Dzięki Krystian, update pierwszego posta zrobiony ;)
Wersja do druku
Dzięki Krystian, update pierwszego posta zrobiony ;)
Ktoś pograł jakieś wrażenia, różnice w stosunku do 1.01 ?
Grał ktoś Angmarem?? Bo nie pojawia mi się budynek klatka troli
Hej, pogrywam teraz równolegle w 3 kampanie Dol Guldur, Dol Amroth i Umbarem i powiem, ze różnica jest znaczna. Nowe SI jest o wiele bardziej dynamiczne, podbija więcej, szybciej w porównaniu do 1.01 o wiele lepiej wypada. Odbija się to chyba trochę na balansie niestety, bo we wszystkich kampaniach (w każdej około 40-50 tury więc nie wiem jak jest w późniejszych etapach gry) frakcje dobre na terenie Eriadoru (na tamten region mapy nie mam żadnego wpływu lub co najwyżej pośredni więc daje to jakiś obraz) przegrywają i to znacznie (w sumie nie wiem czy to kwestia balansu w tym patchu czy konkretnych kampanii), chociaż mi to nie przeszkadza, bo zawsze chciałem odbijać Śródziemie z rąk zła :D Endewaith nareszcie z kimś walczą kolejna zmiana na +, reszta zmian to kosmetyka, kilka nowych jednostek, kolejne świetne modele, mapa odrobinę zmieniona, szczególnie jeśli chodzi o przeprawy na rzekach, wszystko w jak najlepszym porządku. W ciągu kilkunastu godzin gry tylko 2 razy wywaliło mi medka do pulpitu więc mod stabilny jak zawsze. Jeśli ktoś ma do wyboru kontynuować kampanię na patchu 1.01 czy ściągnąć 1.1 i zacząć od nowa niech ściąga. A no i zapomniałem dodać, że nawet Wysokie Elfy się ruszyły i coś robią co nie zdarzyło mi się w żadnej kampanii w DaC jeszcze. Mam nadzieję, że jakoś tam pomogłem :)
kiell, musi być 40 tura wtedy jest event który pozwala każdej frakcji budować lepsze koszary, stajnie itp
A nie przypadkiem ten event jest na przełomie 60/61 tura?
Potwierdzam, po evencie koszarowym (61) są trolle. Do ich zrekrutowania potrzeba osady w górach (można to sprawdzić w budynku-książeczce)
Rework Anduiny i naprawiony skrypt Sarumana to najważniejsze rzeczy, przynajmniej dla mnie (bo często gram lub walczę przeciwko nim). No i coś co było upierdliwe - redukcja spamu dyplomatów
Na stronie pojawił się fix. Niestety, nie mogę go znaleźć :-( Może pojawi się w najbliższym czasie na stronie z linkami.
Krystian fix który co ma naprawiać ?
Trzeba będzie grać od nowa ?
Wczoraj zacząłem gre Gondorem, muszę przyznać że dawno tak dobrze mi się nie grało w total war-a, gram na H/H ponieważ na vh/vh za trudno przez duży spam ale trzeba przyznać że osoba która robiła poprawki/zmiany do ai komputera to geniusz, dawno nie widziałem tak agresywnego komputera.
W 2 turze Mordor już mi miasto oblegał, Isengard podbił wszystkie wiasteczka rebelianckie w okolicy i nawet zajął jeden zamek który powinien być pod moją kontrolą. Nareszcie nie ma takiego spamu eventami inwazji korsarzy.
Dyplomacja jest już normalna, komputer sam nie raz chce zawieszenia broni by się odbudować itp.
Nic dodać nic ująć. Genialny patch jak dla mnie.
Gram krasnoludami z Ereboru, jest już 90 tura i powiem wam że nie odczuwam żadnych oznak znużenia. Mod wyśmienity, widać wyrazna ekspansje AI, gram na bardzo trudnym i przegrałem do tej pory 2 bitwy, a praktycznie cała północ należy do mnie :D
To jeszcze takie info: kolejny patch, 1.2, ukaże się za kilka tygodni. Nie był to jakiś ważny fix, nie ma texturek na jednym z chorążych i coś tam jeszcze.
Nowy oddział dla Gondoru, kosztem Lebennin Marines (będą "scaleni" z Lebennin Guardsmen). Angbor będzie ich miał jako straż przyboczną.
http://i64.tinypic.com/xfyfpl.jpg