Mam pytanie-gdzie jest III Krucjata ?
Wersja do druku
Mam pytanie-gdzie jest III Krucjata ?
a co Ty mnie sie pytasz? ja tylko wpisuje :P
III krucjata wylądowała w pustelni.
Co myślicie o takiej historyjce - multi aar przy każdej KO?
Co jakieś ważniejsze wydarzenie, każdy by opisywał, paroma zdaniami, może więcej, coś tam podkoloryzować itd.
Oczywiście w tych KO w których większość by zgodziła, brak czasu, brak umiejętności pisania, ale nawet z połową aktywnych graczy z KO powstawałby niezły AAR, w dodatku reszta miałaby pojęcie co się dzieje na danym KO, kto wygrywa, a kto dostaje baty ;d
Z nudów takie coś już piszemy w krucjacie :)
Swego czasu na starym forum raz była taka KO robiona ale upadła jak wiele wtedy z powodu przedłużających się mocno kolejek.
cytuję z V krucjaty
ostatnia linijka zrzuciła mnie z krzesła :lol:Cytat:
-Panie, pod antalyą rozbiła się flota pielgrzymów, obozują teraz wokół zamku.
-No nie, tego mi jeszcze brakowało, gorzej być nie mogło!
-Nie chce pana bardziej denerwować, ale pod Adaną również wylądowali.
-Cholerni pielgrzymi, wysłać ich do egiptu.
-Dobrze, ale przybył tu ich przywódca, uważany za błogosławionego.
-Dawać mi go tu
-Ta jest. WSZEDŁ!
-Witaj czcigodny panie! Przybywam z propozycją, mógłbym rzec nie do odrzucenia.
-A cóżto za propozycja której nie śmiałbym odrzucić?
-Chcemy dołączyć do waszej armii i razem bić tych greków przeklętych!
-Ha Ha Ha, tylko takiej hołoty mi tutaj brakowało. Wiesz z czego słynie Antiochia? Z najbardziej zdyscyplinowanej i najlepiej wyćwiczonej armii na świecie. Wasi ludzie wprowadzili by mi tylko zamęt w szeregach. Idźcie mi stąd pieruny. Moi ludzie wiedzą już gdzie mają was oddelegować. Za pare dni żadnego już tu nie będzie!
-Hmpf, zobaczymy jeszcze!
A idź mi w cholere. A tym razem kto to idzie? Może posłaniec od Guiota z bordeaux, dawno nie słyszałem od niego wieści.
-Książe, przynosze wieści z zamku Antalyi oraz wiadomośc od Króla Filipa. Pierwsza wiadomośc to taka że nasze wojska wykryły wrogą balistę w górach na północy, może zająć nasz fort, chociaż do fortecy raczej nie sięgnie.
-No świetnie, akurat gdy ci przeklęci pielgrzymi przybyli. Druga wiadomość?
-Król Filip melduje gotowość do ataku na cezareę.
-Tylko tyle?
-Była jeszcze druga część listu, chyba z pozdrowieniami czy coś, ale się urwała.
-A co z Guiotem z Bordeaux, żadni posłańcy nie dotarli?
-Ponoć dotarł jeden do Adany i ponoć spotkał się tam z tymi pielgrzymami i ponoć został tam na dłużej bo ponoć mają tam świetny bimber, teraz ponoć nie jest w stanie chodzić...
-Dobra dobra, mówisz dobry bimber mają?
-No ponoć
-A czy to są ci sami pielgrzymi co tutaj?
-Tak z tej samej floty
-NO TO DAWAĆ MI TAMTEGO JEŁOPA I POWIEDZIEĆ MU ŻE WSTĘPUJĄ DO ARMII, TYLKO NIECH MI 20 BARYŁEK BIMBRU ODSTĄPIĄ!
Nie sądziłem, że kogoś to rozśmieszy :P
w innych krajach też grają w KO? Był kiedyś jakiś turniej międzynarodowy w KO, typu Mistrzostwa Świata w Medievala II (ale nie bitwy)?
Tak, pamiętam jeszcze ze starego forum że CA coś w tym stylu organizowało razCytat:
Zamieszczone przez Matisek
Mam pytanie co do zasady o nie wykonywaniu ruchu armią pobitą, Co się dzieje w sytuacji , w której jedna armia (pobita) dołącza do armi która udziału w walce nie brała ( obie znajdują się obecnie w mieście) i zostanie to miasto/fort oblężone? Nie da się wydzielić wojsk które mają próbować się wyrwać, więc czy cała armia z "niepobitą" częścią ma zakaz ruchu, czy jak?