Re: Shogun 2: Total War - DYSKUSJE OGÓLNE
Cytat:
Zamieszczone przez King Louise Assurbanipal
Cytat:
Zamieszczone przez Salvo
Mimo to rację ma Voitek, na przyszłość proszę uważać z pochopnym zakładaniem nowych tematów.
Najlepiej poscalaj każdy temat w jeden, tak zeby wszyscy użytkownicy musieli przeglądać 30 stron by znaleźć konkretne informacje. ;)
I mam prośbę - odklej temat o wymaganiach sprzetowych bo premiera się zbliża i można o tym podyskutować.
Nadal uważam że voitek nie ma racji, ponieważ zmiana tytułu serii (odwrócenie jest zmianą) jest informacją o której powinien pojawić się nawet news. CA napisali o tym osobny news na blogu tw.com.
Jako modzi powinniście zmienić nazwę subforum z S:TW2 na TW:S2 oraz tego tematu... Nie powinni Wam o takich rzeczach użytkownicy przypominać. Teraz ta informacja znajduje się na 20 stronie, a nazwa subforum jest błędna, więc w jaki sposob mają sie o tym użytkownicy dowiedzieć?
P.S. Jako moderator nie powinieneś robić takich byków, czyli pisać 2 postów pod rzad, a je edytowac. :)
Idąc dalej proponuję zamknąć temat dyskusje ogólne i utworzyć 30 apropo każdego zagadnienia.
Daj spokój KLA. Już nie mówię o tym, że tworzysz tematy typu dyskusje ogólne, screeny itp. po czym odzywasz się w nich raz na miesiąc.
A post pod postem błędem nie jest, bo zawiera różne informacje, w sporym odstepie czasowym.
Dalej kłócić się nie zamierzam, każdy następny post na temat połączenia Twojego tematu z dyskujsjami ogólnymi będzie traktowany jako offtop. Chcesz to walcz o to w dziale Forum Totalwar.org.pl ;)
Ja mam do was takie pytanie z innej beczki. Wolelibyście by Total War odszedł od steama i wypuścił Shoguna2 tak jak stare gry czy lubicie steama i podobało wam się współgranie Empire, Napoleona ze steamem? Ja lubię steama jeszcze mnie nigdy nie zawiódł, a prosty dostęp do listy znajomych jest świetny, no i też grupy.
http://www.totalwar.com/shogun2/videos/3240
Cos co wszystkich zainteresuje-oblezenie zamku!
Szkoda tylko ze malo pokazano wojska z bliska-malo kiedy jest zblizenie(troche to wkurza)...I jedno mnie przerazilo-co to za "magiczne balony" przy dajmio :shock: :evil:
Swietne! Niewazne czy AI bedzie dobra czy do dupy, bede w to gral dla samych widokow :D
Jakieś cienkie te mury w tych zamkach. A animacja wspinania po murach (wtf?) widać, że nie ustępuje zarzucaniom lin z Empire. Jednak jednostki jako oddział poruszają sie jakby bardziej naturalnie.
Pamietaj, ze fortece i oblezenia w Japonii to nie to samo co u nas :P
Normalny gracz by sobie o wiele lepiej poradził, a ci musieli cymbałów udawać :roll:
Pozatym niezłe, ale mogliby się bardziej postarać.
Cytat:
Zamieszczone przez Memnon[pl
]
I jedno mnie przerazilo-co to za "magiczne balony" przy dajmio :shock: :evil:
Nie ma w tym nic przerażającego, raczej wypada się cieszyć z historycznej dokładności - te "balony" to tzw. horo, czyli oznaka szczególnej pozycji samuraja (nosili je np. najbardziej zaufani ludzie Nobunagi, którzy stanowili swego rodzaju gwardię).
W sumie to napinająca się cięciwa była już w Empire (u Indian). Ale fakt, że tutaj styl napinania jest bardziej japoński (chyba).
Edit: Pomyliło mi się, tylko strzały były.
A ja nadal widzę sam plastik: plastikowe mury, plastikowe jednostki, plastikowy gracz i plastikowy ten który miał błaznować i wychwalać grę jako osoba 3 nie związana z grą, z tych 3 sekund jakie pokazali walki wojowników widzę że walka też jest plastikowa. Na dodatek jeszcze znowu ten durny zasięg jednostek który sprawia że łucznicy nie potrafią normalnie strzelać. Od początku było widać że koleś ma nakazane co może pokazać a co nie więc zdziwiłem się jak pokazał te plastikowe jednostki wchodzące po murach i walkę z bliska mimo iż tylko kilka sekund. Jeżeli ten kolo grał na serio to nic dziwnego że AI zawsze jest tępe w końcu nie stworzą AI którego nie będą mogli pokonać. Gdybym nie zauważył że grający specjalnie się podłożył martwiłbym się że jednostki mają skopane morale i AI jest dopakowane no ale przecież widać że grający specjalnie poruszał co chwilę jednostki żeby przegrać.
Uważałem TW za moją ulubioną serię a teraz widzę że tak naprawdę to podoba mi się tylko Rome i Medievall II (w poprzednie gry nie grałem) a więc właściwie jedna gra tylko porządnie ulepszona w Medku II czyli jest to coś w stylu chwilowej wielkiej piosenkarki która nagra jedną super piosenkę która przypadnie nam do gustu a później przychodzi rozczarowanie kiedy okazuje się że po prostu jednorazowo wybiła się ponad własne zdolności a reszta jej piosenek to średniaki.