Re: Islam - religia "pokoju", czy "wojny"?
Toteż nie pisałem o zagranicznej turystyce, tylko o imigracji. Imigracji muzułmanów do Europy. Muzułmanie raczej nie są w Europie turystami. Gdyby byli, to wtedy oczywiście mogliby nosić się po swojemu.
Dżihad jako samodoskonalenie się jest tylko według sufiamu, który jest niszowym nurtem w islamie. We wszelkich innych interpretacjach Koranu dżihad jest rozumiany dosłownie jako wojna z niewiernymi, zabijanie niewiernych i zmuszanie ich do islamu.
Cytat:
Zamieszczone przez chochlik20
To jakbym pojechał nie wiem np - do Amazonki gdzie ludzie chodzą często goli, też miałbym się rozebrać? Chyba nie ponieważ czulibyśmy się skrępowani. Czy jak wyjeżdżamy do Egiptu, Maroka to czy ubieramy się tak jak tam chodzą? Nie nosimy się jakbyśmy byli u siebie. W krajach islamskich zakazane jest obnoszenie się z kobiecym ciałem a mimo to wiele turystek chodzi na wpół nago bo jak twierdzą jest upał. Czy Egipt nie stworzył plaż dla cudzoziemców by mogły się panie opalać w bikini? Więc Twoje przysłowie ni jak odnosi się do zagranicznego turysty.
Amerykanie twierdzili, że są w Iraku obozy Al-Kaidy, broni też nie znaleźli. Czemu więc nie pójdą za ciosem i nie zmiotą Korei i paru innych reżimów?
Część ludzi dokonuje formalnej apostazji i co z tego skoro wielu katolików uważa ich za coś gorszego. W Lublinie była nawet akcja jestem ateistą jestem człowiekiem, i nagle księżom się spodobała się ona bo nawoływała do ateizmu? Chcemy by nasz szanowano a nie potrafimy uszanować drugiego człowieka.
Koran zresztą jak Biblie wielokrotnie tłumaczono, wikipedia podaje nawet przykład, że dżihad nawoływał kiedyś do samodoskonalenia się a nie do świętej wojny. Pojęcia często zmieniają swe znaczenia przez wieki.
Chyba nigdy nie byles chociazby w jakims kraju Afryki Pl ;) Plaze dla zagranicznych turystow sa wlasnie dla nich i nie spotkasz na nich muzulmanow.Sa to obszary calkowicie zamkniete na terenach kurortow.Jezeli zachodnia kobieta chce zwiedzic np.Kair juz musi zalozyc stosowne ubranie i paradowanie w bikini odpada :!: W niektorych krajach arabskich prawo idzie dalej i jest nakaz zakrywania twarzy chusta przez cudzoziemki takze ;)
Co sie zas tyczy nakazu francuskiego rzadu to decyzja jest jak najbardziej prawidlowa i logiczna.Osobiscie nie chce rozmawiac z kims kogo nie widze ze o juz prozaicznym prowadzeniu auta nie wspomne a na ukrywaniu sie ekstremistow skonczywszy.Szczytem chamstwa muzulmanow jest wywieranie naciskow na rzady z wprowadzeniem prawa szariatu a wiec calkowicie niepodleglego sadownictwu danego kraju :!: Krotko mowiac jesli sie kozim synom cos nie podoba niechaj wracaja do swych pustynnych szalasow.Oczywiscie tego nie uczynia bo takiego wsparcia socjalnego,jak w Europie,nigdy u siebie nie dostana ;)
Jesli chcemy wyprzec pokojowo islam z Europy wystarczy obciac muzulmanom socjal i wyslac do roboty...daje rok a wiekszosc sie spakuje :lol:
Islam nie jest pokojowy. Więc Chrześcijanie też wobec nich nie powinni być pokojowi.
http://fakty.interia.pl/fakty-dnia/news ... ce,1868644
Muzułmanie (jak po raz kolejny widać) specjalizują się w obcinaniu głów. Za bele co.
Tak, tylko po raz kolejny w cytowanych przez Ciebie linkach w tym temacie zbrodnia nie była na tle religijnym. Podobne przypadki są też w Polsce, gdy np: dziewczyna odrzuci amory jakiegoś adoratora, a potem mamy gwałt z morderstwem. Przypominam, że w podanym przez Ciebie linku policja zgodnie z prawem szuka sprawców, a więc ich czyn co oczywiste nie był zgodny z religią.
Głowy lecą częsciej niż te gwałty z morderstwami.Broń ich dalej i miej nadzieję że nie przyjdą się kiedyś oświadczyć Tobie :-)
Cytat:
Zamieszczone przez jutrzenki
Islam nie jest pokojowy. Więc Chrześcijanie też wobec nich nie powinni być pokojowi.
Ja proponuję rozpocząć już krucjatę chętnym zapraszam. Własny oręż mile widziany. Na co dzień gwałty i rozboje. Oferta last minute :D
Nie bronię nikogo staram się spojrzeć na to z ich perspektywy a nie narzucanej nam przez środki masowego przekazu z politykami na czele. Bo tak właśnie patrzycie na ludzi wyznania muzułmańskiego, to tak jakby generalizuje, że każdy z nich tylko czeka by stworzyć republikę islamską. Ja bym powiedział, że islam zatoczył właśnie swoiste koło historii. Na początku chrześcijaństwo jak doszło do władzy też mocno tępiło inne wyznania, kultury, tak samo islam, musi się wyszumieć. Nie twierdzę, że polityka imigracyjna państw europejskich jest cacy. Ale na to już nie poradzimy nic, dawno trzeba było zaostrzyć przepisy w sprawie emigrantów i tyle. Tyle, że ten kij ma dwa końce, uderzy też w Polaków, którzy emigrują za pracą np. Wlk. Brytania ma na już dosyć.
To prawda, że imigranci mają wysoki socjal, ale nawet jak im się go im obetnie myślicie, że pójdą do pracy? Prędzej na ulice walczyć o swoje prawa. A próba wysłania ich z powrotem do swoich państw skończy się wielkim biadoleniem Organizacji Helsińskiej i innych broniących praw człowiek. Też nie podoba mi się pomysł z sądem opartym na szariacie, każdy obywatel danego państwa ma być sądzony przez jeden normalny sąd zgodnie z kodeksem karnym a nie opartym na prawie religijnym.
Przeszkadza Ci - Zajac, że nie widzisz kogoś jak z kimś gadasz, to jest wkurzające, ale jak zimą spotkasz kolegę opatulonego od stóp do głowy to nie porozmawiasz z nim? No właśnie skoro potrafili zrobić takie plaże dla turystów czemu nie można pozwolić chodzić muzułmankom w ich chustach? Jeśli chcą nie chodzą mi to ryba, zresztą kobieta sam bez mężczyzny u boku nie może porozmawiać z obcym facetem :) więc masz małe szanse by z jakąś pogadać. Każda kultura rządzi się swoimi prawami i należy je zaakceptować.
Nie każdy wyznawca islamu to potencjalny terrorysta, ale jeśli będziemy tak uważać to na pewno wielu zasili ich szeregi. Jeśli muzułmanie w niektórych kwestiach nie chcą się dostosować to muszą powrócić do własnego kraju. Tolerancja nawet dla mnie ma swoje granice, ale póki co jeździmy na ropie od nich musimy siedzieć cicho. Chyba, że ktoś wymyśli pomysł jak się uniezależnić (Europę) od ropy z Bliskiego Wschodu.
Cytat:
Zamieszczone przez Fumanchu
Głowy lecą częsciej niż te gwałty z morderstwami.Broń ich dalej i miej nadzieję że nie przyjdą się kiedyś oświadczyć Tobie :-)
A kogo ja bronię? Zbrodnia nie jest związana z religią, tylko mentalnością ludzi. To co zrobili jest niezgodne z wiarą islamską.
To jest właśnie problem ludzi z agorze, wszystko generalizują i sprowadzają do schematu biały-czarny, lewo-prawo, tak jakby wszystko było takie proste.
Ucięcie głowy jest proste,jest parę takich filmików na necie,co najwyżej można się trochę spocić. Tak trzeba na wszystko wszystkim pozwalać, a skończy się na tym że przyjdzie jakiś Hassan Al Habibi z rodziną i kolegami (jakieś niewiele ponad 200 osób w klanie) nie do Ciebie tylko do Twojej dziewczyny i się jej oświadczy.Jak będziesz miał coś przeciwko to łeb przy samej pupie upier...
Tak i to samo się może zdarzyć z Polakami, Cyganami, Koreańcami. Religia nie ma tu nic do tego, bo taka forma kary za odrzucenie oświadczyn jest niezgodna z Koranem.
Ja jestem zwolennikiem tego, że jak już się do kogoś wprowadzam to przyjmuję zwyczaje gospodarza. Jestem przeciwny tworzeniu gett przez daną narodowość, bo łatwo w nich dochodzi do rozwoju przestępczości.
I proszę, napisz mi gdzie ja twierdzę, że trzeba im na COKOLWIEK pozwalać?