Re: EMPIRE TOTAL WAR - dyskusje ogólne
Szanowni Forumowicze
Uważam że sprawie należy nadać rozgłos ("huk medialny") bo do wątku o dyskusjach ogólnych nikt praktycznie nie zagląda. Niestety tak jak przewidywałem z tygodnia w tej chwili robią się powoli dwa i zaczynamy brnąć w "pierdoły" a nie konkrety. Zwracam się z prośbą i apelem do administratorów o poparcie i rozpropagowanie akcji dotyczącej kolejnego DLC dla ETW. Proszę jednocześnie te osoby które nie są zaintersowane aby ni torpedowały ewentualnych zabiegów dotyczących sformowania petycji do twórców. Nie potrzeba komentarzy w stylu: "to bez sensu", "po co", "kto ma czas, pieniądze czy chęci". Jestem użytkownikiem forum od wielu lat (jeszcze tego poprzedniego) i wiem, że w pojedynkę i bez pomocy administratorów nic się w tej sprawie nie da zrobić.
Pozdrawiam serdecznie
Coolvon
witam .mam pytanie kupiłem epire total war platynowa kolekcja i nie mogę się doczytać czym się różni od zwykłego empire ? Czy ma już te dodatki co wyszły ?
Cytat:
Zamieszczone przez hubcio.671
Witam !!
Mam takie pytanko:
Czy jak już podbiłem np.w kampanii Polską określoną liczbę terenów i wyznaczone miasta i gra pogratulowała mi,że ukończyłem kampanie to muszę dalej trzymać te tereny czy mogę je oddać w chorobę ??
Żeby naprawdę wygrać w kampanii to musisz mieć te tereny w ostatniej turze danej kampanii. Zresztą w samych gratulacjach jest o tym mowa - podbiłeś wymaganą ilość terenów, teraz wystarczy że utrzymasz je do określonej daty by zwyciężyć.
Całkiem niedawno zakupiłem empire i w sumie jestem zadowolony.
Mam problem jednak z kampania na vh/vh odnoszę wrażenie że na starcie komputer ma przewagę od gospodarki przez wojsko po flotę. Chwila moment i z różnych stron wpadają na mnie różne kraje.
W związku z tym poszukuję szczegółowej hmm jakby to ując instrukcji bo takowej niestety w pudełku nie miałem. W sensie np co ma wpływ na rozwój miast w regionach, jak i czy w ogóle opłaca się zmieniac ustrój państwa, nauka - w kilkanaście tur komputer wyprzedza mnie okrutnie... wszystko rozpisane itd itp tak aby móc zglębic tajniki gry i się nią cieszyc :D
z góry dzięki za pomoc :)
jakim cudem nie masz instrukcji :shock: to skąd masz keya?
To co było w pudełku ciężko nazwac instrukcją... informacje bardzo podstawowe żeby nie powiedziec nic istotnego :/
no to tak, na rozwój państwa ma wpływ ulepszania gospodarstw, i miasteczek, obniżenie podatków oraz nowe technologie, ustroju państwa na ogół nie opłaca się zmieniać.
nie chce zaśmiecać forum, dlatego tutaj zadam krótkie pytanie:
zagram kampanie we dwóch? Penetruje forum jakiś czas i jedyne co wiem to to, że już po zapisach na stronie totalwar.com i w ten sposób tego nie zrobie. Jest do tego jakiś patch? Dzisiaj kupiłem sobie gierke żeby pograć z kumplem, liczyłem że zwykła aktualizacja załatwi sprawe ale sie myliłem. :cry:
Ja z gry w ETW od niedawna - zakupu ostatniego brakującego mi DLC - jestem zadowolony. Tym bardziej iż dzięki temu forum dowiedziałem się o możliwości odblokowania frakcji niegrywalnych. Ba, nawet troszkę bardziej podoba się mi niż NTW. Przede wszystkim mam wszelkie jednostki (w odróżnieniu od NTW, w którym nie mam jednostek z preorderów, mimo zakupienia wersji kolekcjonerskiej i wszelkich DLC) oraz sporą ilość nacji którymi mogę prowadzić kampanie. Za minus w porównaniu z nowszym total warem uważam brak kampanii online oraz najpoważniejszy - brak wyboru akcji przy podbiciu stolicy prowincji (splądrowanie, zajęcie i danie niepodległości). Gdyby te brakujące elementy można było dodać z Napoleona do Empire, to gra była by dla mnie ideałem. A tak niestety mogę jej dać co najwyżej ocenę 8/10.
musisz się zapisać na testera kampanii multi, ale chyba zapisy są już zamknięte.