Ja sobie pograłem trochę znalazłem parę plusów ale dużo więcej minusów i już w to nie gram (Attyla). Ponarzekałem trochę i koniec. Proste i normalne podejście które daje Ci chyba odpowiedz na pytanie gdzie "zniknął hejt" (szkoda na niego czasu, skoro nie będę w to grać). Choć w moim przypadku była to krytyka bo plusy też podaje.
Standardem obecnie (od zawsze) jest to że filmiki są podrasowane (mocno bardzo) i wyreżyserowane, a tu wygląda to po prostu słabo. Innym standardem jest wypuszczanie gier w becie jako gotowy produkt (terminy) i dopiero późniejsze łatanie go gdy się sprzeda (aby zachęcić do zakupu DLC). Bo jak by się słabo sprzedało to szkoda czasu i pieniędzy na naprawę bubla.
W romku chyba dalej słabo idzie z psami. Po spuszczeniu ich ze smyczy nie bardzo jest jak je zaatakować. Trzeba ustawić coś na ich drodze aby biernie rozpoczęła się walka. Tylko dwie jednostki psy i słonie a już są problemy, a tu będzie tego pełno + magia (która nie wyglądała źle) i latadła.
Na filmiku "jazda" ma 5 rodzaje wierzchowców: wilki, pająki, dziki, konie i gryfy. Z tego co było widać konie korzystały z animacji od gryfów przez co fajnie skakały we wrogie oddziały, tak mi się wydaje. Dodać jeszcze podział na ciężkość i modyfikatory terenu. To będzie strasznie dużo roboty i będzie kosztować.
Ten filmik trochę mnie nie pokoi o zabezpieczenie tyłów przed latającą hałastrą.