-
Re: Dyskusja ogólna
Pewnie tak, jednak wszystkie bety w jakie do tej pory grałem miały hotseat już na starcie. Bardziej lub mniej dopracowany, ale jednak. Jestem trochę zły, że OiM okazał się takim wyjątkiem. Idą święta, więc popykałoby się w rodzinnym gronie. Sporo grałem w pierwszego OiMa i hotseat był tym na co najbardziej liczyłem w dwójce.
Na razie przerobiłem paręnaście tur Prusami na nowym patchu (bez spolszczenia) i jak dotąd nie zauważyłem większych błędów (kilka resourców jest błędnie umieszczonych i nie można ich wykorzystać). Dziwne też nieco, że tak od razu wszyscy się na mnie rzucają (Polska, Litwa, Dania...), ale w końcu kto lubi Prusaków? :)
-
-
Jednego nie rozumiem. Dlaczego u mnie nie ma żadnych tytułów na kartach (tzn. nazw jednostek, miast, krajów) ani napisów na przyciskach typu "pausa", "zacznij bitwę" itd? Przecież na screenach z tamtego forum widzę, że mają te wszystkie rzeczy. Czegoś nie zrobiłem? Mają jakieś inne wersje moda czy co?
-
Pewnie nie masz spolszczenia? Ruskie napisy się nie wyświetlą, a spolszczenie do najnowszej wersji z ostatnim patchem dopiero się ukaże.
-
Owszem, nie mam. Czekam właśnie aż będzie gotowe.
Hmm, a właściwie dlaczego ruskie napisy się nie wyświetlają? W starym OiMie wyświetlały się wszystkie.
-
Wszystkie ruskie mody tak mają ;P To chyba dlatego, że wersja medka, która trafiła na polski rynek przy wyborze instalacji nie miała takowego języka dostępnego, stąd polskie, angielskie, czy włoskie napisy się wyświetlają, ponieważ był dostępne do wyboru przy instalacji :)
-
No cóż, w takim razie mówi się trudno. Trzeba poczekać na spolszczenie. :)
-
-
Niezłe ikony - ostania z nich przypomniała mi o ciekawej jednostce kozaków - wozach. Zastanawia mnie jak je praktycznie wykorzystać w grze, bo szczerze mówiąc nie wiedziałem co z nimi zrobić:)
Miałbym inny pomysł formę tych wozów - byłyby to po prostu obiekty takie jak krzyż w czystym medku 2, pchane przez piechotę. Kozacy ogólnie są frakcją pozbawioną pikinierów, a odpowiednio ustawione wozy mogłyby stanowić zaporę przeciw kawalerii. Gra zyskałaby też dużo na historyczności.
-