Re: Broken Crescent 2.3.2
Witam
Mam bodajże 72 ture gry , gram Bizancjum i wywala mnie do windowsa, gdzie pojawia sie w okienku komunikat ,, Medieval2: Total war encountered an unspecified error and will now exit''. Co z tym zrobic?? Bardzo fajnie mi sie gra, mam tego ostatniego patcha i hotfixa .
Usuń map.rwm z katalogu base. odpal grę wczytaj rusz agenta i jakąs jednostke. Zapisz pod inna nazwą i próbuj przepchnąc turę. Generalnie rób sobie co kilka tur zapisy by mieć dwa lub trzy savy co kilka tur. Może po kilku próbach uda Ci się przepchnąc ta turkę. Pozdrawiam.
edit: Daj znać czy się udało.
To map.rwm z katalogu base znajduje sie w modzie czy w oryginalnej grze?? Takie usuniecie nie bedzie wplywac na moda albo na podstawkę?? Pytam sie, zeby w razie czego nie zniszczyc sobie gry. Na razie postanowilem zaczac gre od nowa, ale w razie czego ten pomysl z tym usunieciem map.rwm bede mial na uwadze w przyszlosci.
p.s. Tak jak gdzies wczesniej wspomniales gra jest bardzo ciekawa i klimatyczna, i wciaga. Mapa tez mi sie bardzo podoba i nie wiem , czy zmiany mapy w przyszlej wersji moda sa potrzebne (na twcentrum jest juz projekt nowej mapy). Pozdraiwam i dzieki za pomoc
Map.rwm z katalogu moda. Ten plik nie wpłtywa na savy i sie odtwarza po usunięciu. po instalacji patchy i fiksów najlepiej go usuwać. Wtedy jest pewność, że mod zassie wszystkie zmiany z patcha.
Witam
Gra na tym modzie jeszcze bardziej mnie wciągnęła. Fajna mapa, duzo prowincji, wybrany region a nie mapa calego świat, calkiem ciekawe zachowanie ai na mapie kampanii i podczas bitwy. Bardzo fajny klimat Bizancjum, Bliskiego Wschodu i Królestwa Jerozolimskiego.
W mojej drugiej grze Bizancjum na początku popelnilem błąd, bo za łatwo przegrałem dwie bitwy z Turkami i od tego czasu (jakas 8-10 tura) mialem ciągle problemy z kasą, ktorej bylo albo mało, albo nie bylo wcale (bylem nawet na minus 25tys.). Gdy walczylem z Turcją, Armenia postanowila mi wbic nóz w plecy i zaatakowala moje wlosci. Dzieki temu, ze mialem w poblizu ich prowincji calkiem dobrego generala z dosc liczna armia, udalo mi sie zdobyc Tarsus, ktory calkowicie zlupilem i dzieki czemu obnizylem troche deficyt w swoim skarbcu. Za zwrot Tarsusu Armenia zgodzila sie na pokój, zawarlem tez pokoj z Turkami. W miedzyczasie udalo mi sie tez podbic 3 buntownicze prowincje w poblizu Trapezuntu. Kasy jednak dalej nie bylo, dlatego gdy zobaczylem, ze turecka Konya stala sie buntownicza, szybko uderzylem na to miasto, ktorych mieszkancow zlupilem i znowu troche obnizylem deficyt. Konye pozostawilem w swoim posiadaniu, ale deficyt znowu zaczal rosnąć. Dopiero kolejna wojna z Turcja i zdobycie ich dwoch prowincji spowodowalo, ze w skarbcu zaczelem miec znowu dochody. W tej chwili Turcy maja jedna prowincje, ale Armenia (czujac chyba zwiekszenie mojego panstwa) wypowiedziala mi wojne.
Ten nowy unit i statystyki armii są jakies lepsze, ciekawsze, historyczniejsze od tych dotychczasowych???. Jezeli to sciagne i zrobie nadpisanie nowymi plikami, to bede musial zaczynac gre od nowa?
Odpowiedź na wszystkie pytania brzmi tak. :mrgreen: Gram teraz na tym submodzie Gruzją, czad jest.
Oto link do submoda Aravena do Broken Crescent 2.3.2 z dnia 11.07.2012 http://www.sendspace.pl/file/ad848087731b89c9fd1abe6 - zawiera poprawę dochodów z kupców - dużą, free_upkeep w miastach i zamkach oraz w fortach stałych dla 2 jednostek. Zwiększa ilość surowców kopalnych - teraz obok złota i srebra, jest cyna, marmur, żelazo i siarka. Submod zawiera całkowicie nowy unit i statystyki armii od gamegeek2 wg zasad jakie będą w 3.0 oraz wzmocnionych Mongołów. Generalnie jak coś to pobrać i wypakować. Potem zrobić sobie kopię wszystkich podmienianych plików. i dopiero po zrobieniu kopii, proszę wrzucić submoda do katalogu głównego Broken 2.3 i wszystko nadpisać. Miłej gry.
Konieczna nowa kampania - po podmianie plików usuńcie plik map.rwm z katalogu base z moda.
Edit: Toranaga - uważaj z tym wyrzynaniem i plądrowaniem miast oraz zabijaniem jeńców, bo reputacja leci na pysk i nikt z Tobą nie zawrze pokoju i będą Cię często atakować.
EDIT 2; Poprzedni submod z 04.07.2012 nie działał bo zapomniałem dodać pliku descr_projectiles na co mi zwrócil uwagę exar, dzięki i przepraszam za zamieszanie, teraz submod zadziała.
Muzułmanie
The Ayyubid Sultanate
The Turkish Sultanate
The Great Seljuks
The Abbasid Caliphate
The Khwarezm Shah
The Sultanate of Ghazni
The Ghorid Sultanate
The Zengid Sultanate
Chrześcijanie
The Byzantine Empire
The Kingdom of Jerusalem
The Kingdom of Armenia
The Kingdom of Georgia
Reszta frakcji
The Rajput States
The Kypchaks
The Mongol Empire
The Timurids
W Chrześcijanach powinno być jeszcze Kingdom of Makuria :P
Na razie jeszcze gram bez tego submoda Aravena (nie chcialem przerywac ciekawej rozgrywki), mam juz chyba 1409r i do tej pory nie mialem zadnego wywalenia na pulpit. Wojska kompa calkiem dobrze sobie radza na mapie głownej i w bitwach (czasami jest naprawde ciezko). Szwankuje jednak u kompa dyplomacja. Mam taka sytuacje, zostaly dwa duze panstwa moje Bizancjum i Ayubidzi i jest tez jedno wielkie panstwo Ghazawidów. Ghazawidzi maja wszystko podbite od strony Indii az do granic dzisiejszej Turcji , a takze maja kilka prowincji na zachód od M.Kaspijskiego. Wywoluja mi wojne, ja szybko zdobywam im 2-3 prowincje, proponuje im pokój + zwracam im 1-2 podbite prowincje, a oni to przyjmuja, a ja zyskuje 1-2 prownicje dla siebie i tak co jakis czas wypwiadaja mi wojne, w ktorej traca zazwyczaj 1-2 prowincje ma moja korzysc. Jezeliby nie braliby tego pokoju, to uwzam ze po pewnym czasie szybko wyczerpalyby mi sie moje zasoby i sily, bo mam o wiele mniejsze panstwo i armie niz oni, i to troche jest malo realne, ze tak szybko przyjmuja oni pokój, w ktorym zazwyczaj przy mnie zostaja 1-2 prowincje im zabrane.
p.s. Nie wiem jak jest w grach innych osob, ale u mnie bardzo szybko uporano sie z Mongołami, ktorzy cos tam troche podbili , ale ostatecznie zostali szybko zniszczeni przez pozostale panstwa.