Re: NAPOLEON TOTAL WAR - dyskusje ogólne
Cytat:
Zamieszczone przez tomii7
Podsumowując, średni poziom jest bardzo łatwy, jesli umiejetnie pożanglujemy dyplomacją, na poczatku wydawalo mi sie ze panuje straszny chaos, ze atakują ze wszystkich stron i nie ma gdzie rąk włożyc. Tak nie jest. kończe średni zaczne VH - i sie zobaczy ;)
Polecam zdecydowanie grę na na poziomie very hard - jest sporo różnica pomiędzy poziomem najwyższym i prawie najwyższym, oczywiście na plus. Właśnie rozegrałem tak bitwę z SI i przegrałem, następnie spróbowałem rozegrać dokładnie tę samą bitwę z żywym przeciwnikiem i... niestety również przegrałem, ale broniłem się zdecydowanie dłużej! W porównaniu do Medievala jest spor lepiej, przeciwnik myśli - stara się okrążać nasze szeregi, tak na mapie strategicznej jak i taktycznej, jeżeli odrobinę odsłonimy artylerię - nie przepuści nadarzającej się okazji i zniszczy ją.
http://www.youtube.com/watch?v=o06fUJSw3mQ
Napoleon Total War intro.
Chciałem sobie wstawić do podpisu słowa Napoleona z tego intra. Mam jednak wątpliwości co do dwóch słówek, które zapisałem.
my enemies are many, my equals are none. in the shade of the olive trees they said Italy could never be conquered. In the land of pharaohs and kings they said Egypt could never be humbled. In the realm of forest and snow they said Russia could never be *tamed*. Now they say nothing. They fear me like a force of nature, a *dealer* and thunder and death. I say - I am Napoleon. I am Emperor.
Pomoże mi ktoś?
Kakashi, tamed z tego co sam słyszę, masz dobrze...jeśli rozumieć to jako poskromienie. Co do drugiego to nie mam pojęcia, ja tam słyszę 'like...' i coś dalej :P
Też mi się wydaje, że jest dobrze.
Inna sprawa, że te słowa słabo do Napoleon pasują moim skromnym zdaniem.
Dobra, dzięki. Myślę, że tyle starczy mi narazie ;)
Cytat:
Zamieszczone przez jozi02
Też mi się wydaje, że jest dobrze.
Inna sprawa, że te słowa słabo do Napoleon pasują moim skromnym zdaniem.
Może to nie odpowiedni temat na takie pytania, ale nie znam postaci Napoleona - dlaczego te słowa mogą nie pasować do Cesarza?
Bo te słowa wypowiedziane takim tonem jak w trailerze pokazują raczej Hitlera niż Napoleona :P
Może mi ktoś powiedzieć kiedy jednostki uciekające wracają na pole bitwy? Czasami jest tak, że jednostka zatrzyma się bez pomocy generała i wróci. Od czego to zależy?
Może dlatego, że pomijając hektolitry patosu, jakim ocieka tekst tego przemówienia, a także to - że jest zwyczajnie głupi, to trudno sobie wyobrazić Napoleona, zresztą - w ogóle jakiegokolwiek przywódcę mówiącego: "boją się mnie jak strasznego żywiołu, bo przynoszę śmierć i zniszczenie, bla bla bla", ponieważ jak sądzę Napoleon zarzekałby się raczej, że on: broni interesów swojego narodu, niesie europie cywilizację, postęp, a także (w tym wypadku - kodeks napoleona) prawo, w żadnym wypadu nie takie brzydkie rzeczy jak śmierć, zniszczenie, lub wojnę. To przemówienie nadaje się tylko do gry komputerowej, albo... forum internetowego:D
Cytat:
Zamieszczone przez Chlebak
Bo te słowa wypowiedziane takim tonem jak w trailerze pokazują raczej Hitlera niż Napoleona :P
Akurat to mnie nie dziwi, ba - napoleon raczej tylko nam Polakom się dobrze kojarzy jako sojusznik, a także nadzieja na odzyskanie niepodległości, całej reszcie świata prawdopodobnie kojarzy się zgoła inaczej, ponieważ być to człowiek, który doszedłdo władzy w wyniku zamachu stanu, a następnie podbił pół Europy. Planował nawet inwazję na Wielką Brytanię, no i za jego sprawą - spłonęła Moskwa.
Pomijając to co wcześniej napisane, to wątpię by Napoleon się chlubił tym, że boją się go jak śmierci. Wbrew pozorom cesarz uważał wojnę za tragedię.
Cytat:
ponieważ być to człowiek, który doszedłdo władzy w wyniku zamachu stanu, a następnie podbił pół Europy. Planował nawet inwazję na Wielką Brytanię, no i za jego sprawą - spłonęła Moskwa.
To też tak nie do końca. Bo trzeba zwrócić uwagę, że praktycznie każda wojna była zapoczątkowana/sprowokowana przez jego przeciwników.
No i Moskwę sami Rosjanie spalili :)
Cytat:
Zamieszczone przez jozi02
To też tak nie do końca. Bo trzeba zwrócić uwagę, że praktycznie każda wojna była zapoczątkowana/sprowokowana przez jego przeciwników.
No i Moskwę sami Rosjanie spalili :)
Cóż, to że inne państwa napadły na Francję nie zmienia wcale faktu, że Napoleon skopał im tyłki, co daje ich mieszkańcom powód do tego aby Napoleona nie lubić:) I owszem Moskwę spalili Rosjanie, ale po to aby wykurzyć z niej Napoleona.