NO to wygląda, bardzo ciekawie, tylko mam nadzieję że nie będzie się tura zmieniała pół godziny ...
Wersja do druku
NO to wygląda, bardzo ciekawie, tylko mam nadzieję że nie będzie się tura zmieniała pół godziny ...
Nie powinno być źle. Gdzieś na ich forum ten temat był kiedyś poruszany i o ile mnie pamięć nie myli, to raczej nie powinniśmy się zawczasu martwić.
To ciekawe co będzie pierwsze Rome II czy EB II ;). Co do rozgrywania tur to faktycznie muszą zwrócić na to uwagę. Zbyt długi czas może psuć zabawę.
Jak tam Sarmaci Nazgool? :)
Mam ogromną nadzieję, że jednak EB . Jak wyjdzie Rome II, to też nie będzie źle, będę miał "czasoumilacz" ;).Cytat:
Zamieszczone przez Baal-Melkart
Sarmaci rodzą się w bólach, tak jak mój model tarczownika. W pracy siedzę po 10-12h i brakuje mi doby na wszystko :)
Do końca sierpnia powinienem mieć całość :)
Ok. Mi pasuje :) , bo w te upały nie mam głowy do myślenia.
Swoją drogą, myślę że informacja o pracach nad Rome II wpłynie mobilizująco na ekipę EB II.
Ja wierzę iż nie wpłynie skrajnie demobilizująco - po co robić, skoro zaraz wyjdzie nowe? Wypadałoby aby chociaż te Wojny Syryjskie wyszły.
Panowie, będzie dobrze :).
Nie widziałem, żeby ekipa była zniechęcona wiadomością o tworzeniu Rome II. Prace trwają i właśnie jest tworzony zupełnie nowy voicemod dla którejś frakcji.
Poza tym, EB jest adresowane do innego segmentu graczy niż tytuły serwowane przez CA. Każdy zna markę EB i choćby się CA spięło najmocniej jak potrafi to i tak nie przebiją EB. Chodzi mi o esencję tego moda, o zaawansowanie w zarządzaniu prowincjami ( słyszymy już, że w Rome II zarządzanie prowincjami będzie jeszcze łatwiejsze, tak aby dzieci nie musiały się zbytnio tym trudzić) o historyczność, o te wszystkie ciekawe rzeczy których się dowiadujemy grając w tą grę, o postacie i ich rozbudowane cechy i świty. Wszystko to wpływa na grywalność tego moda, która jest wręcz epicka :). Rome II nam tego nie zaserwuje. Dostaniemy kupę fajerwerków i zajebiście nudną i łatwą kampanię, która mi osobiście znudzi się po kilkunastu godzinach. Z tego też powodu, pomimo iż wychodzi Rome II oferujący dużo więcej nowych możliwości, to takie produkcje jak EBII mają dalej rację bytu, ponieważ bardziej wymagający gracze nie zadowolą się czystą kampanią w Rome II. Jedyne czego żałuję, to bitwy morskie. Jakże piękny byłby to mod, gdyby moderzy dostali możliwość zaimplementowania walki na morzu :)
Ja się właśnie nie martwię. To Herod szerzy defetyzm :evil:
O tak! Starożytność bez bitew morskich trochę kuleje. W kwestii Rome II to nie wiele wiem. Jeżeli faktycznie idą w kierunku gry akcji to wielka szkoda. Najwyraźniej taki target obecnie dominuje. Słyszałem też, że nie będzie łatwy do modowania. To już chyba strzał w kolano.Cytat:
Zamieszczone przez nazgool
Z EB2 jest ten kłopot, że nic nie wiadomo. Pracują nad nim już chyba 4 lata, a nie wiadomo, czy są bliżej końca, czy gdzieś w połowie drogi. Ja rozumiem, że chcą mieć spokój, wydać dopracowaną wersję, ale mogliby uchylić rąbka tajemnicy i zdradzić ile tak właściwie zrobili. Podobno przy produkcji Roma 2 zatrudnieni są byli moderzy, więc może nie będzie tak banalnie. Z tych paru screenów, które rzucili widać, że przynajmniej zapoznali się z topografią Kartaginy. Od przybytku głowa nie boli, a dzięki temu, że produkują nowego Roma mamy przynajmniej pewność, że w przyszłym roku będzie można pograć w grę osadzoną w antyku.
Poliorketesie, od dawna wiadomo co się dzieje w temacie EBII. Swego czasu pisałem nawet newsa na główną i do tego tematu aby pozyskać chętnych do pracy nad ta modyfikacją. cała akcję zainicjował Tux, były członek ekipy. Niestety raczej nikt nie wykazał zainteresowania. Pracują tak długo nad tym modem nie dlatego, że mają taki kaprys, ale brakuje im rąk do pracy. Jak wiesz musza stworzyć wszystko do podstaw. W tej chwili mają 90% jednostek dla pierwszej bety tj. jakieś 162 jednostki już gotowe (modele i skiny). Brakuje im ludzi znających się na skryptach oraz na modowaniu statystyk tychże jednostek i ich testowaniu. Ciągle działają i prą do przodu. EB jeszcze nie umarło i nie wydaje mi się, żeby tak się miało stać. Podejrzewam, że Rome II da im trochę świeżego paliwa. Znajdzie się może kilak nowych osób do wzmocnienia ekipy.Cytat:
Zamieszczone przez Poliorketes
A jeśli chodzi o Rome II, to bardzo dobrze że zatrudnili moderów, ale gra od CA jest przeznaczona pod pewien segment graczy i ma przynieść kasę. EB jest przeznaczona pod zupełnie inny segment graczy, taki który wymaga więcej niż tylko dużo światełek i wodotrysków. To, że jednostki będą w miarę historyczne i miasta będą jako tako wyglądały, nie znaczy jeszcze że ta gra będzie posiadała "głębię'. Sorry, ale prócz napoleona mam od Romka I wszystkie gry z serii i jakoś żadna podstawka nigdy mnie nie przyciągnęła do gry single an dłużej niż kilkanaście godzin. Te gry są ładne, ale nudne. Oczywiście, nie pogardzę i grą Rome II, ale obawiam się, że kampania szybko mi się znudzi, a mody będą rodzić się w dużych bólach. I dalej będę czekał na kolejne wersje EBII :)