Myślicie że jest szansa na DLC? Mam parę pomysłów.
Wersja do druku
Myślicie że jest szansa na DLC? Mam parę pomysłów.
Nie dadzą już nam DLC, chociaż teoretycznie zrobili już dla każdego regionu świata tylko nie dla nas :(
Głupio zrobili. Sama Turcja i Indie dostały tyle samo jednostek co cała Europa. DLC wschodu to tylko jednostki tureckie i indyjskie. Mocno przypakowali Turków, a w tej epoce się wcale nie liczyli. Francja po DLC ma 2 jednostki więcej a była to w rzeczywistości najbardziej rozbudowana nacja jeśli chodzi o różnorodność. Z kolei DLC dla Ameryki to też przesada. Wpakowali po 7 jednostek dla USA i Brytanii. Mogli rozbudować w podobny sposób Francję i Hiszpanię które w owym czasie też w Ameryce mieli wiele do powiedzenia. bardzo nierównomiernie to rozłożyli. Powinni dać coś dla Europy.
Gra zaczyna się w 1700 roku a jedynym skinem z początku XVIII wieku są holenderscy Blue Guards.
Hej a może by tak podpowiedzieć ekipie TW że warto by wypuścić jesze kolejne DLC dla RON-u, Szwecji i Rosji (z przewagą tej pierwszej nacji:)) pod nazwą np. Wielkiej Wojny Północnej.
Przecież każde DLC to dodatkowe pieniądze dla firmy, a nie wieżę że nie chcieliby zarabiać:)
To właśnie jest pomysł jaki wymyśliliśmy pół roku temu, jednak nie przedsatwiliśmy propozycji CA.
za tydzień opracuję petycję DLC - początek XVIII wieku, nie tylko wojna północna i wyślemy CA. :)
Zyska na tym RoN, Rosja, Szwecja, Francja które są ubogie. Pamietajmy o Francuzach z wojny o sukcesję hiszpańską. jest szansa by wzbogacić ich roster o np. Mousquetaires de La Garde i słynne białe liniówki.
Nie za tydzień tylko JUŻ:)
Z tygodnia zrobią się dwa, potem miesiąc rok a czas działa na naszą niekorzyść bo gra się starzeje.
Trzeba by napisać że jest to oczekiwanie setek potencjalnych graczy:)
Super by było gdyby dołączyli do tego gracze ze Szwecji czy Rosji.
Jeśli chodzi o jednostki to nie przesadzałbym z tymi dodatkowymi dla Francji i tak mają ich najwięcej, a DLC wydawano w pakietach po 12 jednostek.
Uważam że najlepsze rozwiązanie to :
- 6 jednostek dla RON-u (z przyczyn oczywistych)
- 4 jednostki dla Szwecji - bo ta nacja też wypada blado
- 2 jednostki dla Rosji.
PS. Przy całej inteligencji twórców serii TW fajni by było gdyby te jednostki dla RON-u nie wyglądały jak chłopi krasnale z widłami (wzór MTW2). Śmiało mozna by zaproponować posiłkowe jednoski saksońskie.
Może lepiej byłoby załozyć osobny wątek, bo tu chyba nikt już nie zagląda.
Dziwi mnie fakt że nie ma zainteresowania tego typu akcją!!!
Czyzby forum umierało........
Nie ,forum nie umiera, za to po prostu albo niewielu ma coś jeszcze więcej do dodania na ten temat, albo nie ma ochoty się mieszać, wiedząc że grupa maniaków zrobi swoje, albo( tak jak w moim przypadku) mają kompletnie gdzieś jakieś nowe DLC z nowymi jednostkami, bo i po co. Ten okres nie był raczej dla Rzeczypospolitej ciekawy ( pomijając rozbiory ) i ludzie raczej nie mają ochoty wydawać kasy na coś nieciekawego, na "nowe jednostki"...nowych granadierów krakowsko - częstochowskich czy fizylierów podhalańskich...Gdyby była kampania " Koniec Polski? " czy coś, to może i byłoby zainteresowanie, ale pare nowych jednostek... kogo to obchodzi?
Nie mogę na zawołanie bo nie mam źródeł na właściwym kompie, a lipy odwalał nie będę, bo wtedy nikt nie posłucha.Cytat:
Zamieszczone przez coolvon
Francja ma najwięcej jednostek? To chyba graliśmy w inne gry. Brytania, Austria, USA, Prusy, Rosja mają więcej jednostek od Francji. Francja ponadto ubogą kawalerię. połowa jej rosteru jest niehistoryczne - jacyś 96th Rifles wtf? Czy ułani napoleońscy w butach kirasjerów. Oprócz gwardii szwajcarskiej i grenadierów z Ameryki Specjalnej nie mają żadnych specyfików. Brytania u USA dostały po 7 jednostek w DLC a Francja tylko 1. Gdzie kawaleria gwardii, których francja miała najwięcej w Europie? Gdzie słynni Gardes Francaises i Mousqetaires de la Garde?
Poza tym nie dadzą DLC dla Szwecji, Rosji i PLC, bo to za mało graczy. francuskich jest znacnzie więcej i jak ich w to włączymy szanse większe.
A gdzie konkrety? :P 6 jednostek tu, a 2 tu... co w związku z tym? jakie masz na myśli jednostki?
Szwecja miała chyba najmniej zróżnicowany roster w Europie. Z kolei Rosja jednostek miała wiele. Myślę że dla Rosji trzeba dać więcej niż Szwecji by jakoś odzwierciedlało to położenie w tamtym czasie. Szwedom można dać pułk gwardii muszkieterów, trabantów, bombardierów i tyle to max. Dla Rosji to dać bombardierów (to co jest w podstawce to kicha), grenadierów konnych, pułk grenadierów gwardii, przede wszytkim pikinierów (nie w otoczne Vanilli lecz w tricornach i zielonych mundurach) - dziwi mnie że Rosja nie ma pikinierów wcale, a to ona z nich słynęła na pocz. XVIII wieku. Można jeszcze coś dodać ale spać mi się chce. :)
Polska ma największe możlwości - Kozacy, pancerni, Gwardia Piesza Koronna itp.
Od bardzo dawna i w różnych tematach pisałem, że RON powinien być wyposażony w posiłkowe jednostki saksońskie z uwagi na unię personalną Fryderyka Augusta.
Dlatego dobrze by wyglądało żeby można było werbować (podobnie jak Francja wojska zaciężne itp.) np.:
- 6 oddziałów sakiej piechoty liniowej,
- 2 lub 3 oddziały saskich grenadierów,
- 3 lub 4 oddziały saskich kirasjerów.
Pozostałe typy jednostek można dyskutować.
Natomiast jeśli chodzi o jednostki francuskie to znakomity i bardzo prosty w instalacji jedt mod ornamentum, dlatego pisałem że ta nacja może zostać pominieta w DLC.