@Pampalinex tak z ciekawosci, tnie Ci na mapie kampanii czy w bitwie? Pytam bo mamy bardzo zblizone konfigi.
Wersja do druku
@Pampalinex tak z ciekawosci, tnie Ci na mapie kampanii czy w bitwie? Pytam bo mamy bardzo zblizone konfigi.
W sumie mnie tez to interesuje, albowiem, też pracuję na i7, co prawda kartę mam radeona 6870, ale ponoć i tak decyduje procesor.
@Pampalinex
U mnie na gtx 770 jest juz o niebo lepiej,oczywiscie w porownaniu do tego co bylo.Mapa kampani ok 35-40 fpsow,bitwy dalej kuleja,np : mam 50 fpsow,ale kiedy przyspiesze bitwe zaczyna klatkowac strasznie,nawet po powrocie do normalnej predkosci.Ale grac sie da,najwazniejsze zeby jakosc jednostek i cinie nie brac wyzej niz wysokie.Zauwazylem ze lepiej dziala na sterach 327.23 niz na betach.
Mapa kampanii działa jak trzeba, bitwy tną na każdym ustawieniu :| czy bym dał najniższe czy najwyższe różnica jest 4 fps. Dodam że Shogun 2 działał na wszystkich ustawieniach wymaksowanych z bardzo dobrymi fps ;)
Oni jak zwykle coś nagrzali z tymi ustawieniami, mam duuużo gorszą kartę od was, bo gtx 560, który jeszcze w dodatku się cholernie grzeje, procek i7 3,4Ghz i 8gb ram, a ustawienia mam wysoko-ekstremalne (jednostki i cienie na ekstremalne) i mam minimum 25 klatek i max ponad 50. Nie tnie się na przyśpieszeniu. Mapa zatnie tylko na sekundę jak kliknę turę, ale to w każdym TW. Wy macie pecha z Rome, a ja np z Napkiem, który u mnie przestaje klatkować dopiero na średnich, przez co mam tak mało godzin w tą część nabite.
Wgrany Radious graphic mod (usuwa np chmury na mapie kampanii) i najnowsze stery beta.
Pampa, masz na bank wszystko w kompie zaktualizowane? Wiem, że pewnie tak i głupio pytam, ale wolę mieć pewność :)
No tez mnie wlasnie zastanawia czy kolega ma napewno wszystko ok z kompem, albo poprostu ma pecha co do tej gry. U mnie gra scina jedynie kiedy w bitwie biora udzial 4 pelne/prawie pelne armie. a gram na ustawieniach w wiekszosci wysokich, cienie mam na srednich, a tekstury, efekty czasteczkowe i jakosc jednostek na najwyzszych ustawieniach i zdaje to egzamin. Zauwazylem tez ze duzy spadek fps powoduje wlaczenie glebi pola. Tak swoja droga to o dziwo jedyna czesc TW ktora potrafi naprawde mocno przyciac to... Empire:D mapa kampanii tnie sie tam o wiele bardziej niz w romku.
Czy u Was nadal patche ściąga tak wolno? Betę 3 patcha - 80MB ściągało mi 45 minut, mimo dość dobrego łącza. Zmieniałem serwery (Polska, Rumunia, Niemcy), ale nic to nie pomogło.
Mam dokładnie taki sam problem, pomimo łącza i maksymalnych ustawień.Cytat:
Zamieszczone przez Gibril
Przy ściąganiu patcha lub przy jego cofaniu zauważcie jak wam mieli twardy dysk. Patch najwyraźniej na bieżąco zmienia coś w plikach gry - wiec dlatego to trwa tak długo a nie tylko podmienia to i owo. Szybkość łącza nie ma z tym nic wspólnego
Powiem wiecej: wgrywanie patcha zabiera mi ponad 10 gb na dysku, ciekawe czym jest to spowodowane wlasnie.