bo ten człowiek działa jak wulkan.
Wojciechowski albo go wywali albo zrobi taki wykład którego wole nie słyszeć :lol:
Ja na miejscu Bakero sam bym odszedł bo ten pajac Wojciechowski nie ma pojęcia co robi niech sie lepiej zajmie dalej zbijaniem fortuny bo do tego ma jakąś cmykałkę a swoją drużyne odda w dobre ręce się nie wtrącając, hehe ale najlepsze były ujęcia właśnie kamery na Wojciechowskiego i jego towarzyszy dookoła :lol:
W pełni się zgadzam z tym.
Niech Wojciechowski sam se po prowadzi drużynę i niech Bakero tak go pilnuje, nie wytrzyma 1 meczu :lol:
Wracając do OE :D Ktoś oglądał Lecha i Śląsk ? :D Ładny mecz i bramki ;) Gra Lecha zadawalała :P W drugiej połowie, ładne składne akcje i kilka dobrych prostopadłych podań no i niezniszczalna super szybkość Wichniarka, który po wejściu na boisko wyprzedzał rywali, aż miło :D
Widziałem tylko gole. Pierwszy (chyba)
raz widziałem że Peszko dobrze wykonał rzut wolny.
Ja widziałem mecz w którym wiele razy to Śląsk prowadził mecz, oczywiście wszystko w meczu popsuł sędzia ale co nie zmienia faktu że był to mecz bardzo wyrównany tylko po tym meczu nie widze jakoś Lecha narazie w LE bo to jeszcze torche dużo nie to, no mogę się mylić.
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/wie...wiadomosc.html
Ja osobiście nie wierze że Manchester o tak odda swojego najlepszego piłkarza (chociaż oddali przecież Ronaldo)
Takie newsy to codzienne wychodzą.
Beka z Legii :lol: to musi być podpucha, bo nie wierzę, szczególnie ten bramkarz, on miał być najlepszy w lidze chorwackiej? albo jakiś przekręt i to jest sobowtór. Wojciechowski ma za swoje, czepianie się remisu po kilku kolejkach i byciu liderem, brawo, teraz niech zatrudni Janasa, który nie wróci już Polonia na podium. Korona świetnie, 3 gole, w tym 2 Niedzielana, zawodnik o takiej skuteczności przydałby się w reprze, bo sytuacji miał by tam 3x więcej niż w klubie, i Grosicki od początku meczu a nie, nawet na pomocy. Strzał Peszki świetny, ogólnie fajny mecz, Lech daje radę, a to z autami w doliczonym czasie gry, dobry pomysł, propsy :lol: :lol: Cracovia w miarę z przodu, ale z tyłu :lol: GKS w słabszym stylu, ale znowu wygrywa i chyba będzie się liczył, jego trener chyba ćwiczył wysławianie się na konferencji, bo lepiej mu to szło, nie dziwię się temu posunięciu :) trochę zbyt wyrównana jest ta liga, z jednej strony są emocje, ale z drugiej niektóre kluby i tak nic nie ugrają i lepiej, jakby te czołowe pozyskały najlepszych grajków w lidze i powalczyły w pucharach.
Antolovic to potencjalnie najlepszy z transferów Legii. Za 2 lata powinien być najlepszym bramkarzem w tej części Europy.
Odnajdowanie i szlifowanie bramkarskich talentów to w Legii cholernie mocna strona. Problem z Antolovicem jest taki, że jest on jeszcze młody, a w przeciwieństwie do innych świetnych bramkarzy, którzy wybili się w Legii, został rzucony od razu na głęboką wodę, do pierwszego składu - jego poprzednicy sporo czasu się szkolili i siedzieli w rezerwach, zanim stawali między słupkami w meczach Ekstraklasy.
Bakero poleciał ze stanowiska...
I tak nie jestem przekonany co do bramkarza, wg mnie nigdy nie będzie on bardzo dobry. A co do Bakero, to ten idiota Wojciechowski się doigrał, teraz może pomarzyć o mistrzostwie przez swoje zaślepienie i i głupotę.
Tak samo uważam teraz w zespole wejdzie nie przyemny duch na 3 tygodnie co najmniej znowu nowa taktyka nowego trenera nowe cwiczenia itp i znowu polonia straci z 4 tygodnie
:lol: zawsze jak sie wypowiadam o wojciechowskim to w konkretnych słowach, ale nie chce warna :| wiec powiem tak - beka z tego typa. janasik na pewno zdobedzie mistrza, ten lizodup. podobala mi sie gra Scyzorów, Niedzielan w formie.
slask ladna napinka u siebie :mrgreen:
http://babol.pl/kat,1025465,title,Najdz ... caid=5ae17 :shock: :lol:
Już to gdzieś widziałem, beka :lol:
Nic nie mam do Lecha, czy kibicującym temu zespołowi, ale Bońkowi rzuca się, coś na postrzeganie piłkarskich realiów...Piłkarz znamienity, ale trener mizerny :lol:
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/liga-e ... omosc.html
Porównanie, hehe...gdzie on widzi Smolarka Włodzimierza , bądź człowieka o kosmicznym uderzeniu Surlita? Tłokińskiego? Można dłuuuugooo wymieniać :lol:Cytat:
- W 1980 roku mój Widzew wylosował Bianconerich i też nie dawano nam szans, a my wyszliśmy na boisko i walczyliśmy z nimi jak równy z równym. Tak samo muszą myśleć piłkarze Lecha - twierdzi. - Kluczem będzie uważna gra w defensywie i odważne kontrataki. Może uda się zaskoczyć gospodarzy po jakimś stałym fragmencie gry. Im dłużej będzie trwał mecz, tym Włosi będą bardziej nerwowi, a to może być szansą dla Kolejorza - przekonuje.
Boniek ma rację. Wielkie drużyny cały czas popełniają wpadki z maluczkimi, równie dobrze Lech może coś takiego zgotować Juve.
Widzew nie był maluczki, polska piłka i kluby były na fali wznoszącej od początku lat siedemdziesiątych, Smolarek kiedyś powiedział w wywiadzie, że taktyka na mecz, gdy grał w Widzewie była prosta- do przodu panowie, macie wygrać. Nie do pomyślenia było, by odpuścić, wystarczy zobaczyć spotkania z tamtych lat. Nawet po przegranych meczach , a takie się zawsze zdarzają i nikt nie udawał, że trawa za wysoka, czy sędzia stronniczy :) Skąd to wiem, jeżeli kiedyś jakiemuś klubowi się kibicowało, to warto zapoznać się z jego historią :)Cytat:
Zamieszczone przez Czik
Wikipedia się kłania :DCytat:
Skąd to wiem, jeżeli kiedyś jakiemuś klubowi się kibicowało, to warto zapoznać się z jego historią
A tak na poważnie to z dwójki Manchester City a Juve to właśnie z klubem z Turynu Lech ma większe szanse bo Juve ostatnio robi naprawdę głupie błędy a jak Lech je wykorzysta a sam ich nie będzie robił to maże nawet wygra :)
To nie to samo Juve co grało z Widzewem.
Każdy wynik poza wysokim zwycięstwem Juve będzie dla mnie szokiem... nawet większym niż postawa jak na razie Legii, nie da się tego racjonalnie wytłumaczyć - młody zdolny trener, dostał wszystko co chciał, miał mnóstwo czasu na zgranie zespołu, nowy stadion, kibice, a jest jeszcze gorzej niż było.
Niby tyle wiem o piłce, a ona ciągle mnie zaskakuję, mam nadzieje, że chociaż Juventus mnie nie zawiedzie ;)
Tak wiem powinno się kibicować każdemu polskiemu klubowi i tak też robię, ale nie w przypadku meczu tych dwóch drużyn.
heh polecam obejrzenie drugiej bramki dla Chelsea w meczu z West Hamem - poezja :D
http://videos.sapo.pt/aKvgWgdQkOveMkZOe48C
A więc czekamy 8-) wysokie zwycięstwo to dwoma, trzema bramkami?Cytat:
Każdy wynik poza wysokim zwycięstwem Juve będzie dla mnie szokiem