O kapitan dowodzi zdaje mi się oddziałem złożonym z autochtonów? Jeśli tak to super, w końcu skończą się oddziały krzyżackie złożone wyłącznie z Krzyżaków, co jest jakby nie patrzeć bajką stworzoną przez CA xD
Wersja do druku
O kapitan dowodzi zdaje mi się oddziałem złożonym z autochtonów? Jeśli tak to super, w końcu skończą się oddziały krzyżackie złożone wyłącznie z Krzyżaków, co jest jakby nie patrzeć bajką stworzoną przez CA xD
To akurat są knechci (których muszę jeszcze trochę poprawić), ale oddziały autochtonów również są :)
No Panie, ładne rzeczy :) Tarcze tych rycerzyków cudne :)
To jeszcze nic, toż to biedniejsza szlachta, poczekaj pan na najemne rycerstwo ;)
Dzisiaj dla odmiany trochę śmieszków, na które natrafiłem przy testowaniu kampanii, zamiast nowych jednostek ;)
Halicki kupiec z...
Spoiler:
Niecodzienny cel morderstwa
Spoiler:
Niestety z powodu możliwości mordowania klasztorów ich nazwy będą usunięte. Same klasztory zostaną, we w miarę zgodnych z rzeczywistością lokalizacjach i będą pełniły podobną rolę, jak w Bellum Crucis.
Na koniec grafika nowego budynku, którą zrobiłem dawno temu, wzorem WWmwE używając do tego celu zrzutów z gry Age of Empires II, podoba się Wam taka koncepcja? A w oknie budowy shisha bar ;)
Spoiler:
Odnośnie kupca, aż przypomina się Zagłoba i jego wywód odnośnie herbu Mysiekiszki xD
Taka prośba/propozycja odnośnie mordowania klasztorów, coby dać w łatce opcję z zachowaniem nazw owych, ja nie będę ich mordował, a nazwy dodadzą klimatu.
Co do grafiki budynku to nie jestem ani na plus, ani na minus.
Bellum ma fajne budynki, można by parę "pożyczyć" ;)
Zawsze największą frajdę sprawiało mi zarządanie miastami, budowanie miast, dbanie o populacje dobrobyt, można by rzecz rolplej nad gejmplej mam nadzieje, że będzie to jeden z mocniejszych punktów tej obiecującej produkcji ;)
A czemu da się mordować klasztory? To przecież jakiś błąd.
@wino
Żaden błąd :) Klasztory to nie osady, są przedstawione za pomocą surowców, oczywiście o zerowej wartości, tak samo, jak w Bellum. Symulująca nazwę klasztoru niewidzialna księżniczka nie może więc do niego wejść, jak wojsko do fortu, tylko stoi na nim, tak jak kupiec. Dlatego można ją zabić ;)
@Wonsz
Bellum również ma ikonki z jakiejś gry, o ile się nie mylę, to z Twierdzy. Problem w tym, że trzeba różnych ikon dla różnych kultur :) Co do rozbudowy miast to już częściowo wprowadziłem dla polskich frakcji system, w którym po dwóch pierwszych poziomach osady wybiera się między wprowadzeniem praw miejskich i dalszej rozbudowie grodu w miasto, a wybudowaniem zamku :) Jeśli macie jakieś sugestie na ten temat to nie krępujcie się.