Witam wszystkich ... mam problem . czy ma tez tak ktos grajac w kampanie Imperatora ze w ciagu 25 tur wybuchla mi 3 razy wojna domowa ? i moze ktos wie dlaczego nie moge rekrutowac Imperialnych Legionow ...
Wersja do druku
Witam wszystkich ... mam problem . czy ma tez tak ktos grajac w kampanie Imperatora ze w ciagu 25 tur wybuchla mi 3 razy wojna domowa ? i moze ktos wie dlaczego nie moge rekrutowac Imperialnych Legionow ...
Jakie submody są zalecane ? Tak aby historycznie najlepiej zooptymalizować grę ? Pytam bo jest ich trochę za dużo na TWcenter. :)
Niech zrobią submoda na mury wokół wszystkich miast najlepiej różnych klas jak w Rome I a Syrakuzy powinny mieć najwyższą klasę bo to kompromitacja żeby największa twierdza starożytności wiochą bez płota nawet była.
Wszystko zależny od Twoich osobistych upodobań. Sam w sobie mod jest w miarę historyczny. Ja gram na ostatniej wersji DeI + historyczne legiony zmodyfikowanego wg swych upodobań i gra się bardzo dobrze. W końcu jestem zadowolony.Cytat:
Jakie submody są zalecane ? Tak aby historycznie najlepiej zooptymalizować grę ? Pytam bo jest ich trochę za dużo na TWcenter.
Na chwilę obecną jest to niemożliwe. CA musi wydać odpowiednie narzędzia.Cytat:
Niech zrobią submoda na mury wokół wszystkich miast najlepiej różnych klas jak w Rome I a Syrakuzy powinny mieć najwyższą klasę bo to kompromitacja żeby największa twierdza starożytności wiochą bez płota nawet była.
Obawiam się, że dopiero po Attyli wydadzą cokolwiek z narzędzi. O ile w ogóle. ;/
Czyli tak jak się obawiałem: wydali gniota antyhistorycznego w dodatku nienaprawialnego modami i mają zamiar wcisnąć teraz ludziom następnego. Tylko zbiorowy bojkot Attyli może dać naciągaczom do myślenia.
Jeszcze jednego nie rozumiem i też pewnie nie do zmodowania: czemu od czasu Shoguna nie ma opcji dyplomatycznej wymiany miast. To historycznie powszechne warunki zawierania pokoju: opuszczanie podbitego terytorium w zamian za inne ustępstwa np. okup lub właśnie za pokój.
No właśnie, grając w Shoguna II byłem zaskoczony, że nie ma tej opcji z wymianą regionów w dyplomacji.
Gniotem to Rome II było w dniu premiery. Teraz nie jest już tak źle. Da się grać, a z takimi modami jak DeI gra sie całkiem przyjemnie ( a mnie byle co nie zadowala). Co do historyczności to do wersji gier CA można było mieć zawsze zastrzeżenia i to się pewnie nigdy nie zmieni. Produkują dla mas wiec tu chodzi bardziej o grywalność niż o historyczność. Od poprawy historyczności są właśnie mody.Co do bojkotu, bądź realistą żadnego bojkotu nigdy nie będzie :D. Na przykładzie tego forum : ludzie psioczą , narzekają, ale jak wyjdzie nowa wersja i tak kupią i to jeszcze z wszystkimi DLC !!! :lol2:.
Bardzo naiwny jesteś jeśli uważasz, że kiedykolwiek powstanie gra historyczna będąca odzwierciedleniem przeszłości. I pomijam tutaj aspekt, że niektórymi nacjami byś pograł (np.: Pontem) do czasu przyjścia Rzymian. :P
Myślenie w takich kategoriach nie doprowadzi Ciebie do żadnej sensownej konkluzji, a tylko wciągnie głębiej w spiralę szukania błędów i nieprawdy.
Tak... Ale w Szajsempire i Napku takie opcje były, stąd nie wiem dlaczego piszesz, że nie było.
Od shoguna 2 chciałem powiedziec. Nie oczekuję od gry że powtórzy historię świata w ciagu całej rozgrywki ale jeśli bierzemy pod rozwagę punkt wyjściowy świata z roku 272 bc to nie wiem czemu autorzy uwsteczniają się nawet w stosunku do Rome I o tyle lat starszego. Opcja zbudowania murów wokół miasta we własnym zakresie to nic strasznego a oblężenia i walka na murach na pewno nie jest mniej atrakcyjna niż pałętanie sie tysięcy ludzików po wąskich uliczkach pseudomiasta. Taka frakcja jak Syrakuzy traci w ogóle rację bytu: jak oni się niby w tej wsi uchowali pomiędzy Grecją Rzymem i Kartaginą? to były czasy silnych i warownych miast-państw, a nie wiosek z aspiracjami mocarstwowymi.
Tak... Ale w Szajsempire i Napku takie opcje były, stąd nie wiem dlaczego piszesz, że nie było.[/QUOTE]
Empire i Napoleon były przed drugim Shogunem. :mrgreen: Kolega napisał, że od czasu Shoguna, chociaż nie napisał "II", to tą miał pewnie na myśli. :)
Jeśli tak, to musi się precyzyjniej wyrażać.
Co do Syrakuz a właściwie Sycylii to w starym Romku było mało miast na tej wyspie. W slynnym EB też, ale w Roma Surrectum już lepiej.
[QUOTE=marko1805;311818]Wszystko zależny od Twoich osobistych upodobań. Sam w sobie mod jest w miarę historyczny. Ja gram na ostatniej wersji DeI + historyczne legiony zmodyfikowanego wg swych upodobań i gra się bardzo dobrze. W końcu jestem zadowolony.
Można linka do tych historycznych legionów ? :)
Proszę bardzo:
http://www.twcenter.net/forums/showt...red-for-EE-DEI
Dzięki marko :) To ten plik ?? Caesars Legions v1.1 (9/3/2014)
Nie.
Pobierz z linka z tej zakładki(wersja winna być z 2 listopada): Caesar's Legions for EE DEI
Witam serdecznie. Mam zamiar powrócić do tego moda. Lecz mam pytanie. Obecna wersja 0. 96e działa z edycją cesarska i z jakim patchem. Z góry dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam
Wersja 0.96e DeI działa z na najnowszym patchem i EE.
Polecam rzucić okiem na pracę moją i moich zagranicznych przyjaciół :)
http://www.twcenter.net/forums/showt...IEW-Unit-Cards
Nie bardzo wierzyłem iż uda się to zrobić do wersji 1.0 a jednak. Świetna robota !
Czy jeśli chodzi o te ikony jednostek to są one do wszystkich nacji? Chciałbym je ściągnąć a nie lubię mieszanin.
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam
Zmieniliśmy wszystkie ikony występujące w grze, a co do pobierania ich, to nie będzie takiej możliwości, gdyż będą one już dodane do moda w wersji 1.0.
Nie pozostaje mi nic innego tylko dostosować stylistycznie swoje ikony historycznych legionów do Waszego poziomu :D
Rafkos, pełna rewelacja. Pełna rewelacja. Nie wiem co można jeszcze napisać. :)
Jeszcze bardziej czekam na pełną wersję moda.
O to supcio właśnie się miałem pytać gdzie je można pobrać :)
Ostatnie pytanie. Czy jest tu ktoś kto zna się na modowaniu lub ogarnia pliki z Dei w pack file manager?
Chodzi mi o to gdzie znajdę pliki odnoszące się do starzy jednostek kawalerii? A także inne statystyki. Z góry dziękuję!
W db, bodajże land_units_tables ale dla pewności sprawdzę wieczorem.
A kojarzy ktoś, czy istnieje jakaś encyklopedia tego moda? Żeby zobaczyć, co dają kolejne poziomy budynków i jakie jednostki można będzie werbować po zbadaniu technologii.
Na pewno jakąś jest tylko nie pamiętam gdzie jej szukać. Ja ją znalazłem gdzieś na dziale moda na twcenter
No i znalazłem, bardzo proszę :-)
http://www.honga.net/totalwar/rome2/?l=en&v=dei
Czy ja śnię, czy też falanga ponownie otrzymała sarrisy podczas zwykłego marszu?:)
Mam pytanie. Zauważyłem że grając na dei mimo wybudowania farm, pól itd. nie pojawiają się one na mapie kampanii. Da się to jakoś przywrócić?
To ja też mam pytanie, czy ekipa DEI planuje w przyszłości przenieść się na mapę z Rome II Emperor Edition? Moim zdaniem jest o wiele lepsza niż ta z podstawki.
Były rozmowy o tym, jest to niebywały ogrom pracy, który niekoniecznie ma sens - mapa z EE dobrze odwzorowuje sytuację z okresu wojny domowej, ale ta z podstawki ma np. więcej prowincji na wschodzie i ogólnie bardziej pasuje do 272 r. p.n.e.
Czy w DeI kombinowano coś ze zdolnościami generałów (Okrzyk bojowy, drugi oddech itp.)?
Dzięki za info, cóż w sumie masz rację. Ale mi się marzy zupełnie nowa, rozszerzona mapa. Może kiedyś, jeśli CA wyda narzędzia...
Witam. Panowie, czy wiadomo coś o DEI 1.0?
Prace idą pełną parą. Jak CA nic nie spartoli wprowadzając najnowsze DLC to może się wyrobią do świat, a jak nie nie to premiera pewnie w styczniu lub najpóźniej lutym.
No to cierpliwie czekamy :D Dzięki za info.