Mam pytanie.
Na których modach (i kampaniach w kingdoms) balistami nie da się bram otwierać? Wiem że na bc 1.05 się nie da, ale chyba jeszcze gdzieś też się nie da
Wersja do druku
Mam pytanie.
Na których modach (i kampaniach w kingdoms) balistami nie da się bram otwierać? Wiem że na bc 1.05 się nie da, ale chyba jeszcze gdzieś też się nie da
ja wiem, że w Krucjatach i Krzyżakach na pewno się da.
z tych na ktorych gramy, to tylko w bc jest taka niespodzianka.
można zawierać unię realną tzn. ja grając np. Hiszpanią, podbiłem Francję i mam sojusz z Portugalią, która podbiła Maurów? Czy po wymianie haseł, mogę połączyć się z Portugalią, oddając jej wszystkie prowincje i za stolicę wybrać sobie jedną w środku kraju, by Hiszpania nie została zniszczona?
Nie można.
ok dzięki za szybką odpowiedź ;)
pakt o nieagresję obowiązuje również w przypadku agentów? Tzn. jeśli ja mam pon z jakimś graczem, to mogę zabić mu szpiega, który nie jest na jego terytorium? Co z kupcami- mogę przejmować majątek kogoś, z kim mam pon czy nie?
Pakty nie dotyczą agentów. Można zabijać jak i przejmować.
nie wolno zabijać członków rodziny- to co z Zakonem Krzyżackim, tam nie ma rodziny, za to każdy może zostać Wielkim Mistrzem, tak więc można zabijać wszystkich albo nikogo to jak?
Ja osobiście zawsze nie krępowałem się przed zabijaniem wszelkich generałów.
Nie pamiętam jak to w przypadku zakonu jest, ale jeżeli poza Wielkim Mistrzem to tylko generałowie, śmiało można zabijać ;)