Żeby nie było - temat wciąż aktualny, wciąż poszukuję tych plików.
Wersja do druku
Żeby nie było - temat wciąż aktualny, wciąż poszukuję tych plików.
A ja mam pytanie, jak pozyskać pełne pliki kampanii Teutonic. Unpacker, według mnie, nie rozpakowywuje wszystkich plików, i paru brakuje(np. w folderze data/text/ są tylko Stringsy, natomiast nie ma ich odpowiedników txt. np. expanded.txt).
Zna ktoś może jakiś sposób?
nie chcę zaśmiecać forum, kolejny tematem więc pytam się tu :) ściągnąłem, zainstalowałem niemieckiego moda Orient und Okzident i co mnie wkurzyło - zasięg oddziałów, grałem też w Reconquista: Total War gdzie jest podobnie - jakoś tam to przebolałem ale tu jakoś nie mogę - odległości między miastami nie są duże, ale trzy tury by dojść wojskiem do sąsiedniego?! wie ktoś gdzie jest plik odpowiedzialny za to? i jak zmienić by jednostki poruszały się trochę szybciej :) będę wdzięczny :)
viewtopic.php?f=249&t=5822 tu poczytaj o punktach ruchu. A o tym modzie niemieckim to jest osobny temat w modach wszelakich. :mrgreen:
Cześć, chciałem sobie zmienić godło frakcji w pewnym modzie - edytowałem pliki symbol48_brabant_(..), symbol24_brabant_(..) oraz kilka innych. Zmieniło mi się godło w większości miejsc poza mapą kampanii. Chodzi mi o dwa miejsca, a konkretnie podczas wpisywania hasła oraz podczas sprawdzania statystyk frakcji ( wojsko, ludność, prowincje i takie tam - te małe ikonki ). Które pliki odpowiadają za te godła ?
Od jakiegoś czasu zastanawiamsię czy da się wyłączyć możliwość ataku od razu na osadę, gdy mamy katapultę itp. Komp tego nie potrafi i wykonując swoje ruchy zakłada, że grasz też tak nie może więc chciałbym wyłączyć taką możliwość.
Czy grając w SS 6.4 Zakonem Krzyżackim możliwe jest dopłynięcie do Nowego Świata?
Raczej tak, ale pytania na temat moda SS 6.4 zadajemy tutaj viewforum.php?f=398
Witam! Nie tworzę całego moda, tylko chcę zmienić w grze, żeby komputer nie lądował z morza na ląd, nie przemieszczał wojsk drogą morską. Chcę zająć wszystkie wyspy i żeby były bezpieczne. A jeżeli nie można tak zrobić, to jak odinstalować patcha z wersji gry, która jest spatchowana od nowości. Nigdzie nie widzę tych patchów. Odkąd zainstalowałem kingsdom. Teraz odinstalowałem i dalej nie widzę patchów. Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam!
witam
jestem nowy na forum, ale w medka gram już kilka lat. Chciałem przerobić WWmwE mod, dokładniej skrócić czas werbowania jednostek. Próbowałem wg rady podanej bodajże na 11 stronie tego tematu, ale no ni w ząb nie działa. Wie ktoś dlaczego?