Lukasz1 jezeli chcesz podawac do szerokiej publiki dzieje swojej rozgrywki Madziarami lub innymi frakcjami rob to w odpowiednim dziale
viewforum.php?f=70
Zaczynasz spamowac na potege :evil:
Wersja do druku
Lukasz1 jezeli chcesz podawac do szerokiej publiki dzieje swojej rozgrywki Madziarami lub innymi frakcjami rob to w odpowiednim dziale
viewforum.php?f=70
Zaczynasz spamowac na potege :evil:
Hmm, myślę, że takie coś pisane w tym temacie jeszcze pod sam nie podchodzi. Mimo to jeśli masz zamiar pisac dłuższe wypowiedzi, bez jakichkolwiek spostrzeżeń z gry itd, pisz w dziale który podał Ci Zajac ;) .
Witam!
Mam pytanie, jak robicie, że macie w oddziale np. po 150 ludzi, a podstawowa wartość wynosi np. 60 osób???
Opcje -> ustawienia kamery -> ogromne. Nie działa w wczytanych grach. (Sprzed zmiany)Cytat:
Zamieszczone przez Xivisi
U was też generał wrogiej armii miał cechę (?) "Nie lubi Polaków"? Pojawiło się tu u jakiegoś Turka po wyrżnięciu 5k jego ludzi... no i kilku członków rodziny... tylko on mi uciekł... :evil: Zawsze mi ucieka...
nie wiem jak to jest w podstawce, bo dawno nie grałem, ale jest to cecha negatywna jak i pozytywna - w przypadku porażki z daną nacją, -1 do dowodzenia i analogicznie w przypadku zwycięstwa...
to normalna cecha, nieraz ją widziałem, nie tylko w przypadku Polski.
Witam. Mam takie pytanie dotyczące wiedzy ogólnej na temat gry, zresztą odnoszące sie nie tylko do części Medieval2 - otóż, czy i jaki wpływ ma na nowego członka rodziny to jakich posiada przodków, rodziców? czy pozyskiwanie do rodziny np. utalentowanych biurokratów będzie mieć pozytywny wpływ na cechy jego potomka? Czy mariaże z np. Wenecją będą skutkowały jakimiś cechami jego potomka (imię poch. weneckiego, cechy, wygląd). Chciałbym wiedzieć co i czy wogole coś ma jakiś wpływ na cechy potomków rodziny.
Zwycięstwo nie wpływa na tę cechę. Jedynie w przypadku porażki możemy zyskać minus lub plus do dowodzenia w bitwach przeciw danej frakcji (i czasem morale). Można też cechę odziedziczyć lub zyskać w momencie dojrzewania z racji nielubienia się określonych frakcji, ustalonego przez twórców gry (np. bizantyjscy generałowie mają 20% szans na zyskanie bonusu przeciw Turkom).Cytat:
nie wiem jak to jest w podstawce, bo dawno nie grałem, ale jest to cecha negatywna jak i pozytywna - w przypadku porażki z daną nacją, -1 do dowodzenia i analogicznie w przypadku zwycięstwa...
Cechy ojca wpływają na cechy dzieci obojga płci. Cechy matki nie. W momencie ożenku genek może dostać jakieś cechy przez żonę / dzięki niej. A te cechy mogą wpłynąć na dzieci. Czyli poniekąd matka też wpływa na dzieci. Nie jest istotne pochodzenie rodziców - weneckie korzenie rodzica nie wpłyną na cechy dzieci. Na imię też nie. Co do wyglądu - nie wiem, lecz prawie na pewno nie.Cytat:
Witam. Mam takie pytanie dotyczące wiedzy ogólnej na temat gry, zresztą odnoszące sie nie tylko do części Medieval2 - otóż, czy i jaki wpływ ma na nowego członka rodziny to jakich posiada przodków, rodziców? czy pozyskiwanie do rodziny np. utalentowanych biurokratów będzie mieć pozytywny wpływ na cechy jego potomka? Czy mariaże z np. Wenecją będą skutkowały jakimiś cechami jego potomka (imię poch. weneckiego, cechy, wygląd). Chciałbym wiedzieć co i czy wogole coś ma jakiś wpływ na cechy potomków rodziny.
tak jest w Med2, nie wiem jak z pozostałymi.
inne pytanie... dlaczego nie moge zaproponować mariażu królewnie, skoro mam wolnych członków rodu?
Obcą księżniczkę można wydać tylko za swojego księcia.
A moje pytanie: dopiero teraz się zorientowałem że nie wszystkie córki z rodziny królewskiej pojawiają mi się jako księżniczki, zwykle to nawet żadna oprócz tej startowej. Zawsze wydawałem je za mąż przy pierwszej okazji i mi to nie przeszkadzało ale teraz jak chciałem właśnie zgarnąć księżniczkę to pokazała się w drzewie rodowym taką samą ikonką jak żony generałów. Dlaczego?