Acha, no tak, w bellum są klasztory, ale bez nazw, w tLK podobnie - są unikatowe budowle a ich opis jest natomiast w osadzie, gdzie są odwzorowane jako budynki. No trudno, niech będą bez nazw :)
Wersja do druku
Acha, no tak, w bellum są klasztory, ale bez nazw, w tLK podobnie - są unikatowe budowle a ich opis jest natomiast w osadzie, gdzie są odwzorowane jako budynki. No trudno, niech będą bez nazw :)
@HellVard a czy jakoś oprócz samego nadania praw miejskich i zablokowania możliwości rozbudowy w dany typ osady planujesz jakoś jeszcze podkreślić ten fakt rozwoju społeczności? Np. przez dodanie w miastach po tym evencie możliwości wybudowania ław miejskich? Z tego co kojarzę, w przywilejach lokacyjnych miasta też potrafiły otrzymać prawo do sądzenia i nadania łanów, więc może dodać też w budynkach sąd zwiększający dochód (kary) i szybszą o parę procent rozbudowę pól? Ciekawe też mogłoby być danie możliwości budowy już miastom szpitali zwłaszcza zakonów rycerskich (dla Polski mogę Ci podrzucić listę miejscowości i zakonów), póki co tyle. Jeśli coś wymyślę to dopiszę.
Póki co nadanie praw miejskich umożliwia budowę kilku cechów i samo w sobie podnosi poziom prawa, ale sąd jak najbardziej również można dodać ;) Mam jeszcze jakieś 40 wolnych slotów na budynki, także nie krępujcie się z propozycjami ;) Mam już od dawna w planach rozmieszczenie komandorii zakonnych zgodnie z ich historycznym położeniem, ale nie miałem czasu tego poszukać :)
Brabanzones, czyli najemnicy z Brabancji:
Spoiler:
Jednostki wyglądają imponująco, czapki z głów. Mam pytanie kiedy możemy spodziewać się premiery tej modyfikacji ? Bo ja już nie mogę się doczekać :)
Witamy nowego członka naszej społeczności ;) A raczej nieśmiałego, pierwszy post od 2014 roku? :)
Nie będę ściemniał, nie mam pojęcia, kiedy będzie premiera moda, niestety już nie w tym roku ;) Ale dobre wieści są takie, że mój researcher wkrótce będzie miał nowego kompa i będziemy mogli wreszcie dokończyć preview frakcji niemieckich, a potem zająć się innymi państwami.
To bardzo mnie cieszy, że prace nad tym modem postępują do przodu i kibicuję żeby ten projekt powiódł się w całości. Bo jednak ta modyfikacja będzie jedną z najlepszych do MTW :) Jeszcze mam pytanie, czy byłaby możliwość wprowadzenia opcji budowy dwóch lub trzech budynków naraz w jednej osadzie? Tak jak w przypadku rekrutacji jednostek.
Niestety to niemożliwe, jest to ograniczenie wynikające z silnika gry :(
Menu kampanii (jeszcze nie dokończone)
Spoiler:
Podczas prac nad nowym menu wpadłem na pomysł, by zamiast jakichś gotowych obrazów bitewnych użyć modeli z gry, wyglądają moim zdaniem całkiem nieźle, ale nie miałem za bardzo pomysłu, na jakim tle tych wojaków umieścić, w końcu użyłem mapy modyfikacji, ale nie jestem przekonany co do końcowego rezultatu, dajcie znać, co Wy o tym sądzicie. Może macie jakieś inne pomysły?
Spoiler: