http://wiadomosci.onet.pl/swiat/ksiadz- ... omosc.html
Wersja do druku
Co to za organizacja, która pragnie ZALEGALIZOWANIA pedofilii ? :shock: Ten świat naprawdę upada..
Niech się kompromitują ;) KK się rozsypie jak domek z kart na przestrzeni tego stulecia. Nauka jest coraz bliżej definitywnemu zaprzeczeniu bajek o cudownym stworzeniu świata i życia.
Cytat:
Zamieszczone przez glaca
Polecam film "Deliver Us from Evil"Cytat:
Zamieszczone przez Artur
Bardzo dobrze ujęty temat pedofilii wśród duchownych... szokujący film ale kolejny raz potwierdzający prawdę, że "ryba psuje się od głowy" :(
Obejrzę na pewno :) ja za to polecam "Obóz Jezusa". Normalnie mózg wysiada. To co wyrabia się tam z tymi dzieciakami jest gwałtem tylko psychicznym.
Nie jestem katolikiem, ale twoja wiara w naukę mnie napawa...hmmm...podziwem? Wszystko potrafi wyjaśnić? Dobre, potraktuję to jako przejaw przekory by wzniecić dyskurs, ale ja wysiadam, mi wystarczy że w moim wyuczonym zawodzie co rusz nauka spotyka problemy, które zadają kłam temu co się kiedyś uczyłem hehe...Dlatego podchodziłbym z dystansem do tego, co ludzie potrafią wyjaśnić...Im więcej "wyjaśniają" tym więcej pytań się pojawia...Cytat:
Zamieszczone przez Witia
Nie znam Cię od strony ironisty więc zakładam że mówisz na poważnie ;)Cytat:
Nie jestem katolikiem, ale twoja wiara w naukę mnie napawa...hmmm...podziwem? Wszystko potrafi wyjaśnić? Dobre, potraktuję to jako przejaw przekory by wzniecić dyskurs, ale ja wysiadam, mi wystarczy że w moim wyuczonym zawodzie co rusz nauka spotyka problemy, które zadają kłam temu co się kiedyś uczyłem hehe...Dlatego podchodziłbym z dystansem do tego, co ludzie potrafią wyjaśnić...Im więcej "wyjaśniają" tym więcej pytań się pojawia...
Odpowiedź będzie prosta. Sięgnij do swojej wiedzy historycznej i spojrzyj ogólnie na stan wiedzy 3000 lat temu, 1000 lat temu, 100 lat temu, 20 lat temu i teraz.
Wnioski nasuną się same.
Błędne jest też twierdzenie, że pojawia się coraz więcej pytań. Pytań jest coraz mniej, a w Szwajcarii na przestrzeni najbliższych lat może jak raz uda się obalić mit o cudownym stworzeniu świata.
Cytat:
a w Szwajcarii na przestrzeni najbliższych lat może jak raz uda się obalić mit o cudownym stworzeniu świata.
Jakimże to sposobem w Cernie to zrobią?
A czemu się mnie pytasz ? Nie zauważyłeś pytającego charakteru zdania które cytowałeś ?
Tak jak przed chrześcijaństwem wierzyli, że Bogowie siedzą sobie na górze Olimp i stamtąd rządzą. W dzisiejszych czasach jest taki bajer nie możliwy, bo by weszli na tą górę a tu ........ nic. Dlatego teraz jest wciśnięty kit, że Bóg ze świętymi siedzi sobie w niebie. Jak powstawało chrześcijaństwo to nie wiedzieli co jest w niebie i taką bajkę wymyślili. Dziwię się, że ludzie jeszcze w to wierzą.Cytat:
Odpowiedź będzie prosta. Sięgnij do swojej wiedzy historycznej i spojrzyj ogólnie na stan wiedzy 3000 lat temu, 1000 lat temu, 100 lat temu, 20 lat temu i teraz.
Wnioski nasuną się same.