Tak, ale jest to wczesna beta ,która jeszcze nawet nie ma własnej bitwy i muzyki.
Wersja do druku
Tak, ale jest to wczesna beta ,która jeszcze nawet nie ma własnej bitwy i muzyki.
J.Skrzetuski
wstrzymaj się trochę i poczekaj na nową bardziej dopracowaną wersję:)
A tak na kiedy jest planowana pelna wersja?? Bo sie nie mogę doczekać :-)
Była planowana na po świętach ale teraz pracy dużo i nie udało się a co gorsza niezbyt sporo idzie. Jak raz dziennie na godzinkę się przysiądę to wszystko a skrypty wymagają ogromnie wiele czasu.
Dobra dzięki :)
A tak około za ile będzie? :)
Ja też niecierpliwie oczekuje tego moda. Nie znam się na modowaniu ale gdyby trzeba było konsultacji historycznej to chętnie służę pomocą.
Ja bym nie poganiał twórców będzie jak będzie, wolę ,żeby wyszedł późno ale został takim hitem jak Bellum Crucis niż na szybko i niestarannie i potem wydawać setki patchy na zabugowanego gniota ;)
Standardowo - im dalej w las, tym więcej drzew :) Wczoraj miałem trochę czasu, więc eksperymentowałem ze skryptem wykrywającym agresję i powołującym pospolite ruszenie. Jednak z uwagi na ogromną ilość kodu, jaką trzeba by wygenerować (200 prowincji x 30 frakcji), chyba ograniczę się tylko do generowania pospolitaków tylko w przypadku rozpoczęcia oblężenia stolicy regionu. Wtedy można ograniczyć generowanie pospolityków tylko do najważniejszych prowincji (członków zespżołu proszę o propozycje dotyczące prowincji, które należy objąć systemem pospolitego ruszenia). Myślałem też o generowaniu pospolitaków w przypadku rozpoczęcia wojny, ale w medievalu wojny toczą się nieustannie przez całą grę, więc chyba rozwiązanie nr 2 będzie najlepsze :)
Poza tym mam problem z grenadierami i artylerią europejską zarówno wczesnego jak i późniego okresu. Po pierwsze nie wiem jak ich "ubrać" (poza RON - tu mundury mają być zielone z niebieskimi wyłogami) :) A po drugie wychodzi mi na to, że każda frakcja ma innych grenadierów, co wymusza zrobienie dużej ilości modeli. Wczoraj zrobiłem modele i tekstury dla Szwedów i Moskwy i zacząłem prace nad modelem dla RON (okres saski) - a jak widzę, to można wykorzystać ten sam dla Prusaków i Sasów.
Ja do artylerii nie mam żadnych materiałów, może ktoś inny coś zasugeruje. A co do skryptu pospolitego ruszenia nie wiem czy to wykonalne, ale może zrobić coś takiego że pospolitaków gra będzie generować gdy nasza fakcja będzie toczyć boje na 3 i więcej frontach.