Re: Divide Et Impera (Aktualna wersja z 27.12.2013)
Pobrałem ręcznie DEI, wrzuciłem do folderu data i teraz w launcherze mam dwie opcje przy DEI (USUŃ i UDOSTĘPNIJ) po kliknięciu na udostępnij, pisze "wybierz oznaczenie swojego moda" jest zaznaczona opcja "graphical" tak mam mieć by działał cały mod?
Miałem wcześniej wersje z warsztatu i wszystko było cacy, ale po tej aktualizacji z przed paru godzin save rozwaliło.
A po co klikasz na udostępnij? Wtedy zaznaczasz jak chcesz moda na warsztat wrzucić :D Po prostu kopiujesz ręcznie do data, odpalasz rome, w menadżerze zaznaczasz w rogu DEI i grasz ;)
Dwa pytania:
1. Czy lepiej grać na Radiousie czy na DEI?
2. Skąd można pobrać najnowszą wersję DEI?(zostanę zjedzony przez to pytanie ale wole się upewnić)
Wszyscy mówią, że lepsze Dei. Możesz pobrać ze steama lub Twc. Linkacze znajdziesz gdzieś w tym temacie.
Na Steamie są aż trzy pliki DEI, pobierać je wszystkie i zahaczyć w manager?
Tak, wszystkie 3 są konieczne do uruchomienia modyfikacji. Jeśli nie będą zaznaczone, to zrób to :P
Hmm opisy nowych frakcji. A raczej ich brak. Czy to normalne?
Z tego co pamiętam wszystkie frakcje mają już swoje opisy.
U mnie jest puste pole ;/
Jeżeli masz grę w j. polskim to puste pole jest normą - nowe teksty gryzą się ze spolszczeniem i albo ang. albo puste pola - da się z nimi grać.
U mnie świetnia kampania (b. trudny - Rzym), stworzenie państw buforowych po wzięciu wrogich miast których nie byłem w stanie utrzymać było strzałem w 10-kę. Wskrzeszona Libia zabrałą Kartaginie dwa zachodnie regiony a Recja i Helweci na północy odizolowali mnie od wrogów.
Kapitalne walki na Iberii - podchody, kontrmarsze, grupowanie armii... Aż oczy przecieram czy to jest Rome 2? Komputer reaguje na moje ruchy, pod miasto które zaplanowałem zdobyć podciągnął 3 armie i 2 floty ale szczęka mi klapłą dopiero gdy zobaczyłem... - posiłki od ich sojuszników. AI robi zasadzki i atakuje miasta które nie mają załogi, jak podciągnę armię - ich wojska zawracają W Iberii walczę już całymi 4 armiami i podciągam 5-tą. Muszę upozorować atak na któreś miasto żeby Arwarnowie ściągnęłi tam armie i wziąść im stolicę - potem już padną.
Nie korzystam z legionistów i późniejszych jednostek, reformy Mariusza miały miejsce pod koniec II wieku pne. - więć biorąć pod uwagę inność naliczania czasu w tej epoce gdzieś w 100-którymś roku przed narodzinami Chrystusa. Rzymska armia w tym czasie to 3 zróżnicowane szeregi w pierwszym hastati, potem principes i triari. Nie opracowywałem technologii z podziałem na kohorty Nie mogę tylko dokonywać ekspansji zgodnie z historyczną kolejnośćią bo komputer narzucił mi wojnę na innych kierunkach.
Nowa łatka jest rewelacyjna - bitwy są krótsze, piszcie co chcecie ale jak dla mnie są krótsze o jakieś 30% i nie trzeba się już nudzić. Mam jednak problem ze sprzętem, 1vs1 w armiach idzie płynnie, 2vs1 lub więcej mam przycinki - im więcej wojska tym większe, broniąć Kartaginy 2moje vs 4 ich (z flotami) nie dało się grać. Cóż moja działka a raczej mój komputer.
Panowie - DEI na dzień dzisiejszy to +80% Rome 2, proponuję nadal stworzenie podtematu z modami - submodami wspomagającymi, możemy wyselekcjonować paczkę która będzie perełką dla graczy.