Zwolnij niepotrzebne wojsko. W niezagrożonych miastach trzymaj tylko chłopów.Cytat:
Zamieszczone przez Tizo
Wersja do druku
Zwolnij niepotrzebne wojsko. W niezagrożonych miastach trzymaj tylko chłopów.Cytat:
Zamieszczone przez Tizo
ja w takich sytuacjach w każdej edycji Total War po prostu "pozwalam sobie" - niech walczą, niech giną, niech zdobywają, ale nie produkuję już nowego wojska.
Oczywiście w miastach trzymam minimalną ilość wojska, byleby się nie buntowali (w Romku czasem trzeba dać się im zbuntować).
Znazałem inny sposób. W mieście nie zostawiam żadnego wojska. Następnie ustalam jak największy podatek. Czekam parę tur aż buntownicy przejmą osadę, potem ja zajmuję ją znowu, wybijam ludność. i NIe dość że osada jest mniej zaludniona przez co mniej płaci na utrzymania wojsk to jeszcze zdobywam złotko
Sorki za głupie pytanie, ale niemal każda jednostka ma jakąś tam premię szarży. Jak się wykonuje szarżę w Rome i BI? W Medku o ile słyszałem klika się dwukrotnie na przeciwniku, a tutaj?
Tak samo.Cytat:
Zamieszczone przez konieczko
Dzięki. :) No proszę, zawsze można nauczyć się czegoś nowego. :lol:
możliwe że gdzieś na forum jest odpowiedż na moje pytanie ale nie moge jej znależć. na yuotube widziałem że w dodatku SPQR w jednym oddziale jest 160 legionistów. u mnie tylko 63. dlaczego ? jak zwiększyć ilośc żołnierzy?
pozdrawiam
Opcje->>Opcje Grafiki->>Opcje Zaawansowane->>Skala jednostek.
Jak się pomyliłem to niech mnie ktoś poprawi.
w ustawieniach kamery są wielkości jednostek ;)
W Medku tak, ale w Romku to jest w ustawieniach grafiki ;)Cytat:
Zamieszczone przez Pampalinex