Re: DYSKUSJA MEGASUBMOD (Wino+Mietek77+Aramegil+Araven)
Cytat:
Trochę rozczarowała mnie rekrutacja Braci bo czytałęm, żę mają być z 3-go poziomu kaplic i kościołów a tutaj przychodzi rok i... - są obie jednostki w stajniach. Za szybko mam też jednostkę gwardii konnej w Krakowie. To pełna płyta i jeszcze w dodatku z opancerzeniam dla koni, chyba za wcześnie o jakieś 150 lat.
Kto może pomóc w odzyskanie rekrutacji Braci i księżniczek niech proszę napisze co zrobić bo bez tych rodzicielek moi Piastowie wymrą jak dinozaury i gra straci urok. Braci chyba mogę dopisać do jakiegoś budynku bez konieczniśći zakładania gry od nowa ale z księżniczkami nie wiem co zrobić.
to słowa Gnejusza 4 posty wyżej.
Dzięki za odpowiedź Aravenie - Dobrzanie są dostępni w czasie krucjat i rekrutowani ze stajni (sądziłem że jest to rekrutacja stała). W opisie kaplicy zamkowej 3-go poziomu i katedry miejskiej (4poziom) jest informacja o możliwośći rekrutacji ulepszonych oddziałów, jeżeli są to Bracia to ok. Póki co jeszcze nie wybudowałem tych budynków ale za jakieś 5 tur będę miał już we Wrocławiu możliwość przekonania się czy będą Bracia. Teraz pytanie czy będzie to rekrutacja tylko podczas krucjat czy stała?
Księżniczki wróciły tak jak pisałeś, musiałem wydać za mąż panią ambasador i rekrutacja została odblokowana.
Ta rekrutacje Braci ze stajni... - możę warto przemyśleć zlikwidowanie tego? Zkościołów będą ok, mało kto trudzi się i ma do 200-tnej tury kilka katedr i kaplic 3-go poziomu. Niech teraz gracze budują te świątynie i mają z tego profity.
Mieli być z kościołów III poziomu i kaplic II poziomu Bracia Dobrzyńscy i taki plik miał być w instalce nr 2. Może coś się pomieszało. Bo zmienialiśmy nieco plików na końcu. Ja gram na ograniczonej rekrutacji i tam są z kościołów, nie ze stajni. Wstaw na sendspace ten plik buildings na jakim grasz, zobaczę co w nim jest. Obecnie, co już pisałem powinni być rekrutowani w czasie trwania krucjaty.
EDIT : Sprawdziłem i rekrutacja w Megasubmodzie nr 2 Braci dobrzyńskich jest z kaplic II i III poziomu oraz kościołówIII poziomu i wyżej i nie wymaga krucjat. W wersji z ograniczoną rekrutacją werbowanie Braci dobrzyńskich wymaga krucjat, i jest nadal ze stajni w wyniku niedopatrzenia. Plik export_descr_buildings w wersji podstawowej (bez ograniczonej rekrutacji) ma datę 18.04.2013. W wersji z ograniczoną rekrutacją 21.04.2013.
Gram na ograniczonej rekrutacji. Napiszę za kilka tur jak jest w grze z tą rakrutacją w kościołach i kaplicach.
viewtopic.php?f=367&t=12871 w tym temacie dałem w poście nr 2 skorygowaną ograniczoną rekrutację wszystkich jednostek w tym Braci Dobrzyńskich do Megasubmoda nr II , są oni w kaplicach II i III poziomu oraz w kościołach III i IV poziomu, oraz nie wymagają krucjat. Wymaga to jednak nowej kampanii.
Nowej już prędko nie zagram - to jest już chyba ósma od kiedy wychodziły te wszystkie kommpilacje. Jeżeli dopiszę Braci ręcznie to nowa kampania mus?
Jakakolwiek zmiana w pliku od budynków to nowa kampania, ja ich dopisałem, po co sam masz to robić?
Ja nie mam czasu grać ostatnio i sprawdzać każdego wariantu rekrutacji w grze. To graj ze stajniami i tyle. Jak za jakiś czas zagrasz ponownie to zmień plik.
Edit: Niedługo będą nowe statystyki jednostek od Kama2150, to i tak będę zaczynał kampanię od nowa.
Staty będą wysłane do testów we wtorek wieczorem, w sumie zostało mi jeszcze pobawienie się z cenami tu i tam oraz bonusami i atrybutami ;)
Napiszę to teraz, bo potem zapomnę jak to często mam ;P
Atak strzelców nie jest wyznacznikiem ich realnej siły! Tak samo długi zasięg w opisie nie jest równy długiemu zasięgowi w opisie.
Największy zasięg i największą celność mają oczywiście Angole. Jest kilka jednostek łuczników o podobnym ataku do nich, ale oczywiście przez słabszą celność i zasięg wciąż strzelają gorzej od Anglików.
Ok, to poczekamy, jestem ciekaw tych zmian i ich wpływu na bitwy.
Nie będzie to też wierna kopia statów z MXL, bo przyznam że chciałem trochę poeksperymentować, ale mogą te zmiany wyjść na dobre ;)