spoko.znalazłem. teraz jest ok. dzięki za info.
mam jeszcze jedno pytanko. czy jest może jakiś patch który by poprawiał inteligiencje wrogiej armii? bo w bitwie są strasznie przewidywalni jak na razie.
noji żeby to działało w modzie SPQR
pozdrawiam
Wersja do druku
spoko.znalazłem. teraz jest ok. dzięki za info.
mam jeszcze jedno pytanko. czy jest może jakiś patch który by poprawiał inteligiencje wrogiej armii? bo w bitwie są strasznie przewidywalni jak na razie.
noji żeby to działało w modzie SPQR
pozdrawiam
Ja zawsze chciałem wiedzieć ile jest max tur w rome i co w tych dalszych turach dzieje się... ale doszedłem tylko do drugiego wieku n.e.
Czy ktoś mugł by mi powiedzieć ile tych tur jest i czy można w nich spotkac coś innego... orginalnego... czego nie było wcześniej?
Po czasie określanym przez twórców, nie następują żadne wydarzenia, więc bez obaw nic cię nie ominęło.
Jak robic screeny ?
Wiem że są w folderze TGAS ale jak otwieram gimpem to jest czarny ekran , wiem że ktoś robił to.
ja też robiłem że były screeny dobre ale jak to się robiło ?
a czy to prawda że w kampanii można grać bohaterami(Achilles,Scypion Afrykański,Spartakus)?...słyszałem że np.po zdobyciu Grecją całej mapy dostajesz Achillesa(jako generała),czy to prawda?
Pierwszy raz słyszę o takich cudach. Z mojego doświadczenia i stanu wiedzy, który aktualnie posiadam mogę Ci powiedzieć, iż informacje te nie są prawdą.
Gdzieś wyczytał takie sensacyjne nowiny? ;)
Może pomyliłeś RTW z grą Rise & Fall: Civilizations at War. Tam można było się wcielić w Kleopatrę itd., RTW kładzie nacisk na realizm (z różnym skutkiem, ale jednak).Cytat:
Zamieszczone przez kemot1
A czy czasem nie było napisane na pudełku, że można wcielić się w te historyczne postacie? Nie mam go przy sobie ale coś mi się takiego gdzieś przed oczami przewinęło...
no niestety była taka ściema, mnie tez to nurtowało, czy tak trudno było zrobić, że ok. roku 80 pojawia się np. Cezar, Antoniusz i tak dalej?
Mój problem chyba nie za bardzo nadaję się do tego tematu, ale coś w tym początkującego będzie. A zatem zaczynam. Gram Brutusami, zaszedłem już dość daleko, ale skupiłem się na podboju azji, toczyłem wojnę z Egiptem, i jakoś mi to szło, na początku oni mnie szturmowali, ale potem ja się wybiłem i zająłem parę miast. Niestety Senat stwierdził że nie jestem dobrym sojusznikiem i nie nadaję się na przyjaciela Rzymu, no i atakują mnie Juliusze oraz "ci niebiescy", nie wiem co mam robić bo niebiescy gromadzą w okół Capua niezłe wojska. Juliusze zdobyli już moje dwa miasta na północy. No i czy mam teraz wojnę z Egiptem odłożyć, i zająć się podbojem Rzymu? Albo na odwrót umocnić zachód i zniszczyć Egipt. Dodam także, że Tracja też zaczyna mnie atakować.