Nikt chyba o tym nie wspomniał, ale mnie jako historyka razi trochę, że nie ma za bardzo odwzorcowania rzymskich limes.... Wiem, że już nie ma stałych fortów czy wież obserwacyjnych, ale coś tam mogli się bardziej postarać.
Wersja do druku
Nikt chyba o tym nie wspomniał, ale mnie jako historyka razi trochę, że nie ma za bardzo odwzorcowania rzymskich limes.... Wiem, że już nie ma stałych fortów czy wież obserwacyjnych, ale coś tam mogli się bardziej postarać.
Czy jest jakakolwiek możliwość przeniesienia swojej stolicy? Np. posiadam wszystkie prowincje w regionie Frisia i chciałbym przenieś stolicę do głównego miasta regionu - Tilifurdum... Nie znalazłem takowej opcji (może nie ma?)...
Miałem wczoraj dziwną sytuację po której osłabł mój entuzjazm co do nowego okna dyplomacji(a raczej uznałem ,że wymaga priorytetowej poprawy).
Otóż od wielu tur jestem w stanie wojny z Jutami i Gotami.Po podboju ich stolic przenieśli się do Brytanii.Ja w tym czasie Podbijałem Rzymską część Gali.
Ponieważ zarówno Goci jak i Jutowie byli z nim również w stanie wojny relacje zaczęły się poprawiać.Niby na razie wszystko dobrze,ale jak chciałem zaproponować im rozejm sytuacja się skomplikowała.Jutowie relacje 14(neutrale),Goci(81 bardo przyjaźni).http://steamcommunity.com/sharedfile.../?id=395666184,http://cloud-4.steamusercontent.com/...7A5F352D71E9F/.
Jak widać wódz Jutów ma więcej cech negatywnych i niższe relacje a mimo to jest gotowy za opłatą podpisać pokój.Wódz Gotów zaś z tylko dwiema cechami nawet za znaczny datek nie chce skończyć wojny.Poziom kampanii trudny.
Przy okazji od kiedy państwo jest uważane za imperium(w oknie dyplomacji jest, np. nienawidzi imperiów)?
AI w dyplomacji jest tak samo skopane jak w romku. Często pomimo dobrych relacji i obustronnych potencjalnych korzyści nie zgadza się na żadne umowy, a czasem bez powodu zgadza się na sojusze obronne i militarne, dorzucając do tego spore ilości gotówki.
Od czasów Empire TW jest to awykonalne.
a liczyłem, że to wprowadzili (brakowało mi tego od zawsze), tylko jakoś nie mogę tego znaleźć... a tu widzę jednak lipa... szkoda...
Może to głupio zabrzmi, ale brakuje mi nacji na wyspach. Bo to zazwyczaj nimi (osłona wodą) testuje kampanie w nowych TW, a tu niema.
@UP
Zagraj Getami. Można powiedzieć, że są oddzieleni wodą od reszty świata, bo droga lądowa jest dosyć uciążliwa, odległość spora, a przez 3 pory roku utrzymuje się tam śnieg więc, zanim wróg dojdzie do twojej stolicy to straci sporo ludzi z wyczerpania i zdążysz przygotować obronę miasta, które przy okazji jest stolicą prowincji więc bez problemu obronisz się przed każdym atakiem.
Edit.
Poza tym, zawsze możesz zagrać jakimikolwiek barbarzyńcami i w trybie hordy popłynąć na jakąś wyspę i się na niej osiedlić ;p pamiętam, że w BI się tak bawiłem.
Skoro jasne to zamykam.
Wie ktoś może czy już naprawili samouczek?
PS: Oczywiście miłość do total-warów przeważyła i zamiast czekać kilka miesięcy postanowiłem nabyć Attylę już dziś :P