Cytat:
Co jest zabawnego w obowiązkowych wyborach? Po prostu u nas frekwencja wyborcza jest śmiesznie niska i trzeba to zwalczać.
Po pierwsze to, że frekwencja jest niska zawdzięczamy naszym politykom i partiom rządzącym- w kwestiach zasadniczych niczym się nie różnią, zwykły człowiek wie najlepiej że głosowanie i wybieranie między świnią w niebieskim czy świnią w czarnym garniturze nic nie zmieni, nadal będzie rządzić świnia.
Po drugie przymusowych wyborów nie było nawet za komuny. Krótko- chcesz totalitaryzmu.
Cytat:
1. Długu? Zrezygnujmy z zasiłków poza zaznaczonym przeze mnie tym rocznym, nic nie przyznajmy bezrobotnym, rozwiążmy KRUS, etc. słowem - zredukujmy rolę państwa tylko i wyłącznie do wspierania gospodarki i utrzymywania małej, ale jakiejś, armii. Z tak zwanego "socjalu" wystarczy państwowa edukacja i semipaństwowa służba zdrowia. I po takich cięciach na pewno się pieniądze znajdą.
Jak to- zlikwidować socjal dla Polaków ale nie oddać im pieniędzy, które na to płacili w podatkach tylko dać ciapatym imigrantom? Chcesz rewolucji? Bo jak takie coś zrobią, ostrzę kosę i idę na Warszawę.
Cytat:
Jest taka możliwość. Choć i tak tzw. "trudnych obywateli" powinno się deportować. Nie jestem nacjonalistą ale to, co mnie drażni, to właśnie pasożytnictwo i burdy, bez względu na to, z kim mam do czynienia.
No to się zdecyduj czy chcesz zasiłków czy walki z pasożytnictwem bo to zasiłkami tworzy się pasożytnictwo.
Cytat:
Tu chodzi o podstawy. Niech ten człeczyna ma przynajmniej podstawową wiedzę. Od tego mamy państwowe szkoły i te prywatne, by braki w wykształceniu niwelować. Chodzi o to, by taki nowy obywatel był coś wart na rynku pracy, a nie emanował ignorancją.
A nie wystarczyłoby przyjmować tylko takich z gotowym już wykształceniem np. wyższym? Po co nam przygłupy bez wykształcenia i doświadczenia zawodowego, wystarczą nam miejscowe drechy. Przykład rozrób we Francji jak chcieli ciapatym uciąc zasiłki i zmusić tym do pracy niczego Cię nie nauczył czy tych zajść nie pamiętasz?
Cytat:
Na pewno znajdą się tacy, co mimo wszystko nie będą chcieli pracować. Ten próg 3 lat to i tak bardzo łagodna propozycja. Zajac
To skrót myślowy - nadajmy prawa wyborcze, czyli nadajmy obywatelstwo.
Na darmowy socjal + obywatelstwo wielu będzie chętnych. Ciekawe jak potem wlepisz deport takiemu leniowi po skończeniu 3 lat leżenia na zasiłku, któremu wcześniej dałeś obywatelstwo. Gdzie go deportujesz skoro będzie obywatelem Polskim? To już szczyt paranoi.
Generalnie z Twoich wypowiedzi wnioskuję, że Jesteś albo młody i naiwny z głową pełną pomysłów na zbawianie świata albo równie młody i naiwny ale wiedzę czerpiesz od osób związanych z byłym systemem komunistycznym.