Re: Frakcje w TW:R2 - dyskusja (Preview frakcji nr 5- ARWERN
Ciężko zrozumieć Twojego posta, więc nie bardzo wiem, o co Ci chodzi? Zostały trzy sloty na grywalne frakcje, niektórzy (słusznie wg mnie) wolą Seleucydów, niż Germanów - co w tym złego, Rzym przez to będzie mniej dopracowany, a bitwy mniej dynamiczne? Wolałbyś, żeby dało się grać tylko Republiką Rzymską, bo gra nazywa się Rome? Nazwa jest trafna, bo gra skupia się na okresie wzrostu potęgi Rzymu i zdominowania świata śródziemnomorskiego przez niego, ale to nie znaczy, że inne frakcje mają być potraktowane po macoszemu. ;)
Mój post to oczywiście tylko moje zdanie, ale jak widać w ankietach nie tylko moje :P. Choćby nie wiem jak głupie to by było, wolałbym sobie zagrać Germanią jak Seleucydami, chociaż możliwe, że zagram tylko Rzymem i odłożę grę :). W Shogun też dałem radę tylko na 1 kampanię + 1 w RotS i 1 w FotS :).
Stary ale Galowie a Germanie dużo się różnić nie będą.... ci pierwsi bardziej rozwinięci i zapewne trochę cięższą piechotę będą mieli :P
Więc ja wole Seleucduków (Którymi i tak pewnie nie zagram) żeby nie było kolejnych barbarzyńców a nacja która stanowiła wtedy potęgę.
No Galowie ciężsi, więc Germianie, bardziej barbarzyńscy i bersekerscy :P. A jak nacja barbarzyńska, to najlepiej berserkerska, totalnie nastawiona na miażdżenie na pałę :).
Cytat:
Zamieszczone przez MichalKruk
Stary ale Galowie a Germanie dużo się różnić nie będą.... ci pierwsi bardziej rozwinięci i zapewne trochę cięższą piechotę będą mieli :P
Więc ja wole Seleucduków (Którymi i tak pewnie nie zagram) żeby nie było kolejnych barbarzyńców a nacja która stanowiła wtedy potęgę.
Żebyś się nie zdziwił. W jedynce różnica była diametralna. Gali się prawie nie używało w bitwach ze względu na brak jazdy i za drogich łuczników, za to Germanie mieli jedną z silniejszych jazd, strasznie silną piechotę, z atrybutem frighten nearby troops ale za to praktycznie bez pancerza. W każdym razie obiema frakcjami grało się trudno przeciwko wschodnim czy łuczniczym.
Szczerz watpie aby zabraklo tak Germanow jak i Seleucydow czy nawet Partii...pytanie tylko ktore z nich beda w podstawie a ktore trzeba bedzie dokupic w DLC.Jak juz CA pokazalo w Shogunie - jest bardzo "ambitne" w wydawaniu DLC.Przy Rome ma teraz dopiero prawdziwe pole do popisu-ilez tutaj dopiero mozna natworzyc DLC i z gry ktora bedzie w graniaach ok 120/180 zl wyciagnac dodatkowe 100 zl-ot tak z niczego...a to dodatkowe nacje...a to dodatkowe jednostki itp itd...
Te frakcje będą, ale niegrywalne. Chyba xD
Cytat:
Zamieszczone przez Memnon[pl
]Szczerz watpie aby zabraklo tak Germanow jak i Seleucydow czy nawet Partii...pytanie tylko ktore z nich beda w podstawie a ktore trzeba bedzie dokupic w DLC.
Także wątpię. Według mnie Partia powinna być w DLC (jako dodatkowa nacja w wersji kolekcjonerskiej), a Germanie, Seleucydzi i Ptolemeusze w grywalnych. Sam chętnie zaś zagrał bym sobie takimi Sarmatami, może po którymś DLC będzie to możliwe (lub x lat później jak komuś uda się w końcu dobrać do startpos).:mrgreen:
Przypomniał mi się kolejny argument za Seleucydami - flota wojenna, której będzie brakować Germanom. Gra będzie znacznie bardziej ciekawsza.
Ha! To się zdziwisz!
Idę o zakład, że barabarzyńcy będą mieli galery...