Re: Divide Et Impera (Aktualna wersja z 27.12.2013)
Bradley, dzięki za ogarnięcie tematu pod moją nieobecność :D Pamiętaj, tylko, żeby nie robić posta pod postem ;P
Widziałem pytanie o screeny, jak nie macie GEM to robi się je przez F12, a jak macie GEM to po prostu za pomocą printscreen i obrazki lądują w folderze Rome 2.
Widziałem pytanie o screeny, jak nie macie GEM to robi się je przez F12, a jak macie GEM to po prostu za pomocą printscreen i obrazki lądują w folderze Rome 2.[/quote]
Ja mam GEM zainstalowanego i robię screena przez F12. Zdjęcia mam na steam...
Cytat:
Zamieszczone przez K A M 2150
Bradley, dzięki za ogarnięcie tematu pod moją nieobecność :D Pamiętaj, tylko, żeby nie robić posta pod postem ;P
Widziałem pytanie o screeny, jak nie macie GEM to robi się je przez F12, a jak macie GEM to po prostu za pomocą printscreen i obrazki lądują w folderze Rome 2.
Nie ma za co - polecam się na przyszłość - notabene dzisiaj była jakaś aktualizacja - ale nazwa została ta sama, opis jakby ten sam, a i rozmiar ściąganego pliku ten sam - jednak nie będę ryzykował i przegram go do pliku data (jakbym miał coś przegapić) :)
EDIT - o przepraszam plik róźni się minimalnie rozmiarem - także instaluję go na 100%
Co do postów - to dzięki za radę , właściwie za przypomnienie - chociaż bawię się w Total War od lat i często czytuję fora, to do tej pory nigdy nie uczestniczyłem w dyskusjach aktywnie (poza małymi wątkami na forum akwarystycznym :D ) i chyba się zagalopowałem
Odnośnie screenów - to chyba nie do końca chwytam - bo ja stosuje od dawna GEM, zdjątka cykam F12 , a potem mam je w folderze steam-userdata-xxx-xxx-xxx-screenshots :roll:
Nie każdemu właśnie to F12 działa z GEM, stąd wbudowano w GEM działający printscreen :D
Wiecie moze czy da sie jakos wylaczyc pory roku (sama grafike),jesien denerwuje strasznie :)
Cytat:
Zamieszczone przez Bradley
Cytat:
Mi tylko chodzi o to, żeby taki Champion mógł i owszem podpalić i zniszczyć budynek ale kurna jeden, a nie zmasakrował mi całe miasto... Co on, jakiś behemot jest?
Znalazłem dla Ciebie dla Was) rozwiązanie
Ten sam człek stworzył podobnego moda, który to nie kasuje tych "mega zdolności " ale je ogranicza - tylko nie wiem w jakim stopniu
http://steamcommunity.com/sharedfiles/f ... =205055798
Nawiązując do tematu. Zainstalowałem i niestety odinstalowałem... Za dużo rzeczy mi ten mod psuje. Np. z niewiadomych przyczyn, gdy jest włączony, nie mam opisu cech przy awansie genka (tych kart które dają np +1 do autorytetu, czy +6% do ruchu), a nie pamiętam wszystkich i na oślep nie będę wybierał... :)
Po wyłączeniu moda, opisy wróciły na miejsce. Dziwne to, bo co agenci mają wspólnego z opisami cech??
Na chwilę obecną rozwiązałem problem wrogich agentów nieco inaczej. Lekceważąc potrzeby militarne i gospodarcze, wydawałem kasę na próby przekupstwa. Nieważne czy miałem 3%, 10% czy 50% szans, zrobiłem atak spam. W efekcie, po 10 turach i dziury w budżecie mam 8 Championów i 4 Szpiegów :D Jaja jakieś :)
Ustawiłem ich przy najważniejszych miastach (mam dopiero dwa duże i dwa małe) i u genków, ładuję w cechy wykrywanie innych agentów, unikanie ich, zabicie w samoobronie i mam obecnie spokój.
Ale nikt mi nie powie, że to dobrze jest wymyślone... Powinni to poprawić w DEI w miarę możliwości. Teraz ja mogę spamować wroga i niszczyć mu miasta. Nie robię tego bo gra straci sens, ale powinno być jakieś ograniczenie...
Tak czy inaczej, dziękuję wszystkim za pomoc :)
No cóż potrzeba matką wynalazków. Szkoda, że ten mod nie jest rozwiązaniem. Choć osobiście postaram się go wypróbować - najlepiej podczas nowej kampanii, pod warunkiem, że o nim nie zapomnę :)
EDIT:
Krzepki, znalazłem świeżego moda na problemy z agentami (oczywiście nie daję gwarancji czy też czegoś nie pokiełbasi). Z tego co zrozumiałem z opisu to wrodzy agenci mogą się rozwijać ale AI nie może wykorzystywać środków pieniężnych na ich działania wywrotowe i dywersyjne.
http://steamcommunity.com/sharedfiles/f ... earchtext=
EDIT
Jest trochę ekstremalne rozwiązanie ale twórca piszę, że może się pokusi o ograniczenie, a nie likwidację "budżetu" wrogich agentów
Także warto może śledzić jego dokonania na workshopie
Nie wiem czy było, bo trochę zgubiłem wątek w tej dyskusji ale pojawił się nowy preview - Królestwo Bosporańskie
http://www.twcenter.net/forums/showt...1#post13519612
Wyszła wersja 0.6j oraz ciekawa notka od autorów :D
Cytat:
What's new in this release (0.6j):
- Tweaked cavalry charge damage for more balance
- Tweaked javelin (especially thrown) damage for more balance
- Added a bonus vs. Elephants for Javelins
- Increased slightly accuracy of arrows and stones so that archers and slingers are slightly more powerful
- Slowed down fatigue generation because now tired units are extremely weak and as such units without fatigue regeneration or formations as SW did get out of the fight too soon
- Toned down Hoplites strength
- Tweaked speed of cavalry
- Various unit balances and tweakings
A note about updates:
This will probably be the last update for version 0.6. Next version (0.7) will be the unit pack #2, including more than 65 completely new units + Auxilia and Mercenaries. The pack will focus on an overhaul of Iberian factions plus Cimmeria, a texture overhaul of the Ptolemaic Kingdom and a revisitation of some Hellenic factions (as Carthage and Pontus with some completely new units for them too).
Next version will also include (if we can do it in time) the naval overhaul. We decided to release in anticipation a portion of the full Barbarian pack because we already had much new content so as to not have you, our dear and faithful users, wait too much a new version to come out. So stay tuned for more news and anticipations on this next version that will be available soon!
Btw the version after this one (v0.8) will literally blow your mind out, as we have some wonderful news coming as we approach the first true release of the mod (v1.0; yes, we aren't even on the first release of the mod, can you believe it?)
Czyli w wersji O.7 dostaniemy nowe jednostki dla Swebów? Jak na razie jestem bardzo zadowolony z tej modyfikacji, brakuje mi tylko możliwości zmiany stolicy. Bo chyba każdy przyzna, że to głupio jak taka Partia czy Pont rozrasta się w wielkie imperium a stolicą nadal jest jakaś wiocha na zakuprzu ;)
EDIT: Widzę, że Selea posłuchał rad w sprawie miotaczy.