Dzięki Araven bo od roku ta kwestia mnie zadziwiała :)
Wersja do druku
Dzięki Araven bo od roku ta kwestia mnie zadziwiała :)
Witam
Niedawno odkryłem fakt istnienia modów do TW... wieeeeeem- ciężko uwierzyć, że dopiero teraz.
Dlatego poleciałem czym prędzej do supermarketu i zakupiłem oryginał Medievala II Kingdoms
Nooooo i się zaczęło...
Ściągałem już chyba ze trzy wersje CoW- oczywiście nic nie chodziło. Zacząłem czytać owo forum. Przewaliłem wszystkie posty jeden po drugim.
Ściągnąłem wersję od Gigantusa, zainstalowałem, pofixowałem i popatchowałem- robiłem to cztery razy, bo tak jak tu ktoś napisał 99% błędów leży w złej instalacji. Oczywiście dokładnie tak jak w Instrukcji od Coolecki...
i cały czas wyskakuje mi błąd "Medieval II napotka" i to zaraz na ekranie startowym!!!
Już mnie tu k*** telepie z wściekłości.
To zasrane UPC czy jak mu tam mam oczywiście wyłączone.
Winda 7
ścieżka- D\Steam\steamapps\common\Mediewal II Total War\mods\Rage_of_dark_Gods
Rozmiar moda 2.9giga
Czy ktoś jest mi w stanie pomóc? Tylko nie pier***cie o ponownym zainstalowaniu po robiłem to już wielokrotnie aż mi w końcu zabrakło cierpliwości... btw... skąd wy macie moda na prawie 10giga???
Czyżby RodG był dodatkiem do CoW?
Może zejdź z tonu jeśli oczekujesz pomocy? Cytując TWC
Korzystasz z wersji Steam więc musisz pobrać i wrzucić do folderu z grą specjalny luncher i przez niego uruchamiać grę. Sam nie korzystałem z tego bo nie posiadam wersji Steam.Cytat:
Steam users only: install the file from this tutorial into RodG's main folder and use it to start the mod (make a desktop short cut by right clicking the file and choosing 'send to\desktop)
Zejść z tonu? A wchodziłem na jakieś tony? Jeśli ktoś się poczuł urażony (choć nie wiem czym) to wybaczcie- nie miałem nic złego na myśli.
Niestety Nevon... ten "super" luncher twierdzi następującą rzecz:
ERROR- Medieval II installation <Medieval@.exe or Kingdoms.exe> was not detected in D:\Steam\steamapps...
Jakieś pomysły?
A ja proszę o nieużywanie wulgarnego słownictwa na forum. Jeśli musisz raz na jakiś czas - proszę bardzo ale ocenzuruj chociaż.
Będę potulny jak baranek ;)
A co z rozwiązaniem? Ktokolwiek?
1. Po pierwsze najpierw sam poszukaj na Forum, tu masz link do polskiego opisu instalacji moda: http://forum.totalwar.org.pl/showthr...l-of-Warhammer
2. Tu zaś link z TWC po angielsku w punkcie 7 jest poradnik jak zainstalować na STEAM i tego się trzymaj: http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=525138
3. Jest też temat o instalacji modów na Steam po polsku tutaj: http://forum.totalwar.org.pl/showthr...a-wersji-steam
Zapoznaj się i walcz. Zwłaszcza 2 i 3 są dla Ciebie ale 1 też bo decyduje o kolejności wgrywania fixów itp.
Aaaaaaaa! Omfg... ja to wszystko już czytałem :( już próbowałem tych wszystkich zabiegów i... pacjent zmarł :(
No nic... spróbuję kolejny raz. Przecież nie dam się pokonać maszynie! ;)
Dokładnie większość instalujących pomija pewne kroki w instalacji, albo w niewłaściwej kolejności je wykonuje, twierdzą, że tak oczywiście oni postępują wg instrukcji, ale 99 na 100 tylko się tak wydaje. Ludzie na steam grają w mody, w ten też. Ja mam wersję pudełkową na steam nie mam Medka, w praktyce więc nie instalowałem modów na steam w Kingdoms. Szukaj na TWC też innych porad.
Yeeeeeah! Jestę hakerę!!! :D Śmiga miodnie nawet nie prytnie! :D Sorki za podjarkę ale męczyłem się z tym parę dni i w końcu się udało! Mo to teraz kilka tygodni wycięte z życia :D Jupikayey! Pozdro i dzięki!