Ekhm, wiesz w ogole czym jest blokada portowa kolego? :D to nie jest oblezenie, tylko uniemozliwienie handlu morskiego danej osadzie
Wersja do druku
Ekhm, wiesz w ogole czym jest blokada portowa kolego? :D to nie jest oblezenie, tylko uniemozliwienie handlu morskiego danej osadzie
dziękuję dobrzy ludzie, zbadam kwestie ataku na flotę która właśnie cumuje w tej osadzie
już rozumiem, pogubiłem się gdzieś .........
Conajlepiej rozwijać u generała nastawionego na walkę a co u tego co nadzoruje miasto?
Ale zdajesz sobie sprawę, że w trakcie blokady można zrobić atak i zająć miasto portowe swoją flotą?Cytat:
Zamieszczone przez dawid621
kolego kraven, czytaj ze zrozumieniem. Pisze ze sama blokada nie jest oblezeniem, a nie ze nie mozna jej przeksztalcic w szturm na osade.
Kolego Dawidzie ale to się wiąże. To jest oblężenie i blokada w jednym.
nie jest to oblezenie bo nie mozemy w ten sposob zmusic osady do poddania sie odczekujac dana ilosc tur, poza tym mozna dowolnie wprowadzac i wyprowadzac armie z miasta. Wiec tak jak mowie, nie jest to stricte oblezenie, bo blokada portowa nie ma za glowny cel zdobycia osady jak to jest w przypadku oblezenia.
Ostatnio wybuchła u mnie wojna domowa, po której zniknęły mi wszystkie opcje we frakcji tzn. nie mam juz opcji adoptuj, zabij itd. Wie ktoś w jaki sposób to przywrócić? Myślałem, że to właśnie przez wojnę domową, ale ona już dawno się skończyła, podbijam nowe tereny moimi generałami i nadal nic :/
Nie da się tego przywrócić. Po wybuchu wojny domowej drzewko to staje się całkowicie zbyteczne.
To znaczy, że popracie we frakcji jest już bez znaczenia? Bo wcześniej to się starałem zabijać wrogich generałów,a teraz juz nie wiem czy jest sens, po tym co powiedziałes :D