Tyle,że jantar nie uwzględnił tego,że chce RTS'a o takim samym schemacie rogrywki.Wyłącznie wspomniał o tym,że chce RTS'a lepszego od RTW2,a więc pokazałem mu RTS'y wg. mnie lepsze
Wersja do druku
Tyle,że jantar nie uwzględnił tego,że chce RTS'a o takim samym schemacie rogrywki.Wyłącznie wspomniał o tym,że chce RTS'a lepszego od RTW2,a więc pokazałem mu RTS'y wg. mnie lepsze
To dla pewności że nikt nie będzie kontynuować wykolejania tematu, wyślę nas wszystkich do Karceru. :) Proszę Państwa, ad rem!
Owszem, Total War: Rome II dużo brakuje do ideału - tylko cały kłopot w tym, że jak na razie nie ma nic lepszego w tych klimatach.
Witam .Mam takie pytanko.Jezeli mam np pelną armie z generalem w miescie.A chce wyjsc z miasta generalem ale 4 zostawic chce w miescie.To czy tak da sie zrobic?Bo za cholere nie wiem jak rozdzielic armie
Nie da się, armia wędruje tylko z generłem, miasta mają własny garnizon.
Po rozpoczęciu nowej kampanii zauważyłem, że szybkość uzupełniania się najemników uległa znacznej poprawce (po 30-stu turach od zarekrutowania wszystkiego z jednej prowincji, znowu miałem wszystkich dostępnych). Czyżby podwyższono szansę na uzupełnienie się najemników? Czy ktoś zaobserwował coś podobnego?
Pozdrawiam
Owszem, ale ciężko to zaobserwować - AI też dość aktywnie korzysta z opcji wynajmowania najemników.
Wyszła wersja 0.5 Divide et Imprea :D
Ważne: Aby wszystkie zmiany zadziałały konieczna jest nowa kampania!Cytat:
Changelog v0.5:- Made the AI able to use formations (the real ones that also the player can use), apart for Barbarians because they used Shield Wall only rarely (it was not their primary fighting method and they used it mostly against cavalry charges)
- Slowed speed of battle, but in dynamic fashion: this means that for example fighting Barbarians will be always a violent and "fast" matter given their method of fighting and low morale, while fighting with Greek units with their high defense will produce very long battles
- Made various changes to differentiate the factions with their particular strengths/weaknesses even more: players will have to learn the characteristics of the faction they are playing with to succeed
- Tweaked morale for less incongruence and more diversity between factions (for example Romans will have the highest morale in their primary troops so they will fight longer even when losing)
- Re-balanced several units for better gameplay
- Tweaked missile units that were too strong in previous update
- Made all Roman Auxiliaries to fight in a disciplined manner and use formations appropriately
- Reworked Repel Cavalry to form a square and made it so that it is not being used by AI above all else (this caused various issues in the previous updates)
- Reworked Roman textures with the new work from Little Legionaire
- Incorporated part of Izanagi's All Factions Playable Mod (with permission). The following minor factions are now playable: Syracuse, Pergamon, Massilia, Cantabri, Turdetani, Delmate, Getae, Odryssian, Masaesyli, Etruscan, Aedui, Armenia, Cherusci, Galatia.
- Incorporated Hellbent's Traits, Talents and Toadies Mod (with permission).
- Changed Forced Stance march to give a morale and defense penalty instead of always starting an ambush battle
- Improved relations between Carthage and Africa (hopefully to make Carthage survive longer).
- Update to Xilo's Meaningful Resources. These changes include:
- Fixed Copper nodes to be their own resource.
- Added Warhorses, Salt and Slaves as resources.
Kurcze... a właśnie zaczęło mi iść Spartą... No nic 27 kolejek szybko odrobię. Szkoda mi tylko wodza, bo się zżyłem.
Ale walki w DeI są kompletnie inne niż w jakimkolwiek innym modzie, że o "podstawce" nawet nie wspomnę. Strasznie wymagające, ale dzięki temu że moja ostatnia np. bitwa (o Spartę) trwała 35 minut, mogłem spokojnie planować ruchy, a nie klikać i klikać jak szalony. No i bez flankowania zapominamy o jakimkolwiek zwycięstwie. No może Pyrrusowym...
Do dyskusji na temat nowej minikampanii o przygodach Cezara zapraszam do tego tematu.
viewtopic.php?f=471&t=14560
Mody w różnych językach tak mają, jest to błąd gry już od Empire. Wyjścia są dwa, UPC project, który to naprawia, ale dla DeI chyba go nie ma i zwykła zmiana języka na angielski. Inaczej niestety się nie da.
Hmm... a u mnie DEI działa? No chyba że nie zauważyłem, że gdzieś nie ma napisów...
Hiya - just got confirmation that someone is now working on the guide (o polityce wewnętrznej) and should be out for public consumption late January! - Trish CA
NIe sądzicie, że coś będą z tym mieszać, skoro poradnik zamierzają wydać dopiero pod koniec stycznia?
Dla mnie to oznacza tylko jedno - wszelkie patche wpływające na kampanię skończą się z końcem stycznia, inaczej po co by wydawali przewodnik przedwcześnie?Cytat:
Zamieszczone przez smooqu
Co do Baktrii - czy są zauważalne zmiany w mechanice gry poprawiające zachowanie AI itd, czy to jest tylko samo dodanie nowego kraju?
Dodali tylko nową frakcją jako grywalną. Osobiście nie spodziewam się większych zmian w kampanii. Ciekawi mnie tylko jak wiele osób naciągną na DLC z Cezarem w Galii za 15 EUR ?
Na Zachodzie pewnie sporo, w końcu to dla nich godzina pracy (albo i mniej). U nas gracze muszą zastanowić się trzy razy i poczekać na promocję. ;)
Dla nich to jak 15 zł :)Cytat:
Zamieszczone przez marko1805
Cytat:
Zamieszczone przez Bojaki
Dostajemy 3 grywalne frakcje. Jedna z nich będzie grywalna w kampanii Cezara (Nerwiowie obok Rzymu, Arwernów i Swebów), a wszytskie 3 (Nerwiowie, Bojowie i Galatowie) będą grywalni w głównej kampanii.
DLC:
[youtube:f7143436]http://www.youtube.com/watch?v=rpJTaaGA_P4[/youtube:f7143436]
Osobiście kupię... jak gra będzie dla mnie grywalna. Myślę że tego 12 wypuszczą też dużą łatkę wraz z DLC...
ps. Optymalizacja już na moim kompie wygląda wyśmienicie :)
ps2. Teraz jak to oglądam.... Masakra. Więcej głupiego gadania niż pokazywania gry. Oby nie było bubla...
A i tak oficjalne forum Total War płonie :)Cytat:
Zamieszczone przez Bojaki
Jak ktoś jest zainteresowany tym DLC ale nie chce przepłacać to polecam mu http://www.greenmangaming.com/s/pl/en/p ... -gaul-dlc/
12$ z voucherem GMG20-CV2W4-DSYBT, który jest dostepny dla każdego. ok. 36 zł to wg mnie całkiem akceptowalna cena.
Heh, w pierwszej chwili nie mogłem uwierzyć, ale odetchnąłem i jakoś poszło.Cytat:
Zamieszczone przez K A M 2150
Moder walczy z AI, cieszy się jak dziecko, że udało mu się wymusić w miarę poprawne zachowanie jednostek w tak prostym aspekcie....... tyko gdzie byli dewsi biorący za to pieniądze, gdy na 3 miesiące przed premierą gry napinka marketingowa o mało co nie rozwaliła systemu.
@Jantar
Można być minimalistą i cieszyć się, że byle co jest i tak najlepsze w segmencie, w którym poza byle czym nie ma nawet byle czego :) ale ilość godzin zmarnowanych bezproduktywnie przed kompem na byle czym czyni życie byle jakim 8-)
Ja lubię sobie wejść na facebookowy profil Total War. Czego by nie ogłaszali i co by nie wrzucali to i tak zaraz ktoś odpisuje coś w stylu: "CA, fix this goddamn game!" :DCytat:
Hmm a jak to zamówić zatem?Cytat:
Zakładasz konto -> Dodajesz dodatek do koszyka -> klikasz checkout (przekierowuje Cię to do zamówienia) -> znowu klikasz checkout -> dopiero teraz masz okienko gdzie wpisujesz voucher -> klikasz add voucher -> dalej wybierasz metody płatności jakie Cie interesują.
Można płacić paypalem jakby co.
Sporo banków pozwala też płacić po prostu kartą ;) Trzeba po prostu uzupełnić dane i od razu prześle pieniądze. Calośc może z 5 minut zajmuje od wybrania dlc do momentu aktywowania go na koncie STEAM ;)
Okej, dzięki za pomoc, trudno zaryzykowałem 38 zł. Zobaczymy co z tego wyjdzieCytat:
Zamieszczone przez badolf4
@K A M 2150 - nie ma po prostu kart ;) Są albo debetowe typu visa electron - ktorymi płacimy w sklepie podpisując rachunki, powiązane z usługami zakupów w sieci typu mTransfer (dla mBanku), gdzie autoryzacja zakupu polega na potwierdzeniu swoich danych przez zalogowanie się na konto.Cytat:
Zamieszczone przez K A M 2150
- Albo kredytowe (bezpodpisowe), gdzie na potrzeby zakupów w sieci podaje się jedynie numer karty ew. numer generowany elektronicznie.
Mógłbyś sprecyzować czy zwykłe karty debetowe są dopuszczane do zakupów przez Steam i jak to się odbywa?
Pewnie, że są, przecież zwykłą debetową taką jak visa electron możesz równie dobrze opłacić bilet lotniczy, jak i zakup w Steamie - potrzebujesz zazwyczaj tylko numeru karty i i tych trzech cyfr, które są z tyłu + czasem Twoje dane, no i musisz mieć ustawiony odpowiednio wysoki limit dla transakcji bezgotówkowych w internecie.
Nowa łatka i ważny wpis od twórców DeI :D
Cytat:
What's new in this version (0.5h):
Increased range at which units start to run and charge when attacking to be more true as what it happened in reality
Changed behavior of charge: now units in charge range will actually decrease speed to brace for impact; this change is valid only for disciplined units (Barbarians and the like will instead increase momentum)
Created individual behavior of Barbarian auxiliary troops to maintain speed and general stats of Barbarians but behave as disciplined units (if the faction is disciplined)
Reduced accuracy of Pila/Javelins (those thrown by melee weapons) at a longer range
These changes are nice touches that however make the difference in evidencing individual factions temperaments. They are also done in preparation for the new units and the new Auxiliary system, to better differentiate Mercenaries from Auxiliary troops.
A note on the updates:
This will be the last update for this version (0.5). Next version will be a large update and will include all new Hellenic Factions new units. We will be the most accurate possible and, differently from other mods, we will not just add units and that's it, we will make a difference between units being used directly and Mercenary (because for example Thracians in the Carthage faction retain the method of fighting of Carthaginians, and fought disciplined). These things are what will really make the difference in realism between DeI and other overhauls.
The next version will also include an AOR system, small adjustments to Roman armies to differentiate better from Polybian, Marian and Imperial (although the real and vast changes - especially in Auxilia - will come when we will work on Rome itself) and many other things.
So, as you can imagine, the update will require some time. In this lapse continue to post feedback, bug reports etc. so we will resolve all issues (if any) with the new version.
Co sądzicie o moim filmiku, to końcówka mojego ataku na Ateny, dałem do niego stosowną muzykę :D
Nie chcę być niemiły ale ten temat to "Dyskusja ogólna o grze Total War:Rome II" i o ile jeszcze rozumiem, że można napomknąć o 1-2 modach tu i ówdzie to już zamieszczanie info o nowych patchach to dla mnie jakaś egzotyka skoro "oficjalna" wersja gry dostała osobny temat by był porządek. Piszę też bo coraz mniej i mniej widzę ten temat jako miejsce do porozmawiania o samej grze (vanilla).
Pozdrawiam
masakra , gorszego shitu dawno nie widziałem :lol:Cytat:
Zamieszczone przez pawelk198604
Wiem że to shit :DCytat:
Zamieszczone przez Scooter
Mój komputer ma problem z jednoczesnym uruchomieniem TW oraz FRAPSA, poza tym to mój pierwszy filmik z TW.
Jeśli ma się problem z poprawnym stworzeniem filmiku nie powinno się go publikować :) zwłaszcza z taką ścieżką dźwiękową :O
Aha jeszcze taka kwestia, a mianowicie, klucz do aktywacji na steam dostaje w dniu premiery na poczte mam racje?Cytat:
Cytat:
Zamieszczone przez Sanvone
Bo traktuje ten mod z większym szacunkiem niz oficjalne patche :D Chociażby przez fakt, że Selea naprawił bug z formacjami, który CA nie może od początku premiery naprawić i po licznych skargach zostało to po prostu przez twórców wyłączone z powodu braku pomysłów jak to poprawić, a tu patrz, jakiś modder za darmo i w wolnym czasie to naprawia ;)
Dlatego bardziej czekam na to co ten mod przyniesie niż ja jakieś mini dodatki w stylu Cezara w Galii ;)
A tutaj mega info do wersji 0.6, na która przyjdzie nam sporo czekać, jednak warto ;)
Twórcy kierują się realizmem, dlatego tym bardziej czekam, a nie na jakieś Radiousy gdzie wszyscy dostają wszystko i to z większa fantazją niż wojska Xerxesa w filmie 300 ;PCytat:
A note on the update (v0.6):
More than 100 new units are coming (in total, from completely new ones to duplicates of vanilla made differently for the factions they have to work in to mercenaries) for Hellenic factions, of which 69 will be COMPLETELY new.
You will have fun I'm sure. After we will have done the Hellenic Factions we will go to Barbarian, Eastern and finally Rome.
K A M 2150 o jakim bugu z formacjami mówisz?
Zna ktoś dobry program do nagrywania filmików z gier, chodzi mi o to że chciałbym nagrać swoje zwycięstwa w Rome2. Mam frapsa ale on strasznie zamula komputer, poza tym te pliki są strasznie duże.
Odpuść sobie. Zaśmiecasz yt i robisz z siebie klauna w tym momencie.
I to nie temat do takich pytań i publikowania swoich filmów.
@badolf4
Myślę, że masz rację. Nigdy nie kupowałem pre-orderów w GMG :)